در چند روز اخیر این پایگاه خبری گفتگویی با حجتالاسلام والمسلمین عباس گروهی امام جمعه شهرستان فاریاب در زمینه مشکلات و معضلات شهرستان داشت.
گروهی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ در خصوص مشکلات شهرستان فاریاب گفت: داشتن بیمارستان حق مسلم مردم این شهرستان است که متأسفانه فاریاب بیمارستان ندارد و تنها یک درمانگاه در این منطقه مشغول به فعالیت است.
امام جمعه شهرستان فاریاب ادامه داد: برخی از ادارات را در فاریاب نداریم و مردم برای انجام امور خود باید مسیر جیرفت و کهنوج را طی کنند که رفت و آمدها گاهی منجر به تصادف و برخی اوقات نیز مرگ و میر میشود.
وی با بیان اینکه مارگزیدگی و عقربگزیدگی مردم به دلیل نبود امکانات برخی مواقع منجر به مرگ شهروندان میشود، عنوان کرد: میطلبد در شهرستان بیمارستان احداث و راهاندازی شود.
وقتی جمعیت کم دلیل عدم ساخت بیمارستان میشود
مهدیه پناهی یکی از فعالان اجتماعی شهرستان فاریاب در خصوص نبود بیمارستان در این شهرستان در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ اظهار کرد: شهرستان فاریاب در ۷۰ کیلومتری شهرستان کهنوج و ۱۰۵ کیلومتری شهرستان جیرفت قرار دارد.
اگر بیماری نیاز به امکانات پیشرفته پزشکی داشته باشد و شرایط اورژانسی باشد، حداقل باید این همه مسافت را طی کند و اگر زنده بماند، درمان شود.
وی بیان کرد: بارها اتفاق افتاده که فردی سکته یا تصادف کرده، که اگر فوری به بیمارستان میرسید، درمان میشد؛ اما به دلیل نبود بیمارستان و کمبود امکانات درمانی در فاریاب، آن فرد فوت شده است.
این فعال اجتماعی شهرستان فاریاب ادامه داد: چنانچه همزمان چند اتفاق در شهرستان بیافتد و نیاز باشد که همزمان چندین اعزام صورت گیرد، انجام کار شدنی نیست؛ چرا که به طور کلی در فاریاب دو آمبولانس وجود دارد که یکی از آنها همیشه یا خراب است و یا بنزین ندارد.
پناهی ابراز کرد: دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تاکنون، راهاندازی بیمارستان برای فاریاب را پیشبینی نکرده است و بهانه عدم این کار، این است که جمعیت این شهرستان باید بالای ۵۰ هزار نفر باشد. آیا انصاف است مردم بیگناه از درمان دور باشند؟ و با جان مردم بازی شود به بهانه اینکه جمعیت این شهرستان زیر ۵۰ هزار نفر است؟
وی با اشاره به اینکه در این شهرستان حتی یک دکتر متخصص وجود ندارد و برای کوچکترین درمان باید به کهنوج مراجعه کرد، گفت: با اینکه آمار زنان باردار در شهرستان بالا است، ضروری است که حداقل یک پزشک زن و سونوگرافی در شهرستان فعالیت کند.
علت انتقال دستگاه سونوگرافی اهدایی به مرکز درمانی فاریاب به کهنوج چیست؟
این فعال اجتماعی شهرستان فاریاب ابراز کرد: با اینکه دو سال قبل یک دستگاه سونوگرافی توسط خیرین به مرکز جامع سلامت روستایی شهرستان که تنها مرکز درمانی شبانهروزی فاریاب است، اهدا شد؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت این دستگاه را هم از فاریاب خارج و به بیمارستان کهنوج انتقال داد.
پناهی تصریح کرد: مردم شهرستان فاریاب با این مرکز درمان که فقط روزانه یک یا دو دکتر عمومی را در خود میبیند بسیار در مضیقه هستند و در تمام ۲۴ ساعت جمعیتی بالایی پشت در اتاق دکتر منتظر نشستهاند.
وی بیان کرد: حتی بعضی ایام سال شاهد هستیم که بیمارانی از شهر زیارتعلی هرمزگان که در همسایگی فاریاب قرار دارد، به مرکز درمانی فاریاب مراجعه میکنند حتی از شهر بلوک نیز به فاریاب مراجعهکننده داریم.
این فعال اجتماعی شهرستان فاریاب با اشاره به اینکه جمعیت شهرستان فاریاب ۳۶ هزار نفر است که بیش از ۶۰ درصد این جمعیت را زنان و کودکان تشکیل میدهند، عنوان کرد: در شهرستان فقط دو مرکز اورژانس جادهای برای اعزام وجود دارد که یکی در مرکز شهر است که یک آمبولانس دارد و دیگری در دهستان مهروئیه قرار دارد که در ۲۰ کیلومتری شهر است.
پناهی خاطرنشان کرد: شهرستان فاریاب دارای چهار دهستان گلاشگرد، زهمکان (منطقه کوهستانی و صعب العبور است که پزشک عمومی ندارد و خیلی اوقات بیماران قلبی تا به فاریاب میرسند فوت میکنند)، هور و مهروئیه است و دو شهر مرکزی فاریاب و هور است که بخش هور با جمعیتی بالغ بر بیش از ۱۵ هزار نفر اورژانس جادهای و مرکز درمانی شبانهروزی ندارد.
در حال رایزنی با وزیر بهداشت برای ساخت بیمارستان ۶۰ تخته خوابی در فاریاب هستیم
منصور شکراللهی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ گفت: برای ۶ شهرستان جنوب استان، ساخت بیمارستان مادر ۲۲۰ تخت خوابی را در کهنوج آغاز کردهایم که تاکنون این پروژه ۶۰ درصد پیشرفت داشته است.
نماینده مردم ۶ شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در این عرصه لازم است یادی کنیم از شهید آیتالله سید ابراهیم رئیسی که برای راهاندازی این پروژه دستور دادند و اعتبار لازم این پروژه تأمین شد.
وی با بیان اینکه این پروژه بزرگترین بیمارستان جنوب کرمان خواهد بود، عنوان کرد: دولت نظرش بر این است که یک بیمارستان مادر در جنوب استان ساخته و فعالیت کند.
شکراللهی یدر خصوص ساخت بیمارستان در شهرستان فاریاب عنوان کرد: در این زمینه رایزنیهایی با وزیر بهداشت دولت سیزدهم و همچنین وزیر بهداشت دولت چهاردهم داشتهایم و قرار شده است که به صورت مشارکت با بنیاد مستضعفان کار در این زمینه شروع شود که در ابتدا بنیاد عنوان کرد که بیمارستان ۳۵ تخت خوابی باشد و بعداً تصمیم گرفته شد که بیمارستان ۶۰ تخت خوابی راهاندازی شود.
نماینده مردم ۶ شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در حال رایزنی و پیگیری هستیم که وزرات بهداشت را در این زمینه قانع کنیم تا بیمارستان ۶۰ تخت خوابی در فاریاب راهاندازی کنیم که تاکنون وزارت بهداشت قول مساعد نداده است اما بنیاد مستضعفان عنوان کرده است که ما همکاری خواهیم کرد.
وی بیان کرد: شهرستانهای فاریاب و جازموریان تا کهنوج فاصله بیش از یک ساعت دارند، بنابراین نیاز به بیمارستان دارند.
شکراللهی خاطرنشان کرد: نظر دولت بر این است که بیمارستانی که در کهنوج به اتمام میرسد به عنوان بیمارستان مادر باشد و وزیر بهداشت در گذشته نیز قول دادند که پزشکان پروازی از تهران در این بیمارستان حضور پیدا کنند.
گفتنی است شهرستان فاریاب در جنوب استان کرمان واقع شده است. شهرستان فاریاب از شمال شرقی تا شمال با شهرستان جیرفت، از شمال غربی با شهرستان ارزوئیه، از غرب با شهرستان حاجیآباد و از جنوب با شهرستان رودان استان هرمزگان و از شرق با شهرستان کهنوج همسایه است.
انتهای خبر/ م