۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
آئین‌های محرمی ۲۰۰ ساله در یک روستا
آئین‌های محرمی ۲۰۰ ساله در یک روستا

آئین‌های محرمی ۲۰۰ ساله در یک روستا

آئین‌ها و سنت‌های عزاداری در روستای دره‌دُر رفسنجان از جمله تعزیه و «یا محمد» بیش از ۲۰۰ سال نسل به نسل گشته و ادامه دارد. به گزارش پایگاه خبری «اقطاع خبر» محرم که می‌شود شور حسینی در هر کوی و برزن برپاست و هر شهر، محله و روستا به انجام آئین‌های سنتی که از نسل‌های پیشین […]


آئین‌ها و سنت‌های عزاداری در روستای دره‌دُر رفسنجان از جمله تعزیه و «یا محمد» بیش از ۲۰۰ سال نسل به نسل گشته و ادامه دارد.

آئین‌های محرمی ۲۰۰ ساله در یک روستا

به گزارش پایگاه خبری «اقطاع خبر» محرم که می‌شود شور حسینی در هر کوی و برزن برپاست و هر شهر، محله و روستا به انجام آئین‌های سنتی که از نسل‌های پیشین گشته تا به آنها رسیده می‌پردازند.

روستای دره‌در یک روستای کوهستانی و زیبا با مردمانی ساده و ولایی است. این مردم آن‌قدر اهل تقوی و عاشق حسین (ع) هستند که روستایشان را حسین‌آباد کرده‌اند.

 در این روستا آئین‌های عزاداری زیادی وجود دارد که در این گزارش به برخی از آنها می‌پردازیم.

به گفته قدیمی‌های روستا، از همان روز عاشورا که شهادت حسین‌بن‌علی (ع) رقم خورد عزاداری‌ها هم برای آن حضرت شروع شد اجداد و نیاکان ما نیز از آن مستثنی نبودند.

صدای پای محرم که می‌آید، در دره‌در آئین برپایی چادر و خیمه اباعبدالله در روز اول محرم برگزار می‌شود. 

آئین تعزیه‌خوانی ورودی محرم با مداحی و سینه‌زنی برگزار می‌شود.

جمعه اول دهه ماه محرم هم‌زمان با سراسر کشور همایش شیرخوارگان حسینی برگزار می‌شود و تعزیه در روستا شروع می‌شود.

تعزیه‌ای که بیش از ۲ قرن اجرا می‌شود

محمد تقی‌زاده از نقش‌آفرینان در تعزیه در گفتگویی اظهار کرد: قدمت تعزیه در این روستا بیش از ۲۰۰ سال است و برنامه‌های عزاداری تعزیه‌محور است و مردم خیلی استقبال می‌کنند.

وی ادامه داد: هر روز تعزیه به یکی از شهدای کربلا اختصاص دارد، مجلس شهادت حر، طفلان مسلم، مسلم‌بن عقیل، قاسم و دیگر شهدا برگزار می‌شود و روز تاسوعا به نام اباالفضل (ع) و روز عاشورا به نام امام حسین (ع) است. دهه آخر ماه صفر نیز تعزیه امام رضا صلوات‌الله‌علیه و امام حسن مجتبی (ع) را داریم.

صبح هشتم محرم مراسم علم‌گردانی در این روستا با شور و حال وصف‌ناپذیری انجام می‌شود و علم‌ها توسط اهالی پایین و بالای روستا گردانده شده و پس از آن سفره صبحانه نذری برپا و صبحانه صرف می‌شود.

عصر روز هشتم محرم نیز آیین شده‌گردانی که یکی از مراسم‌های سنتی است، برگزار می‌شود.

از جوش‌زنی تا یا محمد

یکی از مراسمات سنتی دره‌در دو سبک سینه‌زنی است که یکی جوش‌زنی با قدمت بالاست و سینه‌زنی یا محمد که حرکت پا و دست دارد و در کنار این آئین‌ها زنجیرزنی و سینه‌زنی‌های معمول و منبر اساتید حوزه نیز دیگر برنامه‌های محرمی این روستاست.

عصر عاشورا آتش‌کشیدن خیمه‌ها در محوطه روستا و اجرای تعزیه حرکت اسرا و شب عاشورا مراسم شام غریبان برگزار می‌شود.

مراسمات و آئین‌های سنتی محرمی در روستای دره‌در هر ساله جمعیت زیادی از شهرستان رفسنجان را به این منطقه می‌کشاند و با استقبال بی‌نظیر مردم روبه‌رو است.

مردم با حضور در این مراسمات دلشان را با عاشورا گره می‌زنند و برای مظلومیت سرور و سالار شهیدان و خاندان پیامبر (ص) اشک می‌ریزند‌. این روزها مردم بیش از گذشته به ادامه راه حسین افتخار می‌کنند و شعار هیهات من‌الذله را از عمق جان سر می‌دهند.

منبع: فارس
انتهای خبر/ پسند


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*