وی با اشاره به بنیاد امامت که یکی از کارهای آن در حوزه مسجد است، افزود: بنا به نظر آیتالله قمی دو سوم مساجد در کشور فاقد امام جماعت فعال و تاثیرگذار است که صحبت ایشان درست است.
رفیعی به رمز موفقیت در مساجد را از پیامبر اسلام (ص) برشمرد و گفت: در روایتی نقل شده که ۹ شاخص رمز موفقیت ایشان در توسعه مساجد بود و خداوند این ۹ سفارش را به پیامبر کرده بودند و پیامبر برای کسب موفقیت در کار مسجد این عوامل را سرلوحه کار خود قرار دادند.
وی اولین رمز موفقیت از دیدگاه پیامبر اسلام را اخلاص عنوان کرد و افزود: کسانی که اخلاص دارند، ملامت باعث عقبنشی آنها نخواهد شد، و اگراخلاص و کار برای خدا باشد دعوتکننده و نتیجهدهنده تنها خداوند است.
کارشناس مسائل دینی عنوان کرد: میانهروی و اعتدال از دیدگاه پیامبر اسلام دومین رمز موفقیت بود و میانهروی باید دراعتقادات هم باشد، هم جبر هم تفیض هر دو غلط است در حوزه اقتصاد هم اعتدال باید باشد زیرا حتی در انفاق هم نباید اسراف کرد.
وی با تاکید بر تعامل و میانهروی عنوان کرد: با تدبیر پیش روید و حتما به جوانان میدان دهید و از حب و بغض دوری کنید و جوانان و نوجوانان را جذب مساجد کنید.
رفیعی سومین رمز را موفقیت عدالت برشمرد و گفت: مقام معظم رهبری در سخنان خود اشاره داشتند که امام جماعت باید مرجع باشد و عدالت رعایت کند ضمن اینکه امام باید «موحز» باشد و حضور امام جماعت در مساجد باید آخرین نفر باشد که خارج میشود.
کارشناس مسائل دینی ادامه داد: رمز چهارم موفقیت پیامبر بخشش بدیها بود بنابراین شما هم هرکس بدی کرده ببخشید و این باید سیره و روشتان باشد، عفو کنید، آنکه را قطع رابطه کرده و شما وصل کنید به آنکس که شما را محروم کرده، عطا کنید.
وی با بیان اینکه لازم است تا مراسمات را در مساجد تقسیم کنید، و ائمه جماعت در محلهها باهم ارتباط داشته باشند، گفت: اخلاص، اعتدال ، عدالت، عفو ، وصل و عطا از آنکه شما را محروم کرده ۶ رمز موفقیت از دیدگاه پیامبر اسلام است، ضمن اینکه لازم است، امام جمعه باید گوش دهد و آنکه امکان دارد، اجرا کند.
رفیعی عنوان کرد: سه رمز آخر بنا به دستور خداوند به پیامبر اسلام (ص) در این است که در وقت سکوت، فکر کنید، موقع نگاه عبرت بگیرید و هنگام سخن گفتن ذکر بگویید و هر سه باید جهتدار باشند.
وی ادامه داد: توصیه من به همه فعالان مساجد این است که مطالعه داشته باشید ، و امام جماعات حتما کتاب سفینهالبحار باید داشته باشد و با مطالعه بسیار مردم را گرد خودش جمع کند زیرا بلید حرفی برای گفتن داشته باشد.
کارشناس مسائل دینی در پایان خاطرنشان کرد: امامان جماعت باید بهروز باشند و به علم زمان مجهز شوند و نسبت به پاسخگویی شُبهات روز مطلع باشند.
انتهای خبر/ طهماسبی