محمدمهدی فداکار در این جلسه با تأکید بر اهمیت برنامهریزی مناسب برای توسعه، گفت: اگر به دنبال تحقق توسعه هستیم، باید دادههای آماری دقیق و متناسب با برنامهریزیهای خود داشته باشیم.
وی افزود: آمار و سرشماری برای اداره و توسعه کشور از بدیهیات است و دادههای تخصصی در حوزههای خاص یک ضرورت اولیه به شمار میآید.
فداکار با اشاره به نقش کشاورزی در اشتغال، تصریح کرد: کشاورزی ۴۰ درصد اشتغال را در استان ایجاد کرده و اطلاعات دقیق در خصوص محصولات کشاورزی به خصوص سه محصول نامآشنا برای استان، از اهمیت بالایی برخوردار است.
استاندار کرمان همچنین بر لزوم جمعآوری نیازهای جهاد کشاورزی در مناطق خاص تأکید کرد و با اشاره به اینکه نیمی از حمل و نقل بار کشور از جنوب استان کرمان انجام میشود، بر لزوم ارائه آمار دقیق مؤکداً سفارش کرد.
فداکار گفت: اطلاعرسانی، فرهنگسازی و توجیه افکار عمومی برای همکاری با مأموران آمارگیری از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: برنامه روستا به روستا یک فرصت بزرگ است که میتوان از آن برای فرهنگسازی کشاورزان در روستاها و شهرها استفاده کرد، مردم باید در جریان ارائه دادهها و اطلاعات قرار گیرند.
فداکار خاطرنشان کرد: هزینههای پشتیبانی و ساز و کارهای مرتبط دو مسأله حیاتی هستند که باید تعیین و تکلیف شوند، توزیع مناسب منابع و همکاری دستگاههای اجرایی مرتبط نیز در این امر از اهمیت بالایی برخوردار است.
استاندار کرمان بر آموزش افرادی که مسئول جمعآوری دادهها هستند تاکید کرد و افزود: باید افرادی با انگیزه و آشنا به کار انتخاب شوند تا بتوانند دادههای دقیق را جمعآوری کنند، همچنین توجه به سن، جنسیت و آشنایی یا غریبه بودن آمارگیران نیز در این فرآیند اهمیت دارد.
محمدرضا وحیدی در این جلسه نیز اعلام کرد: این سرشماری به فرمان ریاست جمهوری آغاز شده و هر ۱۰ سال یکبار انجام میشود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان گفت: استان کرمان ۱۷ درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده و حدود ۳۹ درصد از اشتغال استان در این بخش است.
وحیدی افزود: سرشماری در ۲۵ شهرستان و ۹ فعالیت مختلف انجام خواهد شد و حدود ۱۰۰۰ نفر در این پروژه مشارکت خواهند داشت.
وی خاطرنشان کرد: این سرشماری از ۱۲ خردادماه شروع شده و تا هفت مهرماه طی سه مرحله به عوامل ذیربط اعم از فرمانداران و معاونان فرماندار و ماموران آمارگیر در استان آموزش خواهند دید و از روز ۱۲ آبان ماه به صورت رسمی عملیات آمارگیری اجرایی میشود.
آرش فاضلی به اهمیت فرهنگسازی و همکاری مردم با مأموران سرشماری اشاره کرد و گفت: کشاورزان باید با این فرهنگ آشنا شوند و الگوی رفتاری مناسبی را اتخاذ کنند.
مدیرکل استاندارد، نظارت و ارزیابی طرحهای آماری مرکز آمار ایران همچنین بر لزوم آموزش در فرآیند آماری و کیفیت سرشماری تأکید و خاطرنشان کرد: که استان کرمان در سال ۱۴۰۲ از لحاظ دقت و کیفیت رتبه اول کشوری را کسب کرده است.
انتهای خبر/ طهماسبی