حمیدرضا حبیبی در جمع اصحاب رسانه عنوان کرد: شدت گرما و کاهش منابع آبی سبب شد تا سال ۱۴۰۴ را با ناترازی برق آغاز کنیم.
وی با بیان اینکه ناترازی تنها متعلق به امسال نیست بلکه سالهاست که کشور با آن روبهروست تأکید کرد: برنامهریزیهایی برای رفع ناترازیها انجام شده است اما زمانبر بوده و تا حصول نتیجه سالها طول خواهد کشید.
مدیرعامل برق منطقهای استان کرمان اذعان کرد: ما در نیروگاههای حرارتی در کل کشور ۶۰ هزار مگاوات قابل تولید داریم که شامل نیروگاههای سیکل ترکیبی، گازی، بخاری و هستهای است و ۱۲ هزار مگاوات ظرفیت تولید نیروگاههای برق – آبی است که با توجه به ذخیره کم سدها حداکثر برداشت ۶ هزار مگاوات است، بنابراین کل ظرفیت ما ۶۶ هزار مگاوات است.
شاهد ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی در اوج مصرف هستیم
حبیبی ادامه داد: در پیک بار پیشبینی ما نیاز به ۸۵ هزار مگاوات بوده است که به علت کمبود شاهد ناترازی ۲۰ هزار مگاواتی در اوج مصرف هستیم، در بخشهای مختلف برای کنترل توزیع و مصرف به دلیل اینکه در صنعت برق امکان ذخیرهسازی وجود ندارد در هر لحظه میزان تولید و مصرف باید برابر باشند زیرا در غیر این صورت شبکه دچار ناپایداری خواهد شد.
وی عنوان کرد: ناپایداری شبکه سبب افت فرکانس و خروج واحدها از مدار میشود بنابراین امکان تولید به صورت اضطراری و با سرعت وجود ندارد و طرحهای تولید در بخش نیروگاههای تجدیدپذیر و هم در بخش نیروگاههای حرارتی و نیروگاههای صنایع در حال احداث و پیگیری هستند، اما زمانبر هستند.
مدیرعامل برق منطقهای ادامه داد: در حالی که طرحهای تولیدی زمانبر هستند تا وارد مدار شوند لذا مجبوریم که برای پایداری مصرف و تولید بخش مصرف را کنترل کنیم لذا طرحهای مختلفی برای مدیریت تعرفهها برنامهریزی شده است.
حبیبی افزود: در بخش صنعت برای صنایع بزرگی که نیروگاه تولید برق دارند میزان برقی که از تالار سبز بورس خریداری میکنند را ما در اختیارشان قرار داده و از تولید کشور هم طبق سهمیهای که دارند با هماهنگی وزارت صمت به آنان اختصاص میدهیم.
وی ادامه داد: در فولاد از سنگ معدن تا تولید پروفیل برنامهریزی شده است و در خصوص سایر تعرفهها اعم از خانگی اداری، عمومی و تجاری شرکت توزیع بر عهده دارد و در حوزه ادارات هم از کاهش ساعت کاری استفاده کردهایم و موظف هستند بعد از ساعت کاری بار مصرفی خودشان را به صفر برسانند و در ساعت اداری هم ۳۰ درصد کاهش مصرف برق داشته باشند.
مدیرعامل برق منطقهای کرمان افزود: در بخش تعرفههای خانگی متأسفانه مجبور به خاموشی هستیم و کاهش بار خانگی را با هدف به حداقل رساندن آن پی گرفتهایم اما به علت پیک بار مجبور به اعمال خاموشی برای مشترکان هستیم.
بخشی از خاموشی خوشمصرفها را پرمصرفها ایجاد میکنند
حبیبی عنوان کرد: آنچه که صنعت برق به عنوان هدف خودش تعیین کرده است تأمین برق بار مشترکان با حفظ پایداری شبکه است، اگر دچار ناپایداری در شبکه سراسری شویم منجر به خاموشیهای شدید و مدتدار تا یک هفته خواهیم شد و اقتصاد و امنیت کشور را تحت تأثیر قرار میدهد بنابراین حفظ پایداری مهم است.
وی ضمن ابراز عذرخواهی از مشترکان برق به علت قطعیهای مکرر در راستای حفظ پایداری شبکه، تصریح کرد: اگرچه خاموشیها زحمات زیادی را برای مشترکان برق ایجاد میکند اما امیدواریم که بتوانیم از این وضعیت عبور کنیم.
مدیرعامل برق منطقهای کرمان خاطرنشان کرد: ۷۰ درصد مشترکان برق ما مصرف بهینه برق دارند که از آنان جهت همراهی تشکر میکنیم و تنها ۳۰ درصد مصرف بیش از اندازه برق در درجات مختلف دارند، که باید کنترل کنند، زیرا بخشی از خاموشیها را پر مصرفها ایجاد میکنند.
استان کرمان ۵ هزار مگاوات نیروگاه نصب شده با ظرفیت نامی دارد که این میزان ظرفیت عملی آنها تا ۴ هزار مگاوات است که در اوج پیک بار هستیم نیروگاهها هم افت تولیدی دارند و شاهد کاهش تولید میشویم، نیروگاههای تجدیدپذیر هم ۲۵۰ مگاوات در مدار دارند که بالاترین میزان تزریق در شبکه کشوری را داریم.
وی ادامه داد: ۵ هزار مگاوات برق هم مجوز احداث نیروگاه صادر شده است که در حال کار و نصب هستند و به همین میزان هم متقاضی داریم که اگر ظرفیتی آزاد شود به این متقاضایان سهمیه داده خواهد شد.
محمد سلیمانی هم در ادامه گفت: از همه شهروندان برای خاموشیهایی که در این ایام داشتیم عذرخواهی میکنم و امیدواریم هر چه سریعتر این وضعیت به اتمام برسد.
۱۴مگاپروژه در شمال استان کرمان آغاز شده است
مدیرعامل شرکت توزیع برق شمال کرمان با عنوان اینکه از شهریور ماه سال گذشته ۱۴ مگاپروژه در شمال استان کرمان آغاز شده که ناترازی برق را کاهش دهد، افزود: مشوقهایی برای کاهش مصرف برق برای واحدهای صنعتی بهویژه صنایع انرژیبر گذاشته شده است.
سلیمانی با بیان اینکه شهرکهای صنعتی دو روز در هفته با ما همکاری دارند و به این صورت مدیریت مصرف برق انجام میشود، ادامه داد: همکاری خوبی از سوی صنایع استان کرمان در مدیریت مصرف برق داریم؛ در بخش کشاورزی نیز، پنج ساعت در روز پمپهای برق کشاورزی قطع میشوند.
وی با عنوان اینکه ادارات باید ۳۰ درصد مصرف برق خود را در ساعات اداری کاهش دهند و در این راستا در همه ادارات کنتور هوشمند نصب شده است و چنانچه از سقف مورد نظر افزایش مصرف داشته باشند به صورت خودکار قطعی برق دارند، بیان کرد: بر روشنایی ادارات نظارت میشود و روشناییهای نامتعارف به سیستمهای نظارتی گزارش داده میشود.
سلیمانی، بیان کرد: از فروردینماه روزانه قطعی دو ساعت برق برای مشترکان خانگی داشتیم که در روزهای اخیر این ساعت افزایش پیدا کرده و حدود ۳۰ درصد از مشترکان دو بار در روز قطعی داشتند.
وی افزود: دلیل آن افزایش مصرف برق در بخش کشاورزی است، در شمال استان کرمان محصول کشاورزی پسته آببر است و باید برق چاهها وصل باشد تا آبیاری به موقع انجام و محصول کشاورزی دچار خشکیدگی نشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان عنوان کرد: بیش از ۵۰۰ ماینر از ابتدای امسال در شمال استان کرمان جمعآوری و ضبط شده است، بیشترین کشفیات ما از طریق گزارش مردمی بوده که از همکاری مردم تشکر میکنم؛ حدود ۱۰ روز گذشته نیز تعداد ۱۲۰ ماینر در یک محل شناسایی و ضبط شده است.
۵۵ درصد مصرف برق شمال کرمان در بخش کشاورزی
وی افزود: ۵۵ درصد مصرف برق شمال استان کرمان در بخش کشاورزی و صنعت است که بخش مولد جامعه هستند، اما در تابستان این اعداد جابهجا شده و بیشتر مصرف برق توسط مشترکان خانگی انجام میشود که باید مدیریت شود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان خاطرنشان کرد: با عنوان اینکه حدود ۳ هزار چاه کشاورزی در سطح شمال استان کرمان داریم که از این تعداد ۵۰ درصد آنها مصرف بالایی دارند.
انتهای خبر/ طهماسبی