وی افزود: بنیان شوراهای اسلامی روستاها نیز توسط جهاد سازندگی ایجاد شد و با مشارکت معتمدان و خادمان محلی در قالب شورای روستایی فعالیت خود را انجام دادند و با رسمیت یافتن انتخابات شوراها و انتخاب دهیاران بهعنوان خادم مردم مسیر خدمتگذاری وارد مرحله نوینی شد.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمان ادامه داد: در خصوص اشتغال روستایی ما سه برنامه را در دستور اجرا داریم، اولین برنامه متعلق به هشت نهاد حمایتی است که درون روستاها برای ایجاد شغل برنامهریزی میکنند و به روستاییان تسهیلات کمبهره و طولانی مدت ارائه میکنند.
وی ادامه داد: روستاییان میتوانند با مراجعه به سامانه «تک» طرح مورد نظر خود را جهت اشتغال ثبت کنند، خدمترسان را انتخاب و درخواست خود را ارسال کنند، که مخاطب این درخواست میتواند استانداری باشد که ما در خدمت آنها هستیم، یا بنیاد علوی، بنیاد برکت، بنیاد رضوی، بهزیستی و یا کمیته امداد و بسیج سازندگی باشند.
عبدالکریمی ابراز کرد: بحثی که ما بیشتر بر روی آن تأکید داریم روش جمعآوری سرمایههای خُرد روستایی است، با این وضعیت میتوانیم یک فعالیت اقتصادی را راهاندازی کنیم که حاصل مشارکت مردمی است و هر دو مبحث سرمایه و فعالیت اقتصادی را به مسیر فرآوری محصولات کشاورزی وارد میکند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمان افزود: با روش جمعآوری سرمایههای خرد میتواند بازار محصولات کشاورزی را هم کنترل کرد ما اگر بتونیم حداقل ۱۰ درصد از افزایش تولید کشاورزی را این گونه به فرآوری برسانیم و از بازار جمع کنیم حتی موجب جلوگیری از ضرر و زیان کشاورزان هم خواهیم شد.
وی سومین روش را مبحث توسعه روستایی نامید و گفت: این طرح در راستای سند تحول روستایی از سال گذشته عملیاتی شد و ما دهیاران را در این خصوص آموزش دادیم که اعتباراتی که به روستای محل خدمت آنها تخصیص مییابد را در مسیر توسعه و اشتغال قرار دهند.
عبدالکریمی ادامه داد: ما ۶۰۰ نفر از دهیاران را داریم که سال گذشته آموزش دیدهاند و امروز بهعنوان عامل توسعه در روستاها فعالیت میکنند و به ازای هر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت حدوداً یک دهیار آموزشدیده داریم که این افراد به نام عوامل توسعه درون روستاها بر اساس آموزشهایی که دیدهاند اقدام به خدمت میکنند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمان اذعان کرد: در مبحث اشتغال توجه ما به استعدادهای هر منطقه که مهمترین عامل عنوان میشود، است و از سوی دیگر توجه به بازار نیز خیلی مهم است بنابراین اول تولید ما بر اساس نیاز بازار باید باشد، اینگونه که اول بازار پیدا کنیم بعد تولید، تا به نحوی بازار را به دست بگیریم.
وی اذعان کرد: یک بازار مجازی ویژه استان کرمان هم با کمک بنیاد علوی به نام «منهاج» ایجاد کردیم که این بازار عملاً شروع به کار کرده و انشاءالله به زودی گستره کشور را خلاصه پوشش خواهد داد این بازار مجازی شبیه «با سلام» است با این تفاوت که فعالان بنیاد علوی غرفهداری میکنند و به نیابت از روستاییان محصولات آنان را به فروش میرسانند.
عبدالکرمی افزود: مهمترین هدف و اولویت ما از افزایش بهرهوری و توانمندسازی روستاییان این است که از همین ظرفیت موجود بتوانیم ضمن افزایش تولید، قیمت را هم کاهش دهیم تا سود بیشتری متوجه کشاورز یا تولیدکننده شود و از سوی دیگر مصرفکننده هم با هزینه کمتری خرید خود را انجام دهد.
وی ابراز کرد: تولید علمی، اقتصادی و ارگانیک نیز از دیگر اهداف ماست که پیگیر آن هستیم تا با کمک مسئولان و ادارات ذیربط تحقق آن را رقم بزنیم و به هر شیوه ممکن به توانمندی روستاییان و توسعه روستاها بپردازیم.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمان با بیان اینکه از دو مسیر در روستاها برای توسعه زیرساختها خرج میکنیم، افزود: ابتدا اعتباری که ماهیانه به حساب دهیاریها واریز میشود که در سال ۱۴۰۱ حدوداً ۱۰۰۰ میلیارد تومان بوده در سال ۱۴۰۲ به ۲۰۰۰ میلیارد تومان رسید و در ۳ ماهه اول سال ۱۴۰۳ نیز خوشبختانه رکورد زدیم و به اندازه کل سال ۱۴۰۰ ما واریزی به حساب دهیاری داشتیم.
وی با بیان اینکه تخصیص اعتبار به روستاها به صورت ماهانه است، افزود: این واریزیها به روستا بر اساس سرفصل کاری است که دهیاران در عرصه شرح وظایف خود انجام میدهند، است، اعتبارات ثانویه نیز هزینههایی است که از طریق ادارات خدمترسان مثل آب، برق و مخابرات در روستاها هزینه میشود.
عبدالکریمی ادامه داد: از سال گذشته تاکنون قریب به ۴۰۰ دکل مخابراتی در کل استان کرمان برای روستاها ایجاد شده است و حدود ۳۸۰ دکل مخابراتی هم بهروزرسانی شده، یعنی بیش از ۷۰۰ دکل مخابراتی جدید ایجاد شده، متأسفانه گستره استان به حدی وسیع است که این خدمات نمود ندارد اما کاری که انجام شده بیسابقه است و این نوع اعتبارات از طریق کمیته برنامهریزی شهرستان تخصیص پیدا میکند.
مدیرکل دفتر امور روستایی استانداری کرمان تخصیص سرانه اعتبار به روستاها را بر اساس سرشماری سال ۹۵ عنوان کرد و گفت: حتی اگر امروز بر اساس سرشماری جدید هم اعتبارات پرداخت شود چون در تمام روستاها افزایش جمعیت داشتهایم، مبلغ واریز ثابت است و تغییر چندانی نمیکند.
انتهای خبر/ طهماسبی