وی در ادامه با اشاره به اینکه رتبه استان کرمان طی ۱۰ سال گذشته در درآمد سرانه از ۱۵ به ۱۲ بهبود یافته، افزود: این استان رتبه ۲۰ کشور در توسعه انسانی، رتبه ۱۲ درآمد سرانه و رتبه هفتم را در تولید ناخالص داخلی منطقهای دارد و در واقع به اندازهای که در شکلگیری ارزش افزوده در بخشهای خاصی موفق بوده، در پیشبرد توسعه انسانی یعنی در بهبود امید به زندگی و بهبود شاخص دانش موفق نبوده است.
میرزایی بیان کرد: شکاف توسعه انسانی استان کرمان با مرکز کشور فزاینده بوده و درآمد سرانه هر شهروند تهرانی ۱/۷ برابر شهروندان کرمانی است.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران در ادامه با اشاره به افزایش سهم اشتغال کشاورزی استان کرمان از ۲۹ به ۳۸ درصد در ۱۰ سال گذشته، افزود: سهم صنعت از ۳۲ به ۲۲ درصد کاهش یافته است ضمن اینکه بهرهوری استان در خدمات نسبتاً بالا و در کشاورزی و صنعت پایین است بنابراین تمرکز اصلی باید روی بهبود بهرهوری در صنعت و کشاورزی باشد.
وی تصریح کرد: شکلگیری و تدوام رشد اقتصادی مبتنی بر خامفروشی؛ رشد شکننده و مبتنی بر منابع پایانپذیر؛ ناتوانی در بهرهگیری از مزیتها و فرصتهای گردشگری و نبود پیوندهای اقتصادی با اقتصاد ملی و محلی از کژکارکردهای (ناکارآمدی) توسعه کرمان در سطح ملی هستند.
میرزایی گفت: ۱۰۰ درصد ارزش افزوده پسته و ۸۳ درصد ارزش افزوده معدن به خارج از استان کرمان منتقل میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: باید تمرکز را بر توسعه زنجیره ارزش و صنایع پاییندستی مس و آهن قرار بدهیم تا تبدیل به ارزش افزوده صنعتی به جای معدنی بشود.
رئیس مرکز پژوهشهای اتاق ایران با بیان اینکه فقر و نابرابری در بخشهای زیادی از استان کرمان وجود دارد، افزود: این استان در آموزش عالی خوب رشد کرده اما در آموزشهای مهارتی ضعیف است.
وی تصریح کرد: باید تمرکز را در سالهای آینده بر توسعه آموزش و بهبود خدمات اجتماعی قرار بدهیم و اگر میخواهیم در دهکده جهانی ماندگار شده و رشد ثروت به طور دائمی باشد، باید هوشمندسازی جریان تولید، دانشبنیان، استفاده از هوش مصنوعی و … در مسیر تولید عملیاتی شود.
میرزایی در پایان بر پرهیز از تصمیمهای نادرست و لزوم افزایش جذابیتهای منطقهای در استان کرمان تاکید کرد.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/ طهماسبی