۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
جلوه‌ای از اربعین در دل روستای ده‌زیار
جلوه‌ای از اربعین در دل روستای ده‌زیار

جلوه‌ای از اربعین در دل روستای ده‌زیار

دبیر اجرایی دوازدهمین سوگواره تعزیه ده‌زیار گفت: در ایام برگزاری سوگواره، حال‌ و هوای اربعین در روستای ده‌زیار جاری است. ثارالله انکوتی، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» با اشاره به مردمی بودن رویداد تعزیه ده‌زیار گفت: سوگواره تعزیه روستای ده‌زیار، یک سوگواره تماماً مردمی است که اهالی روستا، به‌ ویژه […]


دبیر اجرایی دوازدهمین سوگواره تعزیه ده‌زیار گفت: در ایام برگزاری سوگواره، حال‌ و هوای اربعین در روستای ده‌زیار جاری است.

جلوه‌ای از اربعین در دل روستای ده‌زیار

ثارالله انکوتی، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» با اشاره به مردمی بودن رویداد تعزیه ده‌زیار گفت: سوگواره تعزیه روستای ده‌زیار، یک سوگواره تماماً مردمی است که اهالی روستا، به‌ ویژه جوانان هیأت تعزیه‌خوانی حضرت ابوالفضل (ع) آن را برپا می‌کنند. این مراسم معمولاً در خردادماه، همزمان با سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره)، برگزار می‌شود و آماده‌سازی آن حدود ۴۰ شبانه‌روز به طول می‌انجامد.

دبیر اجرایی دوازدهمین سوگواره تعزیه ده‌زیار افزود: یکی از سخت‌ترین مراحل آماده‌سازی، آوردن نخل‌هایی از بخش اندوهجرد است که با همیاری مردم آن منطقه انجام می‌شود. این نخل‌ها به عنوان بخشی از فضاسازی عاشورایی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تعزیه‌ای که مخاطب حرفه‌ای دارد

انکوتی درباره سطح انتظار مخاطبان تعزیه در ده‌زیار تصریح کرد: دیگر نمی‌شود مثل سال‌های اول تعزیه اجرا کرد؛ مردم روستا تعزیه‌دان شده‌اند و اشعار را از حفظ‌اند. تماشاگر اینجا دقیق، آگاه و سخت‌گیر است. بنابراین ما باید در انتخاب نقش‌آفرینان، اسب‌ها و حتی طراحی صحنه دقت دوچندان داشته باشیم.

وی به‌ عنوان نمونه گفت: برای اجرای تعزیه شهادت حضرت علی‌اکبر(ع)، اسب تربیت‌شده‌ای را از استان یزد آوردیم تا شبیه‌خوان علی‌اکبر بتواند اجرای دقیقی داشته باشد.

جلوه‌ای از اربعین در دل ده‌زیار

دبیر اجرایی دوازدهمین سوگواره تعزیه ده‌زیار خاطرنشان کرد: در ایام سوگواره، خانه‌های مردم به روی زائران و مهمانان باز است و فضایی مانند اربعین در روستا شکل می‌گیرد. این اتفاق نه با بودجه دولتی، بلکه با غیرت و همت مردم رخ می‌دهد.

پیوند تعزیه با مفاهیم روز؛ از شهدا تا موشک خیبر

دبیر اجرایی دوازدهمین سوگواره تعزیه ده‌زیار با تأکید بر نگاه روزآمد به سوگواره گفت: ما در فضاسازی مراسم، همواره به مسائل روز توجه داریم. هر شب مراسم به نام یک شهید برگزار می‌شود؛ اگر گروه تعزیه از استان یزد باشد، شهیدی از همان استان معرفی می‌شود. برخی شب‌ها نیز به نام شهدای بین‌المللی چون شهید ابومهدی المهندس اختصاص دارد.

وی ادامه داد: بعد از جنگ اخیر، فضاسازی موکب هیأت ابوالفضل (ع) را با مضامینی چون «موشک خیبر» طراحی کردیم. تلاش کردیم تا با طراحی این پیام را برسانیم که هر هیأت، یک موشک علیه استکبار جهانی است.

از خیابان تا صحنه، معرفی شمر زمانه

دبیر اجرایی دوازدهمین سوگواره تعزیه ده‌زیار یکی از مأموریت‌های تعزیه را معرفی شمر زمانه دانست و گفت: همه مردم شمر و یزید ۱۴۰۰ سال پیش را می‌شناسند؛ اما هنر تعزیه باید شمر امروز را معرفی کند. ما در برابر موکب هیأت، پرچم‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی را پهن کردیم تا مردم هنگام عبور از روی آن‌ها رد شوند و این را هم‌زمان با اجرای نمایش‌های مذهبی، در ذهن مخاطب نهادینه کنیم.

وی افزود: گروهی از بانوان نیز در صحنه غارت خیمه‌ها با لباس‌های عاشورایی حضور می‌یابند. امسال پرچم «مرگ بر آمریکا» در دستان آن‌ها بود تا پیام اقتدار و مقاومت را هم‌زمان با سوگواری به نمایش بگذارند.

انتهای خبر/ پسند


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*