وی با بیان اینکه با وجود مسائل مختلف پیش روی تولیدکنندگان از جمله تحریمها، اِعمال برخی سیاستهای کنترلی و نبود نقدینگی، سختگیریهای بسیار تأمین اجتماعی قابل قبول نیست، عنوان کرد: بخشنامههای متعدد، پرحجم و متنوع تأمین اجتماعی سبب شده بهنوعی سردرگمی برای فعالان اقتصادی ایجاد شود و کارکنان فعال این سازمان علیرغم اینکه میل به توسعه، تقویت کارآفرینی و تولید دارند، مجبور به اجرای فرامین اداری هستند که این شرایط مسائلی را برای فعالان اقتصادی ایجاد میکند.
رئیس اتاق کرمان عنوان کرد: ما از دستگاه قضایی استان هم درخواست کردهایم که با توجه به شرایط اقتصادی جامعه و درآمد کسبوکارها، دلیل افزایش سهم سازمانهایی که منابع کسب را تامین میکنند، مورد بررسی قرار دهند.
طبیبزاده، در این رابطه به سازمان امور مالیاتی اشاره کرد و گفت: میزان مالیات وصولی استان در سال جاری دو برابر سال گذشته تصویب شده در حالی که گشایشی در تولید حاصل نشده و فعالان اقتصادی با سختگیریهای بسیار و شرایط دشوار روبهرو هستند.
وی با بیان اینکه مسائل و مشکلات تولید در کرمان بهصورت کارشناسی احصاء شده است، ادامه داد: همه مسؤلان اجرایی استان باید دستبهدست هم دهند تا از این شرایط سخت عبور کرده و بتوانند با تعامل، تولید را رونق دهند.
رئیس اتاق کرمان به مشکلات صادارتی استان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر صادرات استان محدود به چند محصول و چند بازار مشخص است لذا برنامهریزی برای توسعه پایدار و توسعه محصولات صادراتی صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه طرح سنجش ظرفیتهای صادراتی استان و ورود به دنیای صادرات پایدار فعالان اقتصادی عضو اتاق کرمان بهزودی اجرایی میشود، گفت: دستیابی به صادرات ۵۰ محصول صادراتی با ارزش ۱۰ میلیارد دلار، به ۴۰ بازار بینالمللی، دراین طرح هدفگذاری شده است.
رئیس اتاق کرمان ادامه داد: در استان زنجیرههای ارزش بسیاری مانند مس، فولاد، زغال، کرومیت و کشاورزی میتواند طراحی و شکل گیرد، بنابراین باید طرحهای تکنولوژیک تعریف و برای تکمیل زنجیره ارزش تدوین شود که اتاق هم بهدنبال آن است.
وی نجات صنعت استان، توسعه و پیشرفت در این حوزه را در گرو تغییر نگرش عنوان کرد و گفت: بهجای اینکه فقط به اشتغال فکر کنیم، بر تولید دانشبنیان، صادراتمحور، رقابتی و قابل عرضه در بازارهای جهانی هم باید تمرکز داشته باشیم که این نگرش موجب تقویت بُنیه صنعتی استان میشود.
طبیبزاده ادامه داد: برای استقرار این چنین صنعتی باید مشوقهایی در شهرکهای صنعتی در نظر گرفته شود زیرا عمده صنایع استان بهویژه صنایع کوچک و متوسط در نسل اول و دوم قرار دارند و باید سطح خود را ارتقاء دهند.
رئیس اتاق کرمان با تاکید بر اینکه طرح استقرار شرکتهای دانشبنیان در شهرکهای صنعتی باید مورد حمایت قرار گیرد، گفت: خوشبختانه در استان این شرکتها رشد بسیار خوبی داشتهاند و از ۶۰ واحد صنعتی امروز به ۱۲۰ عدد رسیدهاند.
وی تصریح کرد: در استان کرمان صنایع بزرگ و یا صنایع کوچک فعالیت بیشتری دارند و در این بین صنایع متوسط بهعنوان حلقه گمشده میانی صنعت چندان شکل نگرفتهاند و باعث شده ما بُنیه صنعتی مناسبی در این رابطه نداشته باشیم.
طبیبزاده، با اشاره به اینکه نقشه راه برای صنایع کوچک و متوسط باید تدوین شود، گفت: همچنین برای تامین مالی پروژههای صنعتی استان میتوان به جز تسهیلات بانکی از ابزارهای مختلف تأمین مالی مانند بازار سرمایه صندوقهای ضمانتی، شرکتهای خطرپذیر و … استفاده کرد.
طبیبزاده افزود: شاخصها نشان میدهد که اگر بخواهیم آینده استان را مبتنی بر داشتن، تکنولوژی و خلق ثروت از محل فناوری بنا کنیم، باید در مسیر شفافیت، تحلیل داده و مدیریت اطلاعات حرکت و سیستمهای اطلاعات مدیریت را در بنگاههای اقتصادی، سازمانهای دولتی و نهادهای نظارتی مستقر کنیم.
رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه ۲۰ تا ۲۵ سال آینده منابع طبیعی در استان بهشدت کاهش مییابند، خاطرنشان کرد: برای تبدیلکردن اقتصاد مبتنی بر منابع، بر اقتصاد و بر دانش با توجه به تنوع تکنولوژی و پیشرفتهای سریع، استقرار مدیریت سیستم اطلاعات ضروری است.
انتهای خبر/ طهماسبی