به گزارش پایگاه خبری «اقطاع خبر» و به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان شهربابک، مجید اسدی در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو گفت: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلا به این بیماری افزایش پیدا میکند و رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهربابک تصریح کرد: رعایت اصول بهداشتی شامل سمپاشی بدن دامها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، استفاده از روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان، پرهیز از کشتار دام در محلهای غیرمجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی باعث کنترل بیماری تب کریمه کنگو میشود.
اسدی اضافه کرد: ویروس بیماری تب کریمه کنگو به حرارت حساس است و پخت گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد، لذا به افراد توصیه میشود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.
وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان شامل؛ تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است و این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفاً یک تب موقتی در دام ایجاد میکند، لذا براساس علائم ظاهری در دامها قابل تشخیص نیست.
اسدی از همشهریان درخواست کرد: موارد بهداشتی از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خُرد کردن گوشت را رعایت کنند.
رئیس دامپزشکی شهربابک گفت: از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام خودداری کنید و رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه نگهداری دام، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج کردن از دامداری، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی را در اولویت قرار دهید.
وی افزود: از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه خودداری کنید.
اسدی در پایان خاطرنشان کرد: نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ ساعت و جگر ۴۸ ساعت در دمای چهار درجه سانتیگراد در یخچال از راهکارهای پیشگیری ابتلا به تب کریمه کنگو است.
انتهای خبر/ شهربابک