معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان کرمان با اشاره به این که میل به تجرد دلایل مختلفی دارد که یکی از این دلایل میتواند موضوع اشتغال باشد، توضیح داد: برخی فکر میکنند چون کار و درآمد کم است افراد ازدواج نمیکنند اما آمارها موضوع دیگری را نشان میدهد.
وی ادامه داد: طبق آمار در مناطقی که میزان شغل و درآمد بیشتر و در پی آن سطح زندگی نیز بالاتر است، میل به تجرد نیز بیشتر خواهد بود و دقیقاً در مناطقی که مشکل اقتصادی بیشتر است و خانوادهها سطح درآمد پائینتری دارند، آمار ازدواج و جمعیت خانوادهها بالاتر است بنابراین میتوان گفت تجرد اگرچه دلایل متعددی دارد اما دلیل فرهنگی در رأس آن است.
سلطانی به سبک زندگی اشتباه اشاره و عنوان کرد: هیچگاه یک حیوان نمیتواند جای فرزند را بگیرد و این فرهنگ غلطی است که باب شده، فرد نمیداند که در سالمندی تنها خواهد ماند و مسلماً حیوان جای فرزند را نخواهد گرفت.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان کرمان افزود: معتقدم باید بر روی سبک زندگی سالم کار کنیم، از غذا خوردن گرفته، لباس پوشیدن و حتی خوابیدن؛ آگاهی نسبت به فرهنگهایی که از گذشتگانمان به ما رسیده است و توجه به ایرادات فرهنگی میتواند در سبک زندگی و توجه به خانواده اثرگذار باشد.
سلطانی تأکید کرد: خیلی از فرهنگهایی که در گذشته داشتیم را اگر توجه میکردیم اکنون با چنین چالشهایی روبهرو نبودیم، برای مثال در شیوه فرزندپروری که در گذشته وجود داشت هزاران نکته بود اما آن را کنار گذاشتیم، کار اشتباه این بود که فرهنگ و سبکهای زندگی گذشته را به روز نکردیم بلکه آن را کنار گذاشتیم.
وی به اقدامات ادارهکل ورزش و جوانان استان کرمان در حوزه جمعیت و ازدواج اشاره کرد و گفت: بیشتر برنامههای در حال اجرا و یا اجرا شده در حوزه فرهنگسازی است از جمله میتوان به برنامه «کرمان جوان» که پنجشنبه در میدان ارگ برگزار میشود، ساخت کلیپ و انتشار در فضای مجازی، فضاسازی محیطی، برگزاری جشنواره با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی تحت عنوان جشنواره هنری «نسل امید» و برگزاری رویداد فعالان فضای مجازی در حوزه جمعیت اشاره کرد.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان کرمان با تأکید بر این که بیان مشکلات تکفرزندی و بیفرزندی در قالب هنر برای جامعه قابل پذیرش است و افراد توجه بیشتری پیدا میکنند، بیان کرد: هنرمندان در خصوص موضوعی با عنوان جمعیت باید نقش پررنگتری را ایفا کنند، حضور هنرمندان که کار ویژه در حوزه جمعیت انجام دهند، کمرنگ است، جامعه هنری در این قصه زیاد ورود نکرده است.
سلطانی به مراکز مشاوره در حوزه ازدواج اشاره کرد و گفت: در کرمان بالغ بر ۴۰ مرکز مشاوره از سوی در این رابطه ادارهکل ورزش و جوانان استان کرمان مجوز دریافت و فعالیت میکنند، شهرستانهایی از جمله سیرجان، رفسنجان، شهربابک، کرمان، بم، جیرفت، عنبرآباد، کهنوج، بافت و کوهبنان دارای مشاوره است اما سایر شهرستانها از این مراکز بهرهمند نیستند.
وی به مراکز همسانگزینی اشاره کرد و کفت: این مراکز، اقدامی بین سازمان ورزش و جوانان و سازمان تبلیغات اسلامی است، به گونهای که مجوز از سوی سازمان ورزش و جوانان صادر اما اقدامات از سوی سازمان تبلیغات انجام میشود، در این مراکز حضور مشاور الزامی است، اکنون چهار مرکز همسانگزینی وجود دارد.
معاون فرهنگی و امور جوانان ادارهکل ورزش و جوانان استان کرمان در خصوص خدمات برای برپایی ازدواج آسان بیان کرد: در سامانه وصال شیرین، با صنفهایی که در استای ازدواج میتوانند خدمات ارائه دهند، قرارداد بستهایم و اکنون ۱۲۰ گروه مختلف نامشان در سامانه وجود دارد و زوجها میتوانند با انتخاب صنف مورد نظرشان تخفیف دریافت کنند.
سلطانی به جشن ملی ازدواج اشاره کرد و گفت: امسال جشن ملی ازدواج در یزد برگزار میشود که از این میان پنج زوج در استان کرمان بر اساس شاخصهایی که تعیین شده برای حضور در این جشن معرفی میشوند.
انتهای خبر/ پسند