۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
جان بخشیدن به ۷۰ محصول از یک ایده
جان بخشیدن به ۷۰ محصول از یک ایده

جان بخشیدن به ۷۰ محصول از یک ایده

بانوی کارآفرین اهل شهرستان ریگان گفت: از دل یک ایده ساده به بیش از ۷۰ محصول از خرماهایی که در صورت عدم استفاده خراب می‌شدند، جان بخشیدیم و حالا توانسته‌ایم محصولات را راهی بازار کنیم. به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ در گوشه‌ای از استان کرمان، جایی دورتر از هیاهوی شهرهای بزرگ، […]


بانوی کارآفرین اهل شهرستان ریگان گفت: از دل یک ایده ساده به بیش از ۷۰ محصول از خرماهایی که در صورت عدم استفاده خراب می‌شدند، جان بخشیدیم و حالا توانسته‌ایم محصولات را راهی بازار کنیم.

جان بخشیدن به ۷۰ محصول از یک ایده

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ در گوشه‌ای از استان کرمان، جایی دورتر از هیاهوی شهرهای بزرگ، زنی ایستاده است که بی‌هیچ هیاهو، کارآفرینی را با عرق پیشانی و ذوق دل آغاز کرده است.

نامش زینب هاشم‌زهی است؛ اهل شهرستان ریگان، بانویی که در دل مشکلات اقتصادی و بیکاری، نه تنها برای خود، که برای جمعی از زنان خانه‌دار، راهی گشود؛ راهی از دل خرماهای دور ریخته‌ شده تا محصولات پذیرایی و سنتی.

این بانوی ریگانی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» عنوان کرد: کار ما سه‌سالی می‌شود که آغاز شده است، از همان وقتی که دیدم بسیاری از خرماهای شهرستان به دلیل گرما، آسیب یا برداشت‌های مازاد، دور ریخته می‌شوند، تصمیم گرفتم وارد میدان شوم. اگر قرار است خرما دور ریخته شود، چرا به محصولی تازه و کاربردی تبدیل نشود؟

این ایده ساده، سرآغاز راهی شد که اکنون به تولید بیش از ۷۰ محصول متنوع منتهی شده است. زینب با همراهی خواهرش و شماری از زنان منطقه، فرآوری خرما را آغاز کرد.

هاشم‌زهی گفت: از شیرینی و باقلوا گرفته تا ترشی چغاله، توپک‌های انرژی‌زا و حتی شیرینی‌های مخصوص پذیرایی را با خرمای منطقه تولید می‌کنیم. بخشی از کار خانگی‌ است، اما همه‌اش جدی و با دقت انجام می‌شود.

وی با افتخار اضافه کرد: بسیاری از زنان خانه‌دار منطقه که پیش‌تر شغلی نداشتند، حالا آموزش دیده‌اند و یا به‌ صورت مستقیم در این مسیر مشغول به کار شده‌اند.

این بانوی کارآفرین ادامه داد: زنان ریگانی حتی اگر نتوانسته باشند بیرون از خانه فعالیت کنند، همین که برای خانواده خود تولید می‌کنند، ارزشمند است. کارآفرینی فقط راه‌اندازی کارخانه نیست، گاهی یعنی زنده‌ کردن امید در دل یک زن روستایی.

با آن‌که بازارهای استان کرمان نخستین مقصد فروش این محصولات بود، اما به‌تدریج مشتریانی از دیگر شهرها نیز جذب کیفیت تولیدات این کارگاه شدند.

زینب افزود: بیش‌تر مشتری‌ها از طریق نمایشگاه‌ها با کار ما آشنا شدند. برخی سفارش‌های خاص هم از بیرون استان داریم، حتی یک‌بار هم پیشنهاد صادرات محصول مطرح شد، ولی هنوز قرارداد رسمی‌ با من بسته نشده است. با این حال، همین که محصولات ما از ریگان تا تهران شناخته می‌شود، مایه دلگرمی است.

این بانوی کارآفرین اگرچه از نبود حمایت گسترده دولتی و سختی فروش محصول در بازار گلایه دارد، اما هیچ‌گاه ناامید نشده است، از این رو تأکید دارد: بزرگ‌ترین مشکلمان تبلیغات است. هنوز آن‌طور که باید، امکانات تبلیغاتی و بازاریابی در دسترسمان نیست. وقتی محصول تولید می‌شود اما نمی‌توانی آن را بفروشی، یعنی سرمایه‌ات دارد از بین می‌رود. با این حال، ما با همان امکانات ابتدایی شروع کردیم و هنوز هم هستیم.

هاشم‌زهی، در پایان گفتگو، پیامی هم برای دیگر زنان داشت؛ پیامی از دل تجربه‌ای واقعی؛ این بانوی ریگانی بیان کرد: هیچ‌کس نباید منتظر حمایت کامل باشد. کار را باید از همان‌جایی که هستیم آغاز کنیم. مهم نیست چقدر کوچک، مهم این است که شروع کنیم و یاد بگیریم که راه با صبر ساخته می‌شود، نه با عجله و وابستگی.

بانویی از ریگان، بدون هیاهو، با دستانی ساده و همتی بلند، در سایه نخل‌های آفتاب‌دیده جنوب، نشان داد که می‌توان از دل یک محصول ساده، زندگی ساخت؛ عزت آفرید؛ و امید را به خانه‌های خاموش برگرداند.

انتهای خبر/ پسند


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*