۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
ویژگی محله «دروازه مسجد مظفری» در قدیم
ویژگی محله «دروازه مسجد مظفری» در قدیم

ویژگی محله «دروازه مسجد مظفری» در قدیم

مدیر مرکز کرمان‌شناسی گفت: محله دروازه مسجد مظفری در خارج از شهر کرمان واقع بود و محل عبور زائرانی که از راه لوت به قصد زیارت امام رضا (ع) به سمت مشهد مقدس می‌رفتند از این دروازه بود. به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» در گذشته هر یک از محله‌ها کارکرد مخصوص […]



مدیر مرکز کرمان‌شناسی گفت: محله دروازه مسجد مظفری در خارج از شهر کرمان واقع بود و محل عبور زائرانی که از راه لوت به قصد زیارت امام رضا (ع) به سمت مشهد مقدس می‌رفتند از این دروازه بود.

ویژگی محله «دروازه مسجد مظفری» در قدیم

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» در گذشته هر یک از محله‌ها کارکرد مخصوص به خود را داشتند. به گواه کارشناسان و تاریخ‌شناسان نقش محله‌ها در انسجام اجتماعی ،فرهنگی و اقتصادی غیرقابل انکار است.

محله کوچک‌ترین واحد شهر اما توانمند در ایجاد بزرگ‌ترین حوادث تاریخی بوده است. در کرمان بسیاری از محله‌ها دارای دروازه بودند که کارکرد مربوط به خود را داشتند.

محله دروازه مسجد مظفری یکی از محله‌های شهر کرمان است، سید محمدعلی گلاب‌زاده درباره این محله به خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» گفت: این محله از شما به خیابان شریعتی، از شرق به خیابان میرزا رضای کرمانی و از جنوب به حد فاصل چهارراه بهار و خیابان مادر محدود است.

تاریخ‌شناس کرمانی ادامه داد: این محله در تلاقی سه راه بازار مظفری و خیابان میرزا رضای کرمانی بود و با توجه به مجاورت با مسجد جامع کرمان با دروازه مسجد نام گرفت.

وی ادامه داد: این دروازه در خارج از شهر کرمان واقع بود و با توجه به موقعیت آن محل عبور و مرور عده کثیری از مردم بود، بیش‌تر اجناس و میوه‌هایی که از ماهان، سرآسیاب فرسنگی، شهداد، سیرچ و گلباف وارد شهر کرمان می‌شد از این دروازه بود.

گلاب‌زاده عنوان کرد: عبور و مرور زائرانی که از راه لوت به قصد زیارت امام رضا (ع) به سمت مشهد مقدس می‌رفتند از این دروازه بود.

مدیر مرکز کرمان‌شناسی بیان کرد: بر سردر و ستون‌های این دروازه آیاتی از قرآن کریم بر روی کاشی‌های آبی‌ رنگ نوشته شده بود که منظره بسیار جالبی داشت اما این دروزاه به مرور زمان رو به خرابی گذارد و چون اقدامی برای تعمیر آن به عمل نیامد و خطر فروریختن داشت در سال ۱۲۹۵ شمسی خراب شد.

وی عنوان کرد: از آثار و بناهای واقع در این محله می‌توان به صفه عزاخانه، مسجد جامع مظفری، قدم‌گاه و تکیه مظفری اشاره کرد، بازار مظفری از جمله بازارهای پررونق اقتصادی شهر کرمان از لحاظ ستد می‌باشد.

انتهای خبر/ پسند


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*