۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » جیرفت
دیابت بیماری قابل پیشگیری است
دیابت بیماری قابل پیشگیری است

دیابت بیماری قابل پیشگیری است

فوق‌تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم گفت: دیابت قابل پیشگیری است، انجام آزمایش‌های منظم از سنین پایین‌تر ضروری است. به گزارش گروه شهرستان‌های پایگاه تحلیلی خبری «اقطاع خبر»؛ محبوبه مشایخی به مناسبت روز جهانی دیابت در خصوص این بیماری گفت: با توجه به فرارسیدن روز جهانی دیابت مروری بر کلیات بیماری دیابت داریم و به […]



فوق‌تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم گفت: دیابت قابل پیشگیری است، انجام آزمایش‌های منظم از سنین پایین‌تر ضروری است.

دیابت بیماری قابل پیشگیری است

به گزارش گروه شهرستان‌های پایگاه تحلیلی خبری «اقطاع خبر»؛ محبوبه مشایخی به مناسبت روز جهانی دیابت در خصوص این بیماری گفت: با توجه به فرارسیدن روز جهانی دیابت مروری بر کلیات بیماری دیابت داریم و به چگونگی مدیریت این بیماری، راه‌های پیشگیری و تغذیه بیماران مبتلا به دیابت می‌پردازیم. 

 
وی افزود: بیماری دیابت با اختلال عملکرد غده پانکراس یا لوزالمعده که پشت معده قرار گرفته و با افزایش قندخون خود را نشان می‌دهد که این سطح بالای قندخون می‌تواند فرد را دچار ضرر و زیان کند.
 
فوق‌تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم مطرح کرد: بیماری دیابت رو به افزایش است و دلیل آن هم شامل مواردی از جمله افزایش چاقی، بی‌تحرکی، غذاهای حاضری و استرس می‌شود که این روز‌ها گریبان‌گیر همه افراد جامعه شده است. 
 
مشایخی با بیان اینکه دیابت بیماری قابل پیشگیری است، تأکید کرد: گاهی اوقات بیماران در سن ۴۰ یا ۵۰ سالگی با قند‌خون‌ ۵۰۰ مراجعه می‌کنند و می‌گویند اولین آزمایش عمرشان را انجام داده‌اند با اینکه در خانواده‌ خود بیمار دیابتی دارند، توصیه می‌کنم حتماً خانوار‌هایی که فاکتورهای خطر از جمله چاقی، فشارخون و سابقه دیابت در خانواده را دارند حتماً تست‌ها و آزمایش‌های شروع دیابت را از سنین پایین‌تر انجام دهند تا بتوانیم از ابتلا به بیماری پیشگیری کنیم. 
 
وی در خصوص باورهای درست یا غلطی که بیماران دیابتی دارند بیان کرد: بیمار زمانی که مراجعه می‌کند و متوجه دیابت می‌شود، می‌گوید استرس داشتم یا شام سنگین خوردم، در صورتی که ما اصلاً اصطلاحی به نام دیابت عصبی یا اضطرابی نداریم، کسانی که با استرس قندخونشان بالا می‌رود حتماً زمینه‌ای از دیابت، پیش‌دیابت و دیابت خفیف را دارند و هشت ساعت ناشتایی برای قند قابل اعتماد کفایت می‌کند. 
 
فوق‌تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم تصریح کرد: در موارد دیگر بیمار مراجعه می‌کند و می‌گوید دارو استفاده نمی‌کنم و می‌خواهم خام‌خوار و گیاه‌خوار شوم و داروی گیاهی استفاده کنم، برای درمان دیابت هیچ‌کدام از این موارد اثر اثبات شده علمی ندارد، شما با خام‌خواری و گیاه‌خواری بدن خود را از مواد مفید بسیاری محروم می‌کنید و نمی‌توانید به مدت طولانی خام‌خوار شوید. 
 
مشایخی ادامه داد: هیچ یک از داروهای گیاهی به‌طور مؤثر قندخون را کاهش نمی‌دهند و هیچ مطالعه علمی معتبری وجود ندارد که تأثیر مثبت آن‌ها را در کنترل دیابت ثابت کند و برخی از داروهای گیاهی ممکن است عوارض جانبی جدی برای کبد و کلیه داشته باشند که می‌تواند به مشکلات جدی‌تری منجر شود.
 
وی در خصوص مصرف مواد مخدر جهت کنترل دیابت، اظهار کرد: در همه جای دنیا مطالعات و پژوهش‌های زیادی در مورد اثر مواد مخدر بر روی کنترل قند صورت گرفته، اما حتی یک مطالعه‌ای که اثر علمی اثبات شده‌ای مبنی‌بر تأثیر مثبت مواد مخدر بر بیماری دیابت وجود ندارد. 
 
فوق‌تخص  بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم تأکید کرد: اشتهای بعضی بیماران دیابتی کم می‌شود و وقتی اشتها پایین بیاید خورد و خوراک نیز کم می‌شود و قند‌خون پائین می‌آید، از آن‌جایی که مصرف مواد مخدر می‌تواند مشکلات قلبی و عروقی بسیار زیادی به همراه داشته باشد توصیه اکید این است که به حرف دیگران گوش ندهید و به هیچ عنوان خود را درگیر بیماری اعتیاد نکنید. 
 
مشایخی بیان کرد: در مورد تغذیه بیماران دیابتی را محدود نمی‌کنیم، مصرف بعضی از کربوهیدرات‌های سبوس‌دار و سرشار از فیبر توصیه می‌شود، نان، برنج، ماکارانی و سیب‌زمینی را می‌توانید بخورید ولی حتماً تعادل و تنوع در تغذیه را رعایت کنید و سعی کنید از کربوهیدرات‌ها و قند‌های بعدی دیگر کم کنید. 
 
وی تصریح کرد: تنها محدودیت تغذیه‌ای که ما می‌دهیم قند‌های ساده قابل جذب است، مانند نوشابه، بستنی، آبمیوه، کیک و کلوچه که می‌توانید این ها را با بیسکویت‌های جو و سبوس‌دار یا آبمیوه‌هایی که قند ندارند مثل دوغ جایگزین کنید، مصرف لبنیات در بیماران دیابتی محدودیت ندارد و قند خون را بالا نمی‌برد، فقط توصیه می‌شود محصولات بدون چربی یا کم‌چرب لبنیاتی را مصرف کنید. 
 
فوق‌تخصص بیماری‌های غدد درون‌ریز و متابولیسم اذعان کرد: توصیه می‌شود بیماران دیابتی حداقل روزی ۲ هزار قدم پیاده‌روی کنند که می‌تواند در کنترل و پیشگیری از بیماری دیابت بسیار مؤثر باشد. 
 
مشایخی در پایان خاطرنشان کرد: آرزوی همه ما ریشه‌کن شدن و خلاص شدن بیماران از شر این بیماری است، متأسفانه فعلا درمان ریشه‌کنی وجود ندارد و مطالعات زیادی در حال انجام است، به امید روزی که بتوانیم این بیماری را ریشه‌کن کنیم ولی حداقل می‌دانیم که درمان دارد و می‌توانیم با رعایت رژیم غذایی، ورزش و دارو بیماری را در حد مطلوب نگه داریم. 
منبع: دقیانوس
انتهای خبر / فلاح 


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*