۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » سیرجان
دلبستگی نیاز اساسی شکل گیری شخصیت کودک است/ مشکلات ارتباطی افراد ریشه در ناامنی خانه در کودکی دارد
دلبستگی نیاز اساسی شکل گیری شخصیت کودک است/ مشکلات ارتباطی افراد ریشه در ناامنی خانه در کودکی دارد

دلبستگی نیاز اساسی شکل گیری شخصیت کودک است/ مشکلات ارتباطی افراد ریشه در ناامنی خانه در کودکی دارد

مهری زیدآبادی گفت: پدر و مادر هایی که چند شغل دارندیا حتی آنهایی که کارهای منزل را به گذراندن وقت با کودکان خود ترجیح میدهند باید بدانند که یکی از مهم ترین وظایف والدین ، توجه به فرزندشان است. مهری زیدآبادی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در گفت وگو با خبرنگار راه آرمان؛ گفت: امروزه والدین بیشتر درگیر […]


مهری زیدآبادی گفت: پدر و مادر هایی که چند شغل دارندیا حتی آنهایی که کارهای منزل را به گذراندن وقت با کودکان خود ترجیح میدهند باید بدانند که یکی از مهم ترین وظایف والدین ، توجه به فرزندشان است.

دلبستگی نیاز اساسی شکل گیری شخصیت کودک است/ مشکلات ارتباطی افراد ریشه در ناامنی خانه در کودکی دارد

مهری زیدآبادی کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در گفت وگو با خبرنگار راه آرمان؛ گفت: امروزه والدین بیشتر درگیر شغل و کارهای خود هستند و ناخواسته از کودکان خود غافل می شوند.

وی ادامه داد: پدر و مادر هایی که چند شغل دارندیا حتی آنهایی که کارهای منزل را به گذراندن وقت با کودکان خود ترجیح میدهند باید بدانند که یکی از مهم ترین وظایف والدین ، توجه به فرزندشان است.

مهری زیدآبادی با اشاره به اهمیت موضوع روانشناسی کودک تشریح کرد: روانشناسی کودکان به ما کمک می کند تا بتوانیم دنیای زیباتری برای بچه ها و در نتیجه بزرگتر ها ایجاد کنیم و این شاخه از علم روانشناسی به مطالعه و بررسی تمام موضوعات روحی روانی مربوط به بچه ها از نوزادی تا ۱۲ سالگی می پردازد یکی از مهمترین و موثرترین دوران زندگی آدمی دوران کودکی است که دورانی که در آن شخصیت  فرد شکل می‌گیرد.

وی گفت: کودکان نیز همچون بزرگسالان دچار مشکلات روحی و روانی می شوند و بروز آن به صورت اختلالاتی همچون اوتیسم (Otism)، اختلالات یادگیری، اختلالات توجه ، اختلالات دفع، ناخن جویدن و … است.

مهری زیدآبادی با بیان اینکه از مهمترین بحث ها در روانشناسی کودک دلبستگی ها و نتیجه آن در رفتار آینده و زندگی است گفت: دلبستگی در کودکان، به معنای پیوند عاطفی عمیق کودک خردسال با فردی که از او مراقبت می‌کند است نیاز به دلبستگی، یک نیاز نخستین و اساسی برای تحول شخصیت می‌باشد که براساس سبک دلبستگی کودکان، نحوه ارتباط با دیگران در بزرگسالی رقم میخورد.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی با بیان اینکه چهار نوع دلبستگی ایمن ، دلبستگی مقاوم ، دلبستگی اجتنابی و دلبستگی آشفته یا سردرگم داریم اذعان کرد: در دلبستگی ایمن هنگام حضور شما کودک احساس اطمینان خاطر کرده و با آرامش خیال به فعالیت‌هایی نظیر بازی و … در محیط مشغول می‌شود در دلبستگی مقام کودکتان در هنگام حضورتان به شما می‌چسبد و ترجیح می‌دهد نزدیک شما باشد تا اینکه بخواهد محیط اطرافش را کشف کند؛ در دلبستگی اجتنابی کودک تمایلی به ارتباط یا تعامل با شما ندارد.

مهری زیدآبادی افزود: نوع دیگر دلبستگی دلبستگی آشفته یا سردرگم است رفتار کودکانی که دارای این سبک هستند، پر از تضاد، تناقض و آشفتگی است این کودکان رفتاریکسانی در مواجهه با مراقبت کننده خود ندارندبلکه رفتار آن‌ها بین عشق و نفرت در تضاد است.

وی گفت: بهترین نوع دلبستگی دلبستگی ایمن است اگر به اندازه کافی به کودک خود توجه کرده و نیازهای او را بلافاصله برطرف کنید و با حوصله و مهربانی با او ارتباط برقرار کنید، دلبستگی ایمن را در کودک خود پرورش می‌دهید .

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی در خصوص تاثیرات دلبستگی مقاوم در کودکان گفت: کودکانی که دارای سبک دلبستگی مقاوم هستند، دائما حس نگرانی و غمگینی دارندکه این حالت حتی در بزرگسالی هم با آنان همراه است در نتیجه همیشه نگران ارتباط صمیمانه با دیگران هستند و خود را فردی طرد شده یا دوست نداشتنی می‌پندارند و خود پنداره مناسبی ندارند.

وی اذعان کرد: کودکانی که سبک دلبستگی اجتنابی دارند، در آینده افرادی پرخاشگر و خجالتی می‌شوند که نمی‌توانند رابطه صمیمانه‌ای با دیگران برقرار کنند.

مهری زیدآبادی در خصوص تاثیرات دلبستگی آشفته یا سردرگم گفت: افراد با سبک دلبستگی آشفته یا سردرگم در روابط بعدی خود با دیگران دچار مشکل سازگاری شده که علاوه برا آسیب های دوران کودکی مشکلات زیادی را در بزرگسالی نیز به همراه دارد.

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی بیان کرد: بنابراین بهترین توصیه به والدین این است که محیطی امن و مناسب برای فرزندان خود ایجاد نمایند تا در آینده انسانهایی سالم ، شاد و موفق باشند.

انتهای پیام/سعید


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*