۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
روش تحلیل کارها
روش تحلیل کارها

روش تحلیل کارها

امام علی (ع) در حکمت ۷۶ نهج‌البلاغه به روش تحلیل کارها پرداخته است. به گزارش پایگاه خبری «اقطاع خبر» امام علی (ع) در حکمت ۷۶ نهج‌البلاغه به روش تحلیل کارها پرداخته و می‌فرمایند؛ وَ قَالَ (علیه السلام): إِنَّ الْأُمُورَ إِذَا اشْتَبَهَتْ، اعْتُبِرَ آخِرُهَا بِأَوَّلِهَا. و فرمود (ع): چون كارها به هم شبيه گردند آخرشان را به […]


امام علی (ع) در حکمت ۷۶ نهج‌البلاغه به روش تحلیل کارها پرداخته است.

روش تحلیل کارها

به گزارش پایگاه خبری «اقطاع خبر» امام علی (ع) در حکمت ۷۶ نهج‌البلاغه به روش تحلیل کارها پرداخته و می‌فرمایند؛ وَ قَالَ (علیه السلام): إِنَّ الْأُمُورَ إِذَا اشْتَبَهَتْ، اعْتُبِرَ آخِرُهَا بِأَوَّلِهَا.

و فرمود (ع): چون كارها به هم شبيه گردند آخرشان را به اولشان قياس كن.
 
امام در این حکمت با اشاره به این که همیشه آغاز و انجام کارها با یکدیگر پیوند ناگسستنى دارند و در واقع شبیه علت و معلول‌اند، فرموده؛ بنابراین اگر ما در چگونگى پایان کارى شک و تردید داشتیم باید ببینیم آغازش چگونه بوده است؛ هرگاه در مسیر صحیح بوده عاقبت آن نیز چنین است و مطابق ضرب‌المثل فارسى: «سالى که نکوست از بهارش پیداست» و اگر آغاز آن در مسیر نادرستى قرار گرفته باید بدانیم که عاقبت آن نیز نادرست و خطرناک است و به گفته معروف: خشت اول چون نهد معمار کج *** تا ثریا مى‌رود دیوار کج!

منبع: نهج‌البلاغه
انتهای خبر/ طهماسبی

 


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*