۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ویژه استان
استاندار کرمان: رییس‌جمهور از اعطای اختیارات به استان حمایت کرد
استاندار کرمان: رییس‌جمهور از اعطای اختیارات به استان حمایت کرد -اقطاع خبر

استاندار کرمان: رییس‌جمهور از اعطای اختیارات به استان حمایت کرد -اقطاع خبر

کرمان – اقطاع خبر – استاندار کرمان گفت: رییس جمهور موضوع اعطای اختیارات به استان را به خوبی مورد حمایت قرار داد و مقرر شد که کار به صورت جدی پیگیری و پیشنهادات کرمان ارائه شود. به گزارش اقطاع خبر، محمدعلی طالبی عصر سه شنبه در نشست با صنعتگران، کارآفرینان و فعالان اقتصادی استان کرمان […]



کرمان – اقطاع خبر – استاندار کرمان گفت: رییس جمهور موضوع اعطای اختیارات به استان را به خوبی مورد حمایت قرار داد و مقرر شد که کار به صورت جدی پیگیری و پیشنهادات کرمان ارائه شود.

به گزارش اقطاع خبر، محمدعلی طالبی عصر سه شنبه در نشست با صنعتگران، کارآفرینان و فعالان اقتصادی استان کرمان افزود: تفویض اختیارات آب موضوع مهمی است و اگر پیشنهادی در این بخش داده نشده بایستی تا پایان هفته به مجموعه پیشنهادات برای تفویض اختیار اضافه شود و موضع تصفیه آب آشامیدنی را به صورت جدی پیگیری می کنیم.

تجدیدنظر اساسی در اقتصاد رفسنجان

وی با اشاره به نقش رفسنجان و نیروی انسانی این شهرستان در کشور و استان کرمان و ادای احترام به آیت الله هاشمی رفسنجانی و شهدای این شهرستان اظهار داشت: در رابطه با اقتصاد رفسنجان شاید لازم باشد تجدید نظر اساسی و ریل گذاری جدید داشته باشیم.

استاندار کرمان گفت: وقت آن رسیده که سند راهبردی حوزه کشاورزی و بهره وری منابع آب شهرستان را داشته و چشم اندازی در اقتصاد بخش صنعت، معدن و خدمات رفسنجان داشته باشیم و ماموریت بخش های مختلف اقتصادی با تنوع موضوعات این شهرستان برای آینده مردم باید مشخص باشد.

استاندار کرمان: رییس‌جمهور از اعطای اختیارات به استان حمایت کرد

وضعیت بغرنج ناترازی انرژی

وی یادآور شد: ناترازی های انرژی در کشور موضوع مهمی است که در نشست استانداران با حضور مدیران ارشد کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت، وضعیت بغرنجی در این ۲ حوزه حداقل برای ماه های آینده داریم.

طالبی افزود: تاکنون توانسته ایم با صرفه جویی کشور را در این وضعیت قرار دهیم اما با سرد شدن هوا طی روزهای آینده، کمبود گاز را بیشتر احساس خواهیم کرد که به احتمال فراوان به کمبود برق و خاموشی در کشور منجر خواهد شد که با تلاش دولت و مدیران استانی با صرفه جویی از این اتفاق جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: ناترازی انرژی برنامه های آینده کشور را تحت تاثیر قرار داده لذا در این زمینه نیازمند تحرک جدی و شروع پروژه های توسعه ای هستیم.

نماینده عالی دولت در استان کرمان افزود: خلأهای اقتصاد استان کرمان نیازمند ایجاد واحدهای جدید اقتصادی است و همه اینها روی زمین مانده و برای صدور مجوزها منتظر تامین برق و انرژی هستند.

وی تاکید کرد: باید با همدلی و همراهی این شرایط را تحمل کنیم تا بتوانیم به آینده بیش از گذشته امیدوار شویم.

رفع مشکلات صادرات پسته

طالبی گفت: پیگیری هایی در حوزه صادرات پسته و بازگشت ارز حاصل از آن، در سطح ملی داشتیم که امیدوارم به نتیجه برسد.

روستاهای کرمان زنده هستند

وی افزود: کار ویژه ای در بخش روستاها رفسنجان در حال انجام است که از آن حمایت می کنیم و اقدامات در این راستا می تواند الگوی سایر شهرستان های استان کرمان شود.

استاندار کرمان بیان کرد: روستاهای کرمان باوجود همه مسایل و مشکلات زنده هستند و تا زنده است کارهای بزرگی می تواند شکل گیرد.

وی با اشاره به ابتکار عملی تحت عنوان تکاپو در شهرستان رفسنجان، ابراز داشت: این دور هم جمع شدن ها و راهبردها به ما انرژی می دهد تا به صورت فصلی جلساتی را برقرار کنیم و همین موضوع هم می تواند الگوی سایر مناطق استان شود.

از اتباع تا تاثیر مسایل امنیتی بر بخش های اقتصادی کرمان

طالبی عنوان کرد: جابجایی اردوگاه اتباع را طی ۲ هفته گذشته در شوراهای نظارتی استان رفع کردیم اما داستان مدیریت اتباع، ملی است و ما نیز پیشنهادات خود را به وزارت کشور ارائه و مشکلات را در سفر رییس سازمان مهاجرت مطرح کردیم که امیدوارم تدبیر مناسب ملی برای این حوزه صورت گیرد.

وی تصریح کرد: برخی بخش های اقتصادی استان کرمان متاثر از مسایل امنیتی است و بیش از ناامنی، احساس ناامنی در استان کرمان تاثیر گذاشته و گردشگری استان آسیب دیده لذا در صدد بهبود این وضعیت هستیم و فعالیت هایی را آغاز کردیم.

استاندار کرمان تاکید کرد: اقدامات خوبی در ارتقای شبکه امنیتی استان کرمان می افتد که امیدوارم در کوتاهترین زمان ممکن، شاخص های امنیتی را ارتقا دهیم.

نباید پولی در حساب های شرکت ها بلوکه شود

وی گفت: حساسیت لازم برای گردش مالی و انتقال حساب های شرکت های بزرگ استان داریم و آن را پیگیری می کنیم اما فراتر از آن، نباید پولی در حساب های بانکی این شرکت ها بلوکه شود و آن را به هیچ وجه نمی پسندم، این پول باید صرف سرمایه گذاری و احداث پروژه های جدید شود.

طالبی ادامه داد: یک فعال بخش خصوصی حساب های تهران را به کرمان منتقل کرد که در گفت و گو با وی اعلام کرد، بهتر است که این پول به سمت سرمایه گذاری و ایجاد گردش مالی در بانکها هدایت شود و مقرر شد که سرمایه گذاری خوبی در استان شکل گیرد.

راهبرد بهره وری آب و تغییر الگوی کشت برای ارتقای بازدهی کشاورزی

وی با بیان اینکه تجربیات خوبی در حوزه گلخانه در کشور وجود دارد و رفسنجان می تواند به خوبی در این حوزه فعالیت کند گفت: راهبرد بهره وری آب و تغییر الگوی کشت را پیگیری می کنیم تا مجموعه این اقدامات بازدهی کشاورزی را ارتقا دهد.

استاندار کرمان خاطرنشان کرد: ۶ تا هفت میلیارد مترمکعب آب در حوزه کشاورزی هزینه می کنیم و ۴۳ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است اما این بخش فقط ۱۶ درصد تولید ناخالص داخلی استان برعهده دارد که نشانه غیر اقتصادی بودن این حوزه است که باید برای آن اقداماتی انجام شود تا اقتصادی شود.

مخالف اعمال محدودیت بر تولید هستم

وی با بیان اینکه در کنار نماینده مجلس در بخش تامین اجتماعی و بیمه شغلی قرار داریم ابراز داشت: در رابطه با مباحث کارخانه کاشی تا زمانی که متقاضی سرمایه گذاری در تولید کاشی وجود دارد، محدودیتی جز محیط زیست و آب نخواهیم داشت و مخالف اعمال محدودیت هستیم و محدودیت های این حوزه را پیگیری می کنم.

طالبی افزود: گلایه مند نحوه پیگیری مسایل مربوط به سرمایه گذاران و کارآفرینان در برخی دستگاه های اجرایی استان هستم و سرمایه گذاری را ساعت ۱۱ شب ملاقات کردم که می گفت تاریخ مجوز اولیه در زمان پاسخ مثبت آخرین استعلامات تمام شده بود و این به معنای فاجعه است که آن را تغییر خواهیم داد.

تشکیل اتاق سرمایه گذاری کرمان

وی اضافه کرد: اتاق سرمایه گذاری استان کرمان را با استقرار نمایندگان دستگاه ها و ایجاد تعهد مشترک برای پاسخگویی در حداقل زمان به استعلامات و صدور مجوزها تشکیل می دهیم که امیدوارم آثار تشکیل این اتاق را در شهرستان ها و رفسنجان ببینیم.

استاندار کرمان با اشاره به اجرای طرح بازآفرینی بافت فرسوده در کرمان عنوان کرد: آمادگی همکاری برای ایجاد فضای سکونتگاهی مناسب در بافت فرسوده رفسنجان را هم داریم.

سرمایه وقف در خدمت مردم باشد

وی بیان کرد: رفسنجان سرشار از استعدادهای گردشگری است که آنها را مورد پیگیری قرار می دهیم، بخش هایی نیازمند سرمایه گذاری است که پیگیری خواهیم کرد.

طالبی با بیان اینکه در بخش وقف تاکید کردم که سرمایه های وقف باید در خدمت مردم باشد خاطرنشان کرد: اوقاف از رفع موانع برای بهره وری مشکلات حمایت کند تا وقفیات به عنوان پشتوانه سرمایه گذاری استان مورد استفاده قرار گیرد.

وی افزود: تولید آرتمیا ظرفیت خوبی است که امکان بهره وری از آن در شهرستان رفسنجان وجود دارد که به اجرای آن و به جذب سرمایه گذاری کمک می کنیم.

استاندار کرمان با اشاره به پیگیری برای اجرای راه آهن شهرستان گفت: در این زمینه نیز توافقاتی داشتیم.

وی افزود: مشکلات کارخانه های کاشی منعکس شود تا بتوانیم پیگیر ایجاد ظرفیت های انرژی در رابطه با تولید شهرستان و استان باشیم.

طالبی عنوان کرد: انرژی خورشیدی با توجه به ظرفیت شهرستان روی مناطق مستعد استقرار نیروگاه خورشیدی است و سرمایه گذارانی برای این موضوع اعلام آمادگی کردند که آنها را پیگیری می کنیم.

برخی از چالش های رفسنجان

نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: مدیران باید خلاقیت و حرکت داشته باشند، آب و اشتغال، مشکلات بهداشت و درمان در استان کرمان و شهرستان بیداد می کند لذا ادارت کم کار باید معرفی شوند تا گره‌گشایی شود.

احمد انارکی محمدی خواستار تغییر و تحولات در حوزه مدیران استانی و شهرستانی از استاندار کرمان شد.

وی با اشاره به وجود پنج فرودگاه در استان کرمان و اینکه یکی از آن ها در رفسنجان است بیان کرد: بحث پروازها را افزایش دادیم و در پی روزانه کردن آن ها هستیم.

این نماینده مجلس ادامه داد: استان کرمان ۳۰ میلیون متر مکعب مصرف گاز دارد در حال حاضر ۱۵ میلیون متر مکعب کم دارد، ۶۰ درصد متعلق به تولیدی های خرد و منازل و مسکونی است و ۴۰ درصد در حوزه صنایع است لذا این زیرساخت نیازمند ساماندهی است.

وی تصریح کرد: در بحث برگشت ارز هم، ما ارز بانکی قبلاً با ارز صرافی تفاوتی نداشت اما در حال حاضر پسته با هزینه گزاف تولید میشود اما برگشت ارز حاصل از صادرات این محصول کم است.

انارکی محمدی در ادامه گفت: بحث اتباع بیگانه هم از مشکلات دیگر است که بالای ۱۰۰ هزار اتباع در رفسنجان و انار هستند و آن ها اشتغال و سرانه های مصرفی را در اختیار دارند و باید ساماندهی شوند.

وی به بحث اراضی اشاره کرد و گفت: بحث قانون تعادل بخشی منابع آب کشاورزی مشکل دارد و خواهانیم اختیار آب را به استان ها بدهند قانون مشکل دارد قانونی که ما ۶۰ میلیمتر بارندگی داریم با شمال کشور که بالای ۲ هزار میلیمتر بارندگی دارد قانون یکسان است.

نماینده مردم رفسنجان و انار در خانه ملت با اشاره به اینکه یکی از راه های برون رفت از قطعی های برق اجرای طرح انرژی نو و خورشیدی در حوزه کشاورزی است و خواستار حمایت هستیم گفت: آرسنیک آب رفسنجان بالاست و اجرای تصفیه خانه از چهار سال قبل آغاز شده اما تکمیل آن کند شده است.

وی با اشاره به موضوع موقوفات عنوان کرد: نیمی از املاک هلال‌احمر کشور در رفسنجان است و خیران آن ها را در حوزه درمان وقف کردند.

حدود ۲۴ هزار تن پسته از رفسنجان صادر شد

فرماندار رفسنجان نیز در این نشست عنوان کرد: امسال بیش از ۵۲ هزار تن محصول پسته از گمرکات کشور صادر شد که از این میزان ۲۳ هزار و ۶۰۰ تن از رفسنجان به کشورهای خارجی صادر شد.

حسین رضایی افزود: رفسنجان خاستگاه و مهد تولید پسته ایران و جهان است و از قدیم هر سرمایه گذاری در بخش های مختلف از ناحیه پسته بوده و امیدواریم با حمایت ها، تولید در حوزه کشاورزی پسته رونق بگیرد و گشایشی در رفع مشکلات جامعه ایجاد شود.

وی ادامه داد: ما در بحث واحدهای تولیدی برای حفظ اشتغال نیاز داریم که سرمایه در گردش به این واحدها واگذار شود.

رضایی از دیگر مشکلات شهرستان قطعی های برق در تابستان و قطعی گاز در زمستان عنوان و بیان کرد: ناترازی ها در این ۲ موضوع باید مدیریت شود تا چرخ تولید به خوبی به گردش درآید.

فرماندار رفسنجان با بیان اینکه ۲ سال است که واحدهای تولیدی ما درگیر تسهیلات هستند گفت: در حوزه ناترازی انرژی به ویژه برق ضربه زیادی به حوزه صنعت و کشاورزی وارد شده است.

وی گفت: باید قطعی برق در صنعت و کشاورزی مدیریت شود و همچنین برق خانگی نباید قطع شود، در حوزه گاز نیز ناترازی داریم اما باید بهتر مدیریت شود.

وی با بیان اینکه موضوع دیگر بیمه و تامین اجتماعی است ابراز داشت: طبقه بندی و رتبه بندی مشاغل برخی صنایع در حوزه بیمه تامین اجتماعی مشکلاتی ایجاد کرده که باید سامان یابد.

مشکلات صادرات پسته انگیزه را از کشاورزان گرفته است

رییس دفتر اتاق بازرگانی رفسنجان نیز با اشاره به ۹۰ هزار هکتار باغات پسته رفسنجان گفت: قطعی برق ۳۵ درصد محصولات کشاورزی این شهرستان را تخریب کرد و مطالبه داریم که رفسنجان را ویژه ببینید زیرا ارتزاق مردم از راه پسته است.

مجید حجت با اشاره به مشکلات صادرات پسته ازجمله تعهدات ارزی، کارت های بازرگانی و ارزش پایه گمرکی که خودروسازان به این حوزه ورود کردند افزود: مشکلات صادرات پسته انگیزه کشاورزان را در باغات پسته گرفته است.

وی اظهار داشت: تولید پسته دیگر صرفه اقتصادی ندارد زیرا نهاده ها با ارز آزاد خریداری می شود و در این زمینه چندین جلسه با رییس بانک مرکزی و سایر نهادها گذاشته ایم اما خروجی نداشته است، تعهدات ارزی از سال ۶۷ گذاشته شده اما بازخوردی برای کشور نداشته و غیر از ناامنی برای صادرکنندگان عایدی نداشته است.

رییس دفتر اتاق بازرگانی در رفسنجان با تاکید بر ناترازی انرژی به خصوص در حوزه صنعت گفت: در تابستان برق و زمستان آب نداریم و امروز می گویند ۳۰ درصد برق را قطع می کنیم، لذا باید گفت که کمر همت را برای ممانعت از تولید بسته ایم و امیدوارم با رویکرد مثبت استاندار کرمان کمک خوبی به کشاورزان و صنایع شود.

وی ادامه داد: همچنین مهاجرت از روستاها به شهرها بسیار زیاد شده لذا بایستی روستاها را با سرمایه و نیروی انسانی خودشان به کار مشغول کنیم و در این خصوص از دولت چیز زیادی نمی خواهیم فقط بروکراسی اداری را از پیش روی ما بردارند.

حجت با بیان اینکه باید محصولات تولیدی روستاها مورد استفاده کارخانجات بزرگ استان قرار گیرد افزود: اتاق بازرگانی ۱۰۰ روستا در استان برای را برای اجرای این طرح در استان مشخص کرده و قرار بود ۵۰ روستای آن از رفسنجان آغاز شود.

وی تصریح کرد: پول و نیروی انسانی زیادی در روستاها وجود دارد که فقط یک حلقه وصل با سرمایه گذاران می خواهد که اتاق بازرگانی این کار را انجام می دهد.

این فعال اقتصادی در ادامه با اشاره به معضل اتباع در شهرستان رفسنجان یادآور شد: چند روز پیش بازدیدی از زندان رفسنجان داشتیم که اتباع زیادی در این زندان حضور دارند.

وی ادامه داد: اتباع با توجه به تعدادشان، ناامنی هایی در شهرستان رفسنجان ایجاد کردند که نیازمند تدبیر استاندار بوده و در این زمینه اتاق بازرگانی آماده همکاری است.

کرمان ظرفیت ایجاد تاکسی هوایی دارد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان هم با اشاره به مشکلات شهرستان رفسنجان در سه حوزه زیرساخت، تامین مالی و بازار خلاصه می شود گفت: لیست حساب های مس در سونگون تهران و کرمان است اما زمانی طرح توسعه مس کاتد آغاز شد، بخشی زیادی از این پول برای خریدهای این طرح رفت.

امیر حسن زاده افزود: مطالبه داریم که بیمه های شرکت مس از پرتفوی استان خریداری شود و پول و خریدهای شرکت مس و سایر شرکت های اقماری آن از داخل استان باشد.

وی با بیان اینکه با پرداخت سود سهام عدالت ۸۰ درصد سود شرکت های ما رفت تصریح کرد: این اعتبارات بین سهامداران توزیع شده اما زمان اجرای پروژه های توسعه ای، زنجیره ای از تولید و اشتغال در استان اتفاق می افتاد.

معاون استاندار کرمان با بیان اینکه اتصال ریل مهریز به کرمان کارشناسی شده اما برخی دوستان پای کار نیامدند بیان کرد: استان کرمان ظرفیت تاکسی هوایی دارد که این کار در دنیا انجام می شود و باید در استان اجرایی شود.

وی افزود: پروژه تصفیه خانه آب و فاضلاب رفسنجان نیز پس از انجام مطالعات عملیاتی می شود. 

همچنین دیگر صنعتگران، کارآفرینان، فعالان اقتصادی و بخش خصوصی مسایل و چالش های حوزه تولید را با استاندار کرمان مطرح کردند.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*