۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
برگزاری دوره آموزشی روش‌های اسانس‌گیری گلاب در کرمان
برگزاری دوره آموزشی روش‌های اسانس‌گیری گلاب در کرمان

برگزاری دوره آموزشی روش‌های اسانس‌گیری گلاب در کرمان

عضو هیات علمی بخش تحقیقات جنگلی کرمان گفت: در جهت ایجاد اشتغال، کسب درآمد و رونق کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت روستائیان دوره اسانس‌گیری برگزار شد.  به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» و به نقل از روابط‌ عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ محمدرضا کدوری عنوان کرد: […]


عضو هیات علمی بخش تحقیقات جنگلی کرمان گفت: در جهت ایجاد اشتغال، کسب درآمد و رونق کشاورزی و جلوگیری از مهاجرت روستائیان دوره اسانس‌گیری برگزار شد.

برگزاری دوره آموزشی روش‌های اسانس‌گیری گلاب در کرمان

 به گزارش گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» و به نقل از روابط‌ عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان؛ محمدرضا کدوری عنوان کرد: گل محمدی در لاله‌زار این روزها به یکی از پررونق‌ترین تجارت‌های استان کرمان تبدیل شده است.

وی ادامه داد: مردمی که تا چند سال قبل به دلیل بیکاری و محرومیت در حال مهاجرت از روستا به شهرهای بزرگ‌تر بودند این روزها برای توسعه گلزارهای خود از یکدیگر سبقت می‌گیرند و سرمایه‌گذاران برای ایجاد کارگاه‌های گلاب‌گیری و یا خرید اسانس گل محمدی به روستاهای این منطقه می‌آیند.

عضو هیات علمی بخش تحقیقات جنگلی کرمان افزود: انجام مراحل کاشت گل محمدی تا برداشت آن از جمله نحوه کاشت، فاصله کاشت، کشت مخلوط، کوددهی، آبیاری، مبارزه با آفت و بیماری، مبارزه با علف‌های هرز، هرس و قسمت‌های مورد استفاده گل، حائز اهمیت است.

 مدرس دوره اسانس‌گیری و کشت گل محمدی بیان کرد: ساده‌ترین روش تکثیر گل محمدی قلمه‌گیری و متداول‌ترین روش تکثیر کشت پاجوش است، پاجوش‌های ریشه‌دار را معمولاً در فصل خواب گیاه از پایه مادری جدا و فوراً کشت می‌کند، کشت گل محمدی در مناطق کوهپایه‌ای و زمین‌های سنگلاخی و شیب‌دار امکان‌پذیر است.

کدوری تاکید کرد: حساس‌ترین زمان آبیاری مرحله شروع غنچه در گیاه است که بایستی نیاز آبی آن با توجه‌ به شرایط اقلیمی تأمین شود زمان برداشت گل با توجه‌ به اقلیم هر منطقه از اردیبهشت‌ماه تا اواسط خرداد متفاوت است. این مرحله حدود ۲۰ روز طول می‌کشد.

وی تشریح کرد: مناسب‌ترین زمان برداشت گل قبل از طلوع آفتاب و ترجیحاً در هوای خنک بامدادی (از ساعت پنج تا ۹ صبح) بوده و بایستی هر چه سریع‌تر گل‌های برداشت شده به محل فراوری منتقل تا از پژمردگی گل‌ها جلوگیری شود.

مدرس دوره اظهار کرد: انجام عملیات هرس که به‌منظور حذف شاخه‌های خشک، آفت‌زده، مزاحم و همچنین جهت جلوگیری از به‌وجودآمدن شاخه‌های بلند که برداشت را مشکل می‌کند مهم است و موجب تداوم گل‌دهی در گیاه می‌شود.

انتهای خبر/ طهماسبی


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*