مژده سرچشمهپور در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» از نادیدهگرفتن تلاشهای بانوان کرمانی که نقش عمدهای در توسعه بازرگانی دارند، گلایه کرد و افزود: گرچه بانوان کمتر به چشم میآیند، اما طی دو هفته گذشته رسما کار کمیته بانوان را آغاز و اهداف تشکل را برای بانوان دغدغهمند تبیین کردیم تا پا در مسیر بازرگانی بگذاریم.
وی افزود: برای توسعه صادرات و افزایش درآمد بانوان چند شاخص اعم از هدف توسعه زنجیره ارزش، تعریف آن برای هر فعالیت و همچنین گسترش زیرساختها باید مورد توجه جدی قرار گیرند.
رئیس کمیته بانوان فعال در عرصه توسعه اقتصادی استان اذعان کرد: افزایش مهارتهایی که همراه با زمان تغییر میکنند نیز باید مورد توجه قرار گیرند زیرا از این طریق میتوان بهصورت تخصصی درآمد فعلی بانوان را پایدار و مستمر کرد.
سرچشمه پور با بیان اینکه حضور زنان در نمایشگاهها خوب است اما راضی کننده نیست، ادامه: فرآیند اتصال به بازار یکی از راهکارهای استمرار اشتغال در بازارهای داخلی و جهانی است که باید به صورت تخصصی به آن توجه کرد و آموزشها و مطالعات تخصصی در این زمینه ارائه شوند.
رئیس کمیته بانوان کمیسیون توسعه صادرات اتاق کرمان، کمک به بانوان را از سوی دیگر اقشار الزامی دانست و گفت: از متخصصان تقاضا میکنیم که تخصصهای مهارتی خود را برای بانوان فعال در عرصه اقتصاد به اشتراک بگذارند تا مسیر توسعه با حضور بانوان همراه شود.
وی مدعی شد: اتاق بازرگانی کرمان نیز بهمنظور پویا بودن و وصل شدن تولیدات بانوان به بازارهای جهانی، به صورت حضور و شرکت در نمایشگاههای بینالمللی و بازدید از آنها، حمایت خواهد کرد.
سرچشمهپورتوجه به کیفیت محصولات بانوان را یکی از ابزارهای پایدار اتصال به بازار مطرح کرد و گفت: خلاقیت و نوآوری در تولید دو عامل مهم افزایش فروش است بنابراین از کارشناسان تخصصی بر روی محصولات تولید شده جهت تامین نیاز بازار داخلی و جهانی کمک خواهیم گرفت.
رئیس کارگروه توسعه صادرات بانوان ادامه داد: در عرصه مشاغل خانگی تولیدات حائز اهمیتی داریم که باید به آنها نیز توجه کرد که کارگروه تخصصی در این زمینه برای ایجاد کارگاه تولیدی، اخذ و صدور مجوز ساخت و تولید، کد بهداشتی، بازاریابی و فروش بانوان را هم آموزش میدهد و هم حمایت میکند.
وی عدم آگاهی به مباحث حقوقی در تنظیم قراردادها را چالش برانگیز خواند و خاطرنشان کرد: لزوم صحیح نوشتن قراردادها و رعایت الزامات حقوقی در انعقاد قراردادها از دیگر نکاتی است که باید مورد توجه جهت آموزش قرار گیرد.
سرچشمهپور در پایان خاطرنشان کرد: نداشتن روحیه کار گروهی در مباحث اقتصادی بین بانوان کشور نیز ضعف است که باید برای توسعه این مقوله از مباحث آموزشی دوران تحصیل بهره جست.
انتهای خبر/ طهماسبی