۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » رودبارجنوب
تازیانه طوفان و خاموشی برجان محصولات کشاورزی جنوب کرمان
تازیانه‌ای بر جان محصولات کشاورزی جنوب کرمان

تازیانه‌ای بر جان محصولات کشاورزی جنوب کرمان

خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی مشکلی روی مشکلات دیگر کشاورزان است. طوفان شن در آذرماه، کشاورزی منطقه جازموریان را با خاک یکسان کرده است. به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر»؛ طوفان شن در روزهای اخیر باعث نابودی بخش عمده‌ای از محصولات کشاورزان جنوب استان کرمان و مدفون شدن محصولات آن‌ها در زیر انبوهی از شن دفن […]



خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی مشکلی روی مشکلات دیگر کشاورزان است. طوفان شن در آذرماه، کشاورزی منطقه جازموریان را با خاک یکسان کرده است.

تازیانه‌ای بر جان محصولات کشاورزی جنوب کرمان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر»؛ طوفان شن در روزهای اخیر باعث نابودی بخش عمده‌ای از محصولات کشاورزان جنوب استان کرمان و مدفون شدن محصولات آن‌ها در زیر انبوهی از شن دفن شده تا دسترنج مردم زحمت‌کش و محروم استان نیست و نابود شود.
 
 طوفان شن تمامی سرمایه و دستمایه زندگی مردم روستا‌های جازموریان را به تاراج برد. طوفانی شنی که اگر در طول ۴۰ سال گذشته تاکنون برای آن از سوی مسئولان تدبیری اندیشیده می‌شد امروز شاهد نابودی محصولات چند میلیونی و دست‌رنج صدها کشاورز جنوب استان نبودیم.


 
در برخی از این روستا‌ها بیش از ۸۰ درصد محصول کشاورزی در طوفان شن چند روز پیش از بین رفت و کشاورزان دچار خسارت‌های مالی غیرقابل جبرانی شدند.

 این روزها که روزها که بر اثر سوز سرما خیلی‌ها روز خود را پای بخاری سپری می‌کنند، قطعی‌های برق موتورپمپ‌ها نبض کشاورزان را به شماره انداخته است.

 اگر چه گندم و هندوانه  رودبار جنوب مطرح است، اما طوفان و خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی، کشاورزان و فعالان بخش کشاورزی و بهره‌برداران این بخش را با مشکل مواجه کرده است.

خاموشی چاه‌موتورها مشکلی روی مشکلات 

محمد، کشاورز جازموریانی در گفتگو با خبرنگار رودبار ما اظهار کرد: خاموشی چاه‌موتورهای کشاورزی مشکلی روی مشکلات دیگر کشاورزان است. امسال سرمازدگی در آذرماه، طوفان‌های شدید کشاورزی منطقه جازموریان را با خاک یکسان کرده است.

وی گفت: این روزها، خاموشی چاه‌موتورها ضربه نهایی را به ما وارد کرده چون این اتفاق ضرر بسیاری برای کشاورزان دارد و کاهش میزان آب منجر به آسیب‌زدن به کیفیت و کمیت محصولات‌مان شده است.

وی افزود: مشکل طوفان شن در منطقه همیشگی است که گاهی با شدت کم‌تر و گاهی نیز با شدت بیش‌تری اتفاق می‌افتد.

دولت می‌توانست به این مشکل ورود کنند و برای جلوگیری از خسارت طوفان شن اقدامات بازدارنده‌ای انجام دهند که متاسفانه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است. مسئولان با یک برنامه‌ریزی بلند مدت می‌توانستند با کاشت درختان بومی منطقه تا حد زیادی مقابل حوادث طبیعی مانند طوفان شن را بگیرند یا حداقل خسارت‌های آن را کاهش دهند.
 
این کشاورز جازموریانی در استان ادامه داد: کشاورزی که یک هکتار هندوانه کاشته بود حدودا ۵۰ میلیون تومان هزینه کرده است حالا در نظر بگیرید این کشاورز با ۵ هزار هکتار چقدر متضرر شده و در واقع این فرد تمام دارایی خود را از دست داده است.

رنج کشاورزان جنوب کرمان زیر خاک 

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صادقی در خطبه‌های نماز جمعه ۳۰ آذر ماه گفت: بروز حوادث طبیعی و غیر طبیعی امروز در منطقه جنوب کرمان و تحت تأثیر قرار گرفتن کشاورزی مردم موجب بروز خسارات زیادی شده است.

وی ادامه داد: کشاورزی جنوب در این ایام با دو پدیده طبیعی و غیرطبیعی مواجه شده است، که پدیده طبیعی طوفان شن وریز گردهایی بود که ماحصل کشاورزی و زحمت کشاورز زیر خاک‌ها مدفون شد.

امام جمعه رودبار جنوب اظهار کرد: خاموشی موتورپمپ‌های کشاورزی در اوج فصل کشت ریشه باقی‌مانده محصول  کشاورزان را خشکاند، از استاندار، نمایندگان جنوب کرمان و وزیر نیرو خواهشمندم نگذارید آروزهای مردم و ولی‌نعمتان با تصمیمات غلط تحت تأثیر قرار بگیرد.

قطعی برق ریشه محصولات کشاورزی را خشکاند

حجت‌الاسلام محمد عباسی در خطبه‌‌های نماز جمعه ۳۰ آذرماه به خسارات ناشی از طوفان شن و به محصولات کشاورزی جازموریان اشاره کرد و افزود: از آن‌جایی که بخشی از کشاورزی هنوز به صورت‌ سنتی کشت می‌شود باید به صورت نوین قرار دهیم  تا کم‌تر خسارت ببیند.

وی ادامه داد: اکثر کشاورزان قرض گرفته‌اند و کشت را انجام داده‌اند به امید امرار معاش متأسفانه با طوفان شن و سرما از بین رفته‌اند از وزیر جهاد کشاورزی استاندار و نمایند تقاضا داریم 
خسارت وارده را بررسی نمایند و تسهیلات کم بهره یا کمک‌‌های بلاعوض به کشاورزان بدهند تا جبران‌ خسارت‌ بشود. 

عباسی تصریح کرد: بخشی دیگر از کشاورزی که باقی مانده متأسفانه آن هم با قطعی برق موقع تزریق سم یا کود و… از بین می‌رود و این امر موجب متضرر شدن کشاورزان را در پی دارد، با توجه به اینکه درآمد  اغلب مردم‌ جازموریان از راه‌ کشاورزی است جا دارد که برای جبران خسارت چاره‌ای اندیشیده شود.

انتهای خبر/پورحیدر


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*