وی بیان کرد: باید نقش عشایر تقویت شود و سهم عشایر را در برنامههای کلان توسعه استان افزایش دهیم و این در شرایطی است که آنها با تنگناهای متعددی چون کمبود آب شرب در سکونتگاهها، خشکسالی مراتع مواجه هستند و ضعف در زیرساختهای آموزشی و بهداشتی و ارتباطات وجود دارد.
استاندار کرمان همچنین از مشکلات مربوط به تأمین نهادههای دامی و نبود بازار مناسب برای فروش محصولات بهعنوان دیگر مسائل جامعه عشایری سخن گفت.به گفته طالبی باید به سراغ برنامه جامعی برویم تا شناسایی ظرفیتهای جامعه عشایری استان در حوزههای مختلف از جمله اقتصادی، گردشگری، گیاهان دارویی و صنایع دستی را داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه ۳۵ درصد صنایع دستی استان کرمان توسط جامعه عشایری تولید میشود خواستار توجه جدی به این بخش شد.
استاندار کرمان افزود: نوسازی زنجیره تأمین دام و تولید لبنیات عشایر انجام شود و حمایت برای تأمین علوفه و آب شرب صورت گیرد.
طالبی همچنین خرید تضمینی محصولات و ایجاد صندوقهای خرد و تشکیل تعاونیها را برای حمایت از جامعه عشایری موثر دانست.
وی همچنین با اشاره به گزارش ندا نظامی مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان در مورد کاستیهای مدارس شبانهروزی عشایر و با انتقاد از عدم حضور آموزش و پرورش در شورای عشایری تصریح کرد: از شنیدن این گزارش ناراحت شدم و آموزش و پرورش باید سریعاً مسائل مدارس شبانهروزی عشایر را پیگیری کند تا مشکلات برطرف شود.
استاندار کرمان در پایان سخنان خود اظهار کرد: عشایر را شریک راهبردی برای توسعه ببینیم و سعی کنیم، ظرفیتهایشان را بالفعل کنیم.
منبع: فارس
انتهای خبر/ س