به گزارش گروه شهرستانهای پایگاه خبری تحلیلی«اقطاع خبر»؛ شهرزاد گیلانی در خصوص سرطان سینه در خانمها گفت: اکنون در برهه زمانی هستیم که به عنوان ماه آگاهیبخشی در رابطه با سرطان سینه در جهان انتخاب شده است،که از ۹ مهرماه آغاز و تا ۹ آبانماه ادامه مییابد، لذا هدفمان آگاهی دادن به خانمهاست.
وی افزود: سرطان سینه یکی از شایعترین سرطانهای تشخیص داده شده در خانمها و دومین علت مرگ و میر ناشی از این نوع بیماری در کل دنیاست، سن شیوع آن از دهه چهارم زندگی یعنی سن ۴۰ سالگی به بالاست و هر چه سن بالاتر میرود احتمال ابتلا به سرطان افزایش پیدا میکند، ولی متأسفانه در منطقه خاورمیانه سن شیوع سرطان سینه ۱۰ سال پایینتر از سنی است که ما در آمار جهانی داریم.
متخصص رادیوتراپی- آنکولوژی کلینیک ولایت شهرستان جیرفت بیان کرد: متأسفانه ما افزایش شیوع سرطان را در خانمهای جوانمان داریم، یعنی خانمها در محدوده سنی مبتلا به این سرطان میشوند که یا در اوج ترقی کارشان است یا بچه کوچک دارند یا در آستانه ازدواج هستند و روبهرو شدن با این بیماری در این محدوده سنی میتواند اثر بسیار بدی بر زندگی آنها داشته باشد.
گیلانی مطرح کرد: در صورتی که سرطان سینه در مراحل اولیه تشخیص داده شود میزان موفقیت درمان بسیار بالا است، یعنی عملاً به طور کامل قابل درمانه، برخلاف اینکه اگر دیرتر تشخیص داده شود میتواند میزان موفقعیت درمان را تحت تأثیر قرار دهد چراکه بیماری گسترش پیدا میکند و درمان دشوار میشود.
وی اظهار کرد: از شایعترین علائم سرطان سینه لمس توده در سینه است، در درجه بعدی میتواند ترشحات خونی در سینه باشد، داخل رفتگی نوک سینه یا هر ناحیه از سینه که به شکل یک ناف باشد و به سمت داخل کشیده شود، پوسته پوسته شدن نوک سینه یا اطراف آن، تورم و قرمزی نوک سینه یا وجود هر زخمی در سینه که با درمانهای معمول در طی دو هفته بهبود پیدا نکند، پس هر کدام از این علائم میتواند نشانه وجود سرطان سینه باشد.
متخصص رادیوتراپی- آنکولوژی کلینیک ولایت شهرستان جیرفت تأکید کرد: توصیه ما این است که هر خانمی با هر کدام از این علائم روبهرو شد هیچ تأخیری جایز نیست و باید سریع به پزشک مراجعه کند و تفسیر علائم و نیاز به انجام بررسیهای بیشتر را بر عهده پزشک بگذارد.
گیلانی اذعان کرد: جهت پیشگیری مواردی از قبیل، انجام فعالیتهای متوسط رژیم غذایی غنی از سبزیجات، میوه، مرغ، ماهی، لبنیات کمچرب میتواند در کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مؤثر باشد، و ما به صورت کلی توصیه میکنیم حتماً یک فعالیت بدنی منظم را داشته باشند.
وی تصریح کرد: یک نکته مهم در خصوص توضیحات غربالگری است، چرا که تحقیقات نشان دادهاند انجام منظم غربالگری در کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان و به تبع آن افزایش بقاء مؤثر بوده و در مورد اینکه غربالگری چگونه باید انجام شود.
گیلانی در خصوص روند غربالگری افزود: اول همه خانمها از محدوده سنی ۲۰ تا ۳۰ سال به صورت فردی هر یک تا سه سال معاینه سینه را انجام دهند، اما این معاینه باید به صورت درست و به دستور پزشک انجام شود، مؤثرترین روش غربالگری انجام ماموگرافی است و به توصیه انجمن سرطان، همه خانمها باید از سن ۴۰ سالگی به صورت سالانه ماموگرافی انجام بدهند.
متخصص رادیوتراپی -آنکولوژی کلینیک ولایت شهرستان جیرفت در پایان خاطر نشان کرد: هر کدام از خانمها در حین معاینه متوجه توده در سینه شدند یا در انجام غربالگریها پزشک در ارزیابی تصویربرداری وجود توده در سینه را گزارش کرد باید بدانند که هر تودهای در سینه سرطانی و بدخیم نیست و تنها راه تأیید سرطان، ارزیابی پاتولوژی آن نمونه گرفته شده از توده است.
منبع: دقیانوس
انتهای خبر / فلاح