وی تاکید کرد: پیشبینی ما این است که در سال زراعی جدید بیش از ۶۰۰ تن مرکبات را برداشت کنیم که عمده این محصول سالم است ضمن اینکه در مناطق کوهستانی ما محصول مرکبات ما کاملاً ارگانیک و طبیعی است.
مدیر جهاد کشاورزی جنوب استان کرمان ادامه داد: پرتقال والنسیا به عنوان اولویت اول در شرایط دشت یکی از ارقام بسیار خوب و پرطرفدار است.
احمدپور به چالشهایی که بخش کشاورزی در این منطقه با آن روبهروست، اشاره کرد و گفت: تغییر اقلیم سبب شده تا در بحث زوال مرکبات، آفتابسوختگی و در محصول خرما، خشکیدگی خوشه و آفت سرخرطومی حنایی مشکلاتی را شاهد باشیم.
وی اذعان کرد: در سال گذشته ما دو دستورالعمل فنی بر مبنای تحقیقاتی که در خصوص آفت سرخرطومی حنایی در منطقه ایجاد و اجرایی شد، نتایج این تحقیقات در قالب یک دستورالعمل فنی برای مناطق خرماخیز کشور استفاده شود.
مدیر جهاد کشاورزی جنوب کرمان اضافه کرد: خرمای جنوب در سال عددی بالغ بر ۲۲۰ هزار تن را به خود اختصاص میدهد اما امسال در مردادماه شاهد یک طوفان همراه با بارندگی را تجربه کردیم که منجر به خسارت شد.
وی با بیان اینکه حدود ۵۰ تن خرمای ما دچار آسیب شد، اذعان کرد: در بحث خرما اما پیشبینیمان این است که ما در وضعیت خوبی باشیم زیرا سال قبل ما ۳۵ درصد صادرات در این محصول داشتیم اما پیشبینی ما این است که امسال به ۴۰ درصد برسیم.
احمدپور اضافه کرد: احیای تلاب جازموریان یکی دیگر از چالشهاییست که با آن روبهرو هستیم و در آینده نیز ممکن است با آن بیشتر روبهرو شویم، زیرا این منطقه در دیرباز بک انبار علوفه طبیعی در جنوب شرق کشور (سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان) محسوب میشد و پهنه بسیار وسیعی را به خود اختصاص میدهد.
احمدپور خاطرنشان کرد: امسال همایشی را در رابطه با احیاء تالاب جازموریان با موضوع «جازموریان، چالشها و فرصتها» را در اسفندماه برگزار خواهیم کرد و همه اندیشمندانی که در منابع طبیعی فکر و اندیشهای دارند را دعوت میکنیم تا برای حفظ و بهرهبری تالاب راهکارهایی را ارائه کنند.
انتهای خبر/ طهماسبی