۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
روشنایی نخستین چراغ راهنمایی کرمان در چهارراه کاظمی
روشنایی نخستین چراغ راهنمایی کرمان در چهارراه کاظمی

روشنایی نخستین چراغ راهنمایی کرمان در چهارراه کاظمی

رئیس مرکز کرمان‌شناسی گفت: چراغ راهنمایی معروفی که در چهارراه کاظمی نصب شد، به‌ نوعی اولین چراغ تنظیم عبور و مرور در شهر بود. به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، نوآوری‌های شهری در کرمان، گاه از دل کارگاه‌های ساده و اراده‌های شخصی برخاسته‌اند؛ بدون تشریفات دولتی، بدون بودجه، اما با انگیزه‌ای ریشه‌دار […]


رئیس مرکز کرمان‌شناسی گفت: چراغ راهنمایی معروفی که در چهارراه کاظمی نصب شد، به‌ نوعی اولین چراغ تنظیم عبور و مرور در شهر بود.

روشنایی نخستین چراغ راهنمایی کرمان در چهارراه کاظمی

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، نوآوری‌های شهری در کرمان، گاه از دل کارگاه‌های ساده و اراده‌های شخصی برخاسته‌اند؛ بدون تشریفات دولتی، بدون بودجه، اما با انگیزه‌ای ریشه‌دار برای ساختن.

یکی از نمونه‌های برجسته این نوآوری‌ها، نصب نخستین چراغ راهنمایی در کرمان است؛ چراغی که نه‌ تنها نشانه‌ای از نظم شهری بود، بلکه نماد آغاز دوره‌ای تازه از فرهنگ ترافیک در این شهر کویری.

 
سید محمدعلی گلاب‌زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، به‌ تفصیل درباره این ماجرا سخن گفت و تصریح کرد: من از حدود سال‌های ۱۳۳۵ به‌ خوبی به یاد دارم که در کرمان، چند چهره شاخص در حوزه فنی فعالیت داشتند. یکی از آن‌ها زنده‌یاد محمد صنعتی بود که در مغازه‌ای در همان چهارراهی که بعدها به چهارراه کاظمی معروف شد، کارهای فنی انجام می‌داد.
 
رئیس مرکز کرمان‌شناسی در ادامه با اشاره به روایت نخستین چراغ راهنمایی شهر کرمان افزود: چراغ راهنمایی معروفی که در چهارراه کاظمی نصب شد، به‌ نوعی اولین چراغ تنظیم عبور و مرور در شهر بود. چراغی ساده، با بدنه فلزی و یک تابلو روشن که به شکلی ابتدایی اما کاربردی، نظم ابتدایی را به آن نقطه از شهر آورد.
 
به گفته گلاب‌زاده، این چراغ در کارگاه محمد صنعتی ساخته شد، اما طرح اولیه از آنِ عبدالرضا خان ابراهیمی بود؛ روحانی‌ای که افزون بر موقعیت مذهبی و اجتماعی خود، در زمینه مهارت‌های فنی و طراحی، نبوغ کم‌نظیری داشت
 
وی بیان کرد: ابداهیمی استعداد فنی عجیبی داشت. در بسیاری از پروژه‌ها، او طراح اصلی بود و صنعتی آن‌ها را اجرا می‌کرد. چراغ راهنمایی چهارراه کاظمی هم از همین دسته بود. طرح آن از ذهن عبدالرضا خان بیرون آمد و صنعتی آن را ساخت و نصب کرد.
 
 
 
گلاب‌زاده با تأکید بر اهمیت این چراغ، ادامه داد: هرچند ظاهرش ساده بود، اما به‌ لحاظ کارکردی، برای اولین بار شهروندان کرمانی تجربه ایست و حرکت در تقاطع پرتردد را با هدایت یک نشانه نوری درک کردند. این چراغ تا مدت‌ها برقرار بود و به نوعی نماد ورود کرمان به عصر جدید مدیریت شهری محسوب می‌شد.
 
 
وی خاطرنشان کرد: در مستندات مربوط به فعالیت‌های صنعتی، نام او به‌عنوان سازنده این چراغ آمده، اما انصاف آن است که از عبدالرضا خان ابراهیمی هم یاد شود که با ذهن خلاق خود، بسیاری از طرح‌ها را طراحی و پایه‌ریزی می‌کرد. بسیاری از ایده‌هایی که امروز در کرمان به بخشی از تاریخ شهری ما بدل شده، از همین ذهن‌ها برخاسته‌اند.

انتهای خبر/ پسند


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*