وی افزود: این برداشت خرما با ارقام تجاری کلوته، مضافتی و مرداسنگ که عمدتاً تجاری هستند ادامه و با ارقام دیررس هلیلهای تا اوایل مهرماه به پایان میرسد.
حسینزاده عنوان کرد: خرمای آلمهتری، دلیل طعم شیرین و کاراملی و همچنین بافت زرد و تردش در بین مصرفکنندگان علاقهمندان زیادی دارد.
وی بیان کرد: این خرما در مقایسه با سایر انواع خرما، رطوبت کمتری دارد و هسته آن حجم زیادی از میوه را تشکیل میدهد.
مدیر امور باغبانی جنوب کرمان گفت: به دلیل زودرس بودن این خرما، در زمانی که هنوز خرماهای دیگر در بازار موجود نیستند، به بازار عرضه میشود و به همین دلیل دارای ارزش اقتصادی بالایی است.
وی افزود: این خرما به خاطر تولید کم آن به صورت مصرف تازهخوری معمولاً به صورت رطب روانه بازارمصرف منطقه جنوب کرمان میشود.
حسینزاده با اشاره به اینکه نخل آلمهتری به صورت درختان پراکنده در بین سایر ارقام در نخلستانهای جنوب کرمان کشت شده و باغ یک دست آلمهتری وجود ندارد اظهار کرد: از همان قدیم توسط باغداران منطقه به این نخل فقط صرفاً یک خرمای زودرس نگاه شده و بازارهای محلی مقصد آن بوده و به همین دلیل به عنوان یک رقم تجاری و صادراتی در منطقه توسعه پیدا نکرده است.
وی گفت: بیشترین سطح زیر کشت خرما در منطقه جنوب کرمان به رقم مضافتی اختصاص دارد.
مدیر امور باغبانی جنوب کرمان بیان کرد: منطقه جنوب کرمان با هشت شهرستان جیرفت، عنبرآباد، رودبار جنوب، قلعهگنج، فاریاب، کهنوج، منوجان و جازموریان یک سوم پهناورترین استان (کرمان) کشور را داراست که با سطح زیر کشت ۳۱ هزار هکتار نخل بارور و تولید بیش از ۲۲۰ الی ۲۵۰ هزار تن خرما به لحاظ سطح رتبه سوم و میزان تولید رتبه دوم خرما در کشور به خود اختصاص داده است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای خبر/س