از کسب مهارت تا ساخت یک دستگاه توسط مددجویان – اقطاع خبر

اردوگاه  ” کرامت” بیش از یک سال است که توسط سپاه ثارا… استان کرمان ساخته شده و مدیریت می‌شود، اردوگاهی که به گفته ی مددجویانش علاوه بر آنکه با حفظ کرامت انسانی با آن ها برخورد می شود، مسئولانش برای آموختن زندگی جدید به آنها تلاش می کنند.

به گزارش اقطاع خبر؛ در حاشیه‌ی بلوار امام حسن مجتبی (ع) شهر کرمان و نرسیده به پل راه‌آهن، اردوگاه جدیدی در زمینی به مساحت سه هکتار برای ترک اعتیاد معتادان مرد ساخته شده است. اردوگاهی به نام ” کرامت” که بیش از یک سال است توسط سپاه ثارا… استان کرمان ساخته شده و مدیریت می‌شود.

اینجا مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ یا همان ” اردوگاه کرامت” است.

نبض زندگی در اردوگاه کرامت

نیم روزی در این اردوگاه میهمان بودیم، چندین سوله که هریک به نامی شناخته می شدند در کنار هم قد علم کرده بودند؛ اما در بدو ورود این شور و هیجان بازی والیبال بود که چشم را به خود خیره می کرد.

شاید هیچ یک از قواعد بازی والیبال در آن رعایت نمی شد اما این قاعده ی زندگی و نشاط بود که بر این بازی حاکم بود.

فریادهای بعد از هر موفقیت در حیاط اردوگاه کرامت می پیچید و خنده هایی که از ته دل زندگی را فرا می خواند.

عده ای از تماشاچیان این بازی، با تشویق و هیجان همراه بازیکنان بودند و برخی نیز در سکوت تنها چشمانشان را برای ساعتی میهمان توپ و تور کرده بودند.

در گوشه ای از حیاط اما نبض زندگی به گونه ای دیگر زده می شد، جوانی که با قدرت دستانش میز تنیسی از جنس سیمان را برای رنگ زدن آماده می کرد.

مسئول آنجا می گفت: این جوان عزمش را جزم کرده تا کامل ترک کند، از این رو به دنبال کسب مهارت است، دقیقا در کنار همین میز تنیس کارگاهی بود که برخی از مددجویان در آن به آموختن حرفه ای مشغول بودند.

تلاش، حرکت، اندیشه و آموختن چیزی بود که در این کارگاه توسط عده ای تکرار می شد.

 

در این بین همه به علیمرادی اشاره می کردند، او که مدت ها است اعتیاد را کنار گذاشته و توانسته با کسب توانایی و مهارت در زمینه ی ساخت مصنوعات چوبی و جوشکاری اداره ی این کارگاه را به دست بگیرد.

نگاهمان به سمت علیمرادی رفت، شاداب تر از بقیه به نظر می رسید در حال یاد دادن توانمندی های خود به دیگران بود که پذیرفت تا همکلاممان شود.

رفتار  اردوگاه کرامت به من انگیزه ای برای ماندن و ترک کردن داد

علیمرادی در ابتدا گفت که این مکان دارای پرسنل و دست اندرکاران خوبی است، خداوند خیر بدهد به آنانی که این مکان را راه اندازی کردند.

او در ادامه توضیح داد :نزدیک به یک ماه است که  روزی ۷ ساعت در این مکان کار می کنم و مسئو لیت کارگاه را به عهده گرفته ام.

علیمردای در خصوص اهداف و آینده اش بیان کرد: من و سایر بچه های اینجا به دنبال این هستیم که از بیرون سفارش بگیریم و مبل، میز عسلی و… بسازیم و اینجا مشغول به کار شویم.

او در میان کلامش گریزی به گذشته اش زد و گفت: در روزهایی که به مواد روی آورده بودم، دوست داشتم که به روزهای سلامتی برگردم در حالیکه این اتفاق را غیر ممکن می دیدم ولی خوشبختانه به کمک مسئولان این مکان و بچه های سپاه به آرزوی دیرینه ام که سلامتی بود، رسیدم.

علیمرادی ادامه داد: روز اول که به اینجا آمدم، می ترسیدم اما با رفتار خوبی که پرسنل” اردوگاه کرامت” با من داشتند انگیزه ای برای ماندن و ترک کردن یافتم.

جالب است بدانید که کارگاه چوبی که اکنون علیمرادی آن را مدیریت می کند نیاز به دستگاه خراطی به ارزش ۱۵ میلیون تومان داشته است اما  علیمرادی همت و اندیشه خود را یکی می کند و تنها از روی یک عکس این دستگاه را می سازد.

در ادامه با چند تن دیگر از مددجویان به گفتگو نشستیم، افرادی که آن ها نیز با همت خود و تلاش مسئولان “اردوگاه کرامت” مصرف خود را خیلی کم و یا به صفر رسانده بودند البته باید گفت در این گزارش به دلیل حفظ کرامت انسانی افراد، از آوردن نام و یا تصویر آن ها معذوریم.

جوان به نظر می رسید اگر چه که رخسارش را مصرف مواد به گونه ای دیگر نشان می داد، یخ کلامش که آب شد این گونه گفت: یکی از دلایلی که به مواد مخدر وابسته شدم، کنجکاوی زیاد بود، اما مهم تر از آن می توان گفت که من قدرت ” نه” گفتن نداشتم؛ روز اول که به اینجا آمدم با توجه به تعاریفی که از کمپ ها شنیده بودم، ترس داشتم، فکر می کردم برخورد نظامی با ما داشته باشند اما آنچه که در این مدت شاهد بودم حفظ کرامت ما بود.

او در ادامه بیان کرد: کلاس های فرهنگی، آموزشی، هنری و وجود مددکاران سبب شده تا انگیزه ما بسیار شود؛ روز اول شاکی بودم که چرا باید این اتفاق برای من بیفتد اما کم کم به این نتیجه رسیدم که خداوند مرا دوست داشته و به اینجا کشانده است.

سرش را به رضایت تکان داد و در نهایت گفت: رفتار مددکاران و کلاس ها به من انگیزه داده است و اکنون ۲۰ روز است که کاملا پاک هستم.

سپاه با ما نظامی برخورد نکرد

فرد دیگری که موافقت کرد تا با ما همکلام شود، سفیدی موهایش نشان می داد که جوانی را عبور داده و اکنون در میانسالی به سر میبرد، او این گونه آغاز کرد: شاید حرف های من درسی باشد برای کسانیکه بخواهند برای اولین بار مواد مخدر را تجربه کنند، من فقط به دلیل کنجکاوی بیش از اندازه به این مسیر افتادم از طرفی دوست های خوبی نداشتم اکنون نزدیک ۲۸ سال است که شلاق اشتباهاتم را می خورم.

او ادامه داد: روز اول که به این کمپ آمدم می ترسیدم، فکر می کردم چون سپاه آن را ساخته است، محیط سختی خواهد بود اما نسبتا به کمپ های دیگری که در گذشته رفته ام بسیار بهتر است و آرامش خاصی در این مکان دارم، خدا خیر به بچه های سپاه دهد.

در میان کلامش تاکید میکرد که خداوند همیشه روزنه ای برای انسان ها نشان می دهد از این می گویم این خواست خدا بود که مرا به اینجا کشاند چرا که دیگر کشش مواد مخدر را نداشتم؛ خداوند به اردوگاه کرامت خیر و برکت دهد چرا که مسئولان این اردوگاه با رفتار اسلامی و دینی به خوبی با ما برخورد می کنند؛کارمند بانک بودم و کارشناس ادبیات را داشتم اما اعتیاد هر چه که داشتم از ما گرفت.

اینبار اما با کسی به گفتگو نشستیم که جوان تر بود، ادبیات بیانش و انتخاب کلماتش به مخاطب این را می فهماند که فردی تحصیلکرده است.

او نیز همچون دیگران عدم قدرت “نه” گفتن را دلیل انتخاب بدش در راه زندگی دانست و گفت: لیسانس معماری دارم در جو دانشگاه برای آنکه در جمع پذیرفته و تاییدشوم هر کار و با پیشنهاد بی جایی را می پذیرفتم، قدرت ” نه ” گفتن نداشتم و در جمع بسیار بدی قرار گرفته بودم که نمی توانستم آن ها را ترک گنم.

این جوان تاکید کرد: به نظرم، منم،منم کردن های بیجا و خودباوری زیادی داشتم، موضوعی که باعث شده که خانواده و کمک هایشان را نپذیرم از این رو چند سال از  خانه دور شدم تا آن که یک شب در جلوی خانه ی یک مواد فروش دستگیر شدم.

در ادامه بیان کرد: توفیق اجباری نصیب من شد و به کمپ ” کرامت ” آمدم ؛ در ابتدا من نیز چون سایر کسانیکه به اینجا آمده اند نگران بودم چرا که فکر می کردم سختگیرانه با من برخورد خواهد شد اما همانطور که از اسم این کمپ پیدا است با آغوش باز و حفظ کرامت انسانی با ما برخورد شد، وقتی وارد کمپ می شویم با روحیه و اخلاقی انسانی با ما برخورد می کنند که شرمنده می شویم.

او مطرح کرد: من چندین بار ترک کردم اما به دلیل نداشتن شغل دوباره با این کار روی آوردم اما در اینجا با امید به این که در آینده شغل خواهیم داشت روزها را سپری می کنیم چرا که چندین کارآفرین توسط مسئولان سپاه به اینجا آمده اند و نوید اشتغال را به ما داده اند بدون آن که پیشینه ی ما را بررسی کنند.

” از خداوند می خواهم، حمایت کند تمام حامیانم را که می گیرند بی منت دو دست ناتوانم را”

تلاش می کنیم تا افراد با انگیزه به زندگی ادامه دهند

در ادامه با ایرج محمدی نژاد مدیر اردوگاه کرامت سپاه ثارالله استان کرمان به گفتگو نشستیم.

وی گفت: در خدمت نیازمندترین افراد جامعه هستیم، افرادی که نیازمند دستگیری هستند.

محمدی نژاد توضیح داد: در بدو ورود مددجویان، کادر درمان با بررسی افراد تازه وارد آن ها را غربالگری می کند، در غربالگری نیز چندین موضوع اهمیت داده می شود که یکی از آن ها توجه به بهداشت افراد است.

مدیر اردوگاه کرامت سپاه ثارالله استان کرمانادامه داد: از آنجا که جامعه با بیماری کرونا دست و پنجه نرم می کند این موضوع دارای اهمیت ویژه ای توسط کارد درمان است از این رو با حضور تیم های اداره بهداشت از افراد تست گرفته می شود و افرادی وارد اردوگاه می شوند که تست کرونای آن ها منفی باشد.

وی بیان کرد: در مرحله ی بعد به بهداشت شخصی افراد توجه می شود و پس از آن افراد با یک دست کامل لباس تمیز وارد سالن “تلاش” می شوند.

محمدی نژاد عنوان کرد: در سالن ” تلاش”  افراد کادر درمان تلاش می کنند تا سم زدایی اولیه از افراد انجام شود تا ادامه درمان پیش گرفته شود.

مدیر اردوگاه کرامت سپاه ثارالله استان کرمان مطرح کرد: بعد از سم زدایی اولیه و بهبود جسمی افراد، مددجویان به سمت کارگاه هایی از جمله جوشکاری، کار بر روی چوب و … هدایت می  شوند تا با توانمند شدن به کارگاه های بیرون از اردوگاه معرفی شوند و به این گونه برای ادامه ترک اعیاد شان انگیزه ای ایجاد شود.

انتهای پیام/ پسند

 

درباره ی خبرنگار اقطاع خبر

مطلب پیشنهادی

رشد ۶۹ درصدی فضای ورزشی مدارس استان کرمان

رشد ۶۹ درصدی فضای ورزشی مدارس استان کرمان

به گزارش سرویس اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» رضایی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *