وی افزود: پیش بینی می شد در سال جاری ۱۱۵ هزار تن محصول از باغات پسته برداشت شود اما به دلیل سرمای شدید فروردین ماه و گرمای شدید تابستانه، ۵۵ هزار تن محصول از بین رفت و انتظار می رود ۵۸ هزار تن پسته برداشت گردد.
وی تصریح کرد: محصول پسته در استان کرمان در ترمینال های کاملا مکانیزه فرآوری می شود و به بازارهای جهانی ارسال می شود.
سعیدی اذعان داشت: با توجه به کاهش محصول به باغداران توصیه می شود میزان عرضه محصول پسته به بازار را مدیریت نمایند و به تدریج وارد بازار نمایند تا محصول دچار نوسانات قیمت نشود.
وی بیان کرد: به کشاورزان توصیه می شود با توجه به تغییرات اقلیمی، محصولات خود را بیمه نمایند تا درصدی از خسارات وارد شده را جبران نماید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در ادامه گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی ارقام فندقی و کله قوچی سطح آنها کاهش یافته و با توجه به تحمل بالاتر گرما در ارقام احمدآقایی و اکبری، سطح کشت این باغات توسعه یافته است.
وی خاطر نشان کرد: بیش از ۸۰ درصد محصول پسته استان کرمان صادر می شود و ۲۰ درصد به بازار داخلی می رسد و شرایط لازم برای صادرات وجود دارد.
سعیدی ابراز داشت: در اکثر شهرستان های استان پسته کشت می شود و بیشترین سطح کشت مربوط به شهرستان رفسنجان می باشد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان بیان داشت: در فصل برداشت ۹۰۰ هزار نفر روز کارگر جهت برداشت محصول مشغول به کار می شوند و پس از برداشت نیز جهت حمل و نقل، فرآوری، ترمینال ضبط، انبارهای نگهداری و … موجب اشتغال ۵۰۰ هزار نفر روز می شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به همه گیری کویید ۱۹ باغداران و پیمانکاران برداشت پسته ملزم به رعایت پروتکل های بهداشتی بودند و این امر رعایت شده است.
انتهای پیام/ تاج الدینی