۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه های خبری
از کشت آویشن در مزرعه تا تکثیر 10 گیاه دارویی به صورت دانش بنیان در محیط آزمایشگاهی
از کشت آویشن در مزرعه تا تکثیر ۱۰ گیاه دارویی به صورت دانش بنیان در محیط آزمایشگاهی

از کشت آویشن در مزرعه تا تکثیر ۱۰ گیاه دارویی به صورت دانش بنیان در محیط آزمایشگاهی

یوسف امامی پور گفت: یکی از گیاهانی که سخت ترین شرایط تولید را برای کشاورزان ایجاد کرده است, بعد از زیره، آویشن شیرازی است، تولید گیاه کشت و بافت آویشن شیرازی تقریبا زمان بر و غیر ممکن بود؛ اما موفق به کشت آن در محیط آزمایشگاه و تولید انبوه در مزرعه شدیم. یوسف امامی پور، […]


یوسف امامی پور گفت: یکی از گیاهانی که سخت ترین شرایط تولید را برای کشاورزان ایجاد کرده است, بعد از زیره، آویشن شیرازی است، تولید گیاه کشت و بافت آویشن شیرازی تقریبا زمان بر و غیر ممکن بود؛ اما موفق به کشت آن در محیط آزمایشگاه و تولید انبوه در مزرعه شدیم.

از کشت آویشن در مزرعه تا تکثیر 10 گیاه دارویی به صورت دانش بنیان در محیط آزمایشگاهی

یوسف امامی پور، مدیرعامل شرکت هزار زیره ماهان و نخبه کرمانی در گفتگو با “اقطاع خبر” گفت : در حال جاضر در این واحد فناور ۱۰ گیاه آماده کشت برای سرمایه گذاری و ۳ گیاه آویشن، زیره و پنیرباد را به تولید انبوه رسانده ایم.

وی ادامه داد: استان کرمان به واسطه پتانسیل های خوب آب و هوایی و معروف به ۴ فصل بودن می تواند انواع گیاهان دارویی را با خواص بسیار زیاد کشت و تولید کند اما برخی از گیاهان دارویی که به صورت وحشی و خود رو هستند عملا دشت کشاورزان را برای تولید بسته اند.

امامی اذعان کرد: یکی از گیاهانی که سخت ترین شرایط تولید را برای کشاورزان ایجاد کرده است,  بعد از زیره آویشن شیرازی است ،تولید گیاه کشت و بافت اویشن شیرازی تقریبا زمان بر و غیر ممکن است حتی اگر به صورت  بذر هم کاشته  شود مدتی طولانی شاید در بازه زمانی  ۳ تا ۵ سال برای آغاز رویش آن وقت صرف می شود، اما ما در سیستم کشت و بافت این کار را انجام داده ایم که عملا کشت زراعی آن  را ممکن ساخت.
 
مدیر عامل هزار زیره افزود: آویشین شیرازی  را به صورت کشت بافتی تولید کرده ایم و این  نهاده ها را در قسمتی از مناطق استان کرمان که مستعد است در اختیار کشاورزان بومی قرار داده ایم .

وی با بیان اینکه  کشت آویشن شیرازی و سرسختی آن موجب تعجب ما شد، گفت : ما این نهاده ها را سلکت می کنیم و با توجه به اینکه سطح برگی این گیاه مورد استفاده است سعی کرده ایم بهترین گیاهی که میزان برگ دهی بالایی داشته را انتخاب کنیم  و از طریق سیستم کشت و بافت تکثیر کرده ایم بطوریکه  تقریبا بیش از دو برابر سطح برگ آن گونه  های وحشی که وجود داشته را تکثیر کرده ایم.

امامی اذعان کرد: کشت آزمایشی سبب شد تا  بالغ بر ۴۰۰ کیلوگرم در هکتار تولید داشته باشیم  بنابر این اگر یک کشاورز در مزرعه خودش در مناطق بومی بین ۸۰۰ تا ۲۳۰۰ متری که گیاه رشد می کند آن را به صورت آبیاری بکارد می تواند ۴۰۰ کیلو گرم در هکتار، یعنی تقریبا ۴۰۰ هزار تومان درآمد زایی داشته باشد که پس از کسر هزینه های  اولیه در کوتاه مدت، سرمایه خوبی بدست خواهد آورد.

  وی با بیان اینکه ۱۲ گیاه دارویی دیگر  استوک آنها را شکل داده ایم ، خاطر نشان کرد:  رشد این گیاهان به صورت آزمایشگاهی در شیشه انجام شده است و آماده هستند تا به محض اعلام سرمایه گذاران ژنوم این  گیاهان دارویی را با احتساب اینکه بهترین خواص دارویی و بیشترین میزان تولید را به صورت تولید انبوه داشته باشند ، در اختیار قرار دهیم.

انتهای پیام /طهماسبی
 
 


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*