۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
دغدغه معیشت عامل پنچری بارز
دغدغه معیشت عامل پنچری بارز

دغدغه معیشت عامل پنچری بارز

در حالی که کارگران لاستیک بارز کرمان یک هفته دست از کار کشیده بودند بالاخره با وعده دریافت حق «توراهی» از سوی مدیران تولید را از سر گرفتند. به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» کارگران کارخانه لاستیک بارز کرمان طی ایام تعطیل، این واحد صنعتی را در اعتراض به تفاوت نامتعارف حقوق […]


در حالی که کارگران لاستیک بارز کرمان یک هفته دست از کار کشیده بودند بالاخره با وعده دریافت حق «توراهی» از سوی مدیران تولید را از سر گرفتند.

دغدغه معیشت عامل پنچری بارز

به گزارش گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» کارگران کارخانه لاستیک بارز کرمان طی ایام تعطیل، این واحد صنعتی را در اعتراض به تفاوت نامتعارف حقوق در کارخانه و غیرواقعی بودن فیش‌های حقوقی که میزان خالص دریافتی را با شُبهه روبه‌رو می‌ساخت دست به اعتراض زده و از تولید روزانه سر باز زدند و عملاً کارخانه را قُرُق کرده و حتی اجازه ورود هیچ کسی را به خط ساخت نمی‌دادند.

مطالبات کارگران گرچه از نظر مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان کرمان غیرواقعی و نامفهوم تلقی شده بود و اعتراض دوباره کارگران را در پی داشت اما بالاخره با وعده پرداخت حق «توراهی» به کارگران خاتمه یافت زیرا عملاً پرداخت حقوق و دستمزدی که ناشی از افزایش باشد، امکان‌پذیر نبود.

اما همه این‌ها سبب شد تا بعد از آرامش و سکون دوباره این واحد تولیدی با مدیر گروه صنعتی بارز در کرمان سخن بگوییم تا بفهمیم مطالبه واقعی کارگران از مدیرعامل این مجموعه چه بوده است.

محمد ضیائی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» به شفاف‌سازی در خصوص اعتصاب چهار روزه کارگران بخش تولید پرداخت و گفت: موضوع اصلی این تجمعیات مباحث مربوط به معیشت، حقوق و مزایا، مالیاتی که از حقوق کسر می‌شود و هر سال نسبت به سال قبل یک مقدار کاهش پیدا می‌کند اما بازهم افراد بیش‌تری مشمول مالیات می‌شوند و سرجمع آنان حوزه معیشتی را شامل می‌شد.

وی افزود: موضوعات مختلفی که از سوی کارگران مطرح شده بود؛ توسط هیئت مدیره، نمایندگان شورای اسلامی کار در اداره تعاون و دادستانی که حضور پیدا کرده بودند، بررسی و خط تولید راه‌اندازی شد و در حال حاضر کل همکاران ما در این مجموعه صنعتی در حال کار هستند.

مدیر مجموعه بارز در کرمان ادامه داد: آن‌چه رخ داده و موضوعات مطرح شده از سوی نمایندگان کارگران در دستور کار مدیریت و هیئت مدیره قرار گرفته تا بررسی شود و امیدواریم که به زودی راهکارهایی هم ارائه داده‌ شود که این موضوعات به نتیجه برسند.

ضیائی با بیان این‌که ما یک شرکت تولیدی بوده و به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده تایر مطرح هستیم و تقریباً تولید روزانه داریم، گفت: ما به طور متوسط حدود 280 تا 300 تن انواع لاستیک را که نیاز کشور است هر روز تولید می‌کنیم.

وی اظهار کرد: ما روزانه ۱۰ میلیارد تومان سود خالص پس از تولید محصولات و فروش آن در کشور داریم، بنابراین عملاً در این روزهایی که تولید انجام نشده خسارت وارد شده بسیار سنگین است.

ضیائی عنوان کرد: طرح‌های توسعه‌ای بزرگی در دستور کار داریم که با قدرت و سرعت در حال انجام است، برخی از ماشین‌آلاتی که سفارش داده شده به کارخانه رسیده است و مابقی هم امیدواریم تا پایان سال برای نصب و تجهیز وارد خطوط توسعه شوند.

مدیر گروه صنعتی بارز در کرمان با بیان این‌که امیدواریم، تا پایان سال این خط توسعه ما راه‌اندازی شود، گفت: با این شرایط یک ظرفیت خوب ۳۰ هزار تنی را به کارخانه کرمان اضافه خواهیم کرد، زیرا ما در مجموع ۱۰۰ هزار تن ظرفیت تولید داریم که قرار است به ۱۳۰ هزار تن تا پایان سال برسد.

وی با بیان این‌که طبق زمان‌بندی در سال آینده تا پایان شهریورماه به ۱۴۰ هزار تن ظرفیت تولید خواهیم رسید و عملیات توسعه کامل می‌شود، گفت: با تکمیل ظرفیت تعداد ۹۰۰ نفر اشتغال جدید نیز ایجاد خواهد شد.

ضیائی در خصوص اعتراض کارگران مبنی بر غیرواقعی بودن فیش‌های حقوق ارائه شده به بازرسان گفت: ما در مجموعه بارز پرداخت‌های متفاوتی به همکاران خودمان داریم، اولین نوع آن همان پرداخت حقوق و دستمزد است که به همراه مزایا به صورت ماهیانه پرداخت می‌شود، دومین نوع آن پرداخت پاداش بهره‌وری است، سومین مدل آن توزیع بسته‌های نقدی و غیرنقدی است و در طول سال بنا به شرایطی که در شرکت وجود دارد برای همکاران در نظر گرفته می‌شود.

 مدیر گروه صنعتی بارز عنوان کرد: در خصوص نوع اقلام، مبلغ پرداختی و میزان آن کارگران نظراتی داشته‌اند که موارد برای هیأت‌مدیره ارسال شده است، بنابراین اعتراضاتی که مطرح می‌شود ناشی از این نگاه است که در جمع دریافتی یک نفر مجموع حقوق، مزایا، پاداش و مواردی دیگر که وجود دارد، اصلاحاتی صورت گیرد، امیدواریم که هیأت‌مدیره تصمیم‌گیری کند و اقدامات خوبی را برای کارگران رقم بزند.

وی با بیان این‌که شرایط سخت‌گیرانه‌ای برای ورود کارگران در یک مقطعی در نظر گرفته شده بود تا تولید از سر گرفته شود، گفت: عملاً گرفتن تعهد یک مقطع خیلی کوتاهی آن‌هم در بازه زمانی که کارخانه دچار توقف بود، منطقی بود، بنابراین زمانی که بعد از این‌که همه کارگران متفق‌القول شدند برای شروع تولید، راه ورود به کارخانه باز شد و اخذ تعهد هم بی‌اعتبار شد.

ضیائی تاکید کرد: تمام آن‌چه که به‌عنوان بسته معیشتی یا هدیه غیرنقدی به مجموعه گروه صنعتی تعلق می‌گیرد، برای همه هست و این‌گونه نیست که برای گروه خاصی باشد و این  موضوعی قابل اثبات است زیرا حواله‌هایی که صادر می‌کنیم تا بتوانند بسته‌های کمک معیشتی خود را دریافت کنند هم تعدادش و هم‌زمان دریافت‌ آن مشخص است و اصلاً دسته‌بندی خاصی وجود ندارد.

مدیرگروه صنعتی بارز ابراز کرد: بسته‌های معیشتی چند نوع است برخی در پایان سال توزیع می‌شود که عیدانه نام دارد و برای همه است، برخی در طول سال تعلق می‌گیرد مانند سبد حبوبات که هم‌اکنون در حال توزیع است و از هفته گذشته شروع شده بود، برخی هم مانند پک نوشت‌افزار است که تنها به خانواده‌هایی که دانش‌آموز دارند تعلق می‌گیرد و این پک به کسی که مجرد است یا دانش‌آموز ندارد، تعلق نمی‌گیرد.

وی با بیان این‌که خانواده بارز ۱۹۵۰ نفر دانش‌آموز دارد و هر سال به آنان پک نوشت‌افزار را تقدیم می‌کند، خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه‌های کارگران محاسبه زمانی که از منزل تا واحد تولیدی صرف می‌کردند، بود زیرا هر کارگر برای رسیدن به محل کار یک ساعت در راه باید باشد که این به‌عنوان حق «توراهی» مطرح شده است که در حال بررسی است.

با این اوصاف به نظر می‌رسد تمام تیم کارگری استان در بارز جمع شدند تا مطالبات آنان را بررسی کنند گرچه وقتی با کارگران به صحبت می‌نشینیم از نگاه آنان هنوز هم اجحافاتی در حق‌شان وجود دارد.

 باید گفت؛ تا زمانی که حقوق شرکت‌هایی چون مس و گل گهر در کرمان سر به فلک کشیده است، نمی‌شود کارگران واحدهای بزرگ تولیدی را در یک خط حقوقی متوازن نگه داشت زیرا آنان خود را با یکدیگر مقایسه می‌کنند و این تبعیض در میزان حقوق و کارکرد را نیز از مدیران خود مطالبه می‌کنند.

درحالی که کارگران بارز حق پاداش بهره‌وری و کارگران مس و گل‌گهر حق استخراج دریافت می‌کنند، هنوز هم هستند، کارگران واحدهای کوچکی که برای حداقل حقوق اداره کار که به 10 تومان هم نمی‌رسند، سخت کار می‌کنند و درجا می‌زنند.

بنابراین لازم است؛ تعدیل در حقوق‌ها رخ دهد و این مازاد حقوقی که در واحدهای بزرگ استان پرداخت می‌شود به بدنه تولید و توسعه صنایع پایین دستی تزرق شود نه این‌که برخی بخورند و فربه شوند و برخی برای چندرغاز درجا بزنند و سبد خانوارشان روزبه‌روز کوچک و کوچک‌تر شود، این مهم تنها با دقت کارشناسی و بررسی حقیقت دستمزد در هر مجموعه باید صورت گیرد و یک نسخه برای همه کارساز نیست.

انتهای خبر/ طهماسبی
 


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*