در حالی که بیشتر معادن در استان کرمان است و عملاً ۶۴ درصد حقوق دولتی وزرا را کرمانیها میپردازند و از جمله استانهایی است که درصد مالیاتش از ۵۰ درصد هم بالاتر است اما زیرساختهایی که در خور شأن کرمانیجماعت باشد، نیست.
یکی از مهمترین زیرساختهای استان کرمان جاده و مسکن است اما در این عرصه بسیار ناموفق عمل کردهایم و علت آن عدم وجود اعتبار لازم یا بانک زمین مناسب است و البته دستگاههای اجرایی هم همسویی و دقت نظر خوبی را با یکدیگر ندارند و یا به نظر میآید که در ظاهر همراهی میکنند اما این امر کمتر به واقعیت تبدیل میشود.
در حالی که یک سال از شهادت رئیس جمهور مردمی ایران سید ابراهیم رئیسی میگذرد که هنوز یک ریال تسهیلات ساخت مسکن به مقاضیان در دولت چهاردهم پرداخت نشده است و علت آن عدم اجازه افتتاح حساب در بانک و عدم تخصیص اعتبار لازم است.
اما با تمام کاهلیها بازهم در تخصیص و واگذاری زمین اندک قدمی برداشته و رشدی داشتهایم و در جادهسازی هم بالاخره محور استراتژیک کرمان – راور هم اندکی تکان خورده و بخشی از آن افتتاح شده است اما این نوع حرکت و کار، چندان رضایتبخش نیست بلکه تنها عامل امیدواری است.
افتتاح ۸ کیلومتر از محور کرمان – راور – دیهوک
مسلم موسیزاده در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» عنوان کرد: هشت کیلومتر از محور کرمان – راور – دیهوک که بخشی از کریدور ارتباطی ترانزیتی بنادر جنوبی (بندر عباس، بندر جاسک و بندر چابهار) به پایانههای مرزی شمال شرق کشور است و همچنین راه ارتباطی زمینی زائران امام رضا (ع) است، زیر بار ترافیک رفت.
معاون مهندسی و ساخت ادارهکل راه و شهرسازی استان کرمان گفت: این قطعه هشت کیلومتری از باند دوم محور چترود – راور (حد فاصل راهدارخانه شهید سلیمانی تا پل سارنگ، بخش دوم از قطعه دو) است.
وی تاکید کرد: برای این قطعه اعتباری نزدیک به ۶۰ میلیارد تومان هزینه شده است و همچنین ارزش ریالی فعلی پروژه ۲۴۰ میلیارد تومان است.
موسیزاده خاطرنشان کرد: با افتتاح این قطعه تاکنون ۸۵ کیلومتر از طول کلی ۱۸۸ کیلومتر این محور مهم و ترانزیتی به اتمام رسیده، ۶۳ کیلومتر در دست ساخت بوده و تا به حال ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
طبق صحبتهای این مدیر مسئول از ۱۸۸ هنوز ۱۰۰ کیلومتر باقی مانده است و این میزان که تاکنون به بهرهبرداری رسیده طی بازه زمانی ۱۸ سال بوده است زیرا ساخت این جاده مربوط به سالهای ۱۳۶۸ تا ۷۹ است و عملیات اجرایی ساخت باند دوم آن نیز در سال ۱۳۸۵ آغاز شده و از سال ۱۳۹۰ به ردیف بودجه ملی پیوسته است و امروز در کیلومتر ۸۵ قرار دارد و با حرکتی لاکپشتیوار گویی قرار است ۱۸ سال دیگر تا تکمیل ۱۰۰ کیلومتر باقیماندهاش کرمانیها صبر کنند.
بخشی از این جاده مسیر کارخانههای فولاد و ذغالسنگ است که میتواند تنها با یک درصد از سهم مسئولیتهای اجتماعی اعتبار تکمیل آن را تامین کرد اما اینکه چرا امر به این سادگی ۱۸ سال منتظر اعتبارات ملی نگه داشته شده است را ما هم نمیدانیم.
یکی دیگر از اقداماتی که استان کرمان بالاخره شاهد آن بود واگذاری زمین در شهرستان بم است زیرا ۱۲ سال چشم انتطاری مردم بالاخره به خودش رنگ گرفته بود، آنچه محلیها مطرح کرده بودند، نشان میداد اجازه تغییر کاربری زمین را ندارند زیر باغشهر بم که ثبت جهانی هم هست باید حفظ شود و از دیگر سوی زمینی هم اختصاص نمییافت و عملاً جوانان خانهای برای زندگی نداشتند.
واگذاری ۴۰ قطعه زمین از ۸۰۰ قطعه
چندی پیش مرحله اول تحویل ۴۰ قطعه زمین از ۸۰۰ قطعه زمین طرح نهضت ملی مسکن شهر بم هم با حضور فرماندار جدید که قولش را به خبرنگاران داده بود، اجرایی شد.
۴۰ قطعه زمین به متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن واگذار شد که این یعنی کمتر از ۱۰ درصد گرچه مسئولان راه و شهرسازی و فرماندار بم وعده دادهاند که مابقی در حال آمادهسازی است و به زودی تحویل مردم شریف شهر بم میشود سئوالی که پیش میآید این است که واگذاری ۴۰ قطعه ۱۲ سال طول کشیده است ۷۶۰ قطعه قرار است چند سال دیگر بر زمین بماند؟؟
لازم به ذکر است که ۲۴۹ قطعه زمین طرح جوانی جمعیت هم شهرستان بم هم در لیست واگذاری است که وعده شده به مراتب واگذار خواهند شد و باید دید که این تحویل زمین چه مدت زمان خواهد برد زیرا عملاً گرفتن سند و پروانه ساخت در این شهرستان مشکلات عدیده دیگری هم دارد.
آخرین موضوعی که کرمان با آن روبهروست وضعیت نا به سامان پایتختنشینان کرمانی است زیرا هنوز واگذاری مناسب و عملا کلنگی بر کلنگ زده نشده است تا ساخت و ساز آغاز شود.
تنها به ۱۵۰۰ نفر قرارداد واگذاری زمین داده شد
رضا حافظی هم در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ عنوان کرد: نزدیک به ۱۱ هزار و ۵۰۰ قطعه زمین در طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در شمال استان کرمان به متقضایان تخصیص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی کرمان گفت: نزدیک به ۱۱ هزار و ۵۰۰ قطعه زمین در طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده در شمال استان کرمان تخصیص یافته است و تا به امروز تا به حال تعداد ۲۷ هزار و پنج نفر در طرح جوانی جمعیت ثبتنام کردهاند.
وی اذعان کرد: در شمال استان کرمان نزدیک به ۱۱ هزار و ۵۰۰ قطعه زمین در طرح مذکور تخصیص یافته است که از این تعداد تنها یک هزار و ۵۰۰ نفر قرارداد واگذاری را دریافت کردهاند که این میزان هم نشان از ۱۰ درصد واگذاری دارد زیرا از ۲۷ هزار نفر ثبتنامی تنها بیش از یک هزار نفر زمین قرارداد واگذاری دریافت کردهاند.
حافظی حتی به این موضوع هم اشاره کرد که اگر سرعت واگذاری قرارداد در استان پایین است تنها به این دلیلست که حجم قراردادها زیاد بوده و تعداد همکاران نسبت به قراردادها پایینتر است.
گرچه تمام موضوعات مطرح شده نشان میدهد که عملاً تحرک واقعی و از جنس جهادی وجود ندارد و حرکت لاکپشتی در راستای تنها پر کردن یک گزارش کار در سطح استان انجام میشود و کسی ککش هم نمیگزد که تنها این مردم فاقد مسکن هستند که زیر بار اجارهخانهها یا شهروندانی که شاهد داغ از دست دادن عزیزانشان در جادهها هستند، کمرشان در حال شکستن است نه مسئولان.
انتهای خبر/ طهماسبی