توجه شورای معادن به الزام ایجاد کارخانههای فراوی است
محمدعلی طالبی در این شورا با بیان اینکه جلوگیری از خامفروشی و سرمایه گذاری در استان مورد اهمیت است، اظهار کرد: در مزایدههایی که برگزار میشود باید سرمایهگذار ملزم به احداث کارخانه فرآوری بشود.
وی ادامه داد: معدنی در استان کرمان داریم که میتواند چند هزار شغل در استان ایجاد کند اما اکنون مواد معدنی آن از استان خارج میشود و سرمایهگذار حاضر نیست کارخانه فرآوری ایجاد کند.
استاندار کرمان، افزود: فعلاً مجبور هستیم تا زمان تمدید پروانه فعالیت این معدن صبر کنیم اما حتماً در زمان تمدید، این مجوز را نخواهیم داد مگر اینکه سرمایهگذار واحد فرآوری ایجاد کند.
وی با تاکید بر اینکه در کنار تمام معادن استان باید کارخانه فرآوری داشته باشیم، گفت: از این به بعد هیچ پروانه بهرهبرداری از معادن نباید بدون شرط ایجاد کارخانه فرآوری تمدید شود و امروز هم در شورای معادن استان کرمان این موضوع مصوب شد.
طالبی با بیان اینکه ایجاد واحد فرآوری میتواند کل مشکل اشتغال یک شهرستان را حل کند، اما اقدام نمیکند، ادامه داد: هیچ توجیهی برای خام فروشی مواد معدنی در استان کرمان نداریم.
استاندار کرمان با عنوان اینکه بسیاری از دغدغههای نمایندگان استان در جلسات قبلی شورای معادن را پیگیری کردیم، گفت: در خلع ید معادن غیرفعال هیچ خط قرمزی در استان کرمان نداریم.
وی با بیان اینکه معادنی از شرکت ملی مس خلع ید شده و فرآیند قانونی آن باید طی شود چرا که مردم باید از وجود معادن انتفاع ببرند، افزود: نمایندگان مجلس هم باید کمک کنند که اختیارات به شورای معادن استان تفویض شود و در تهران برگشت نخورد.
طالبی با عنوان اینکه اگر اختیارات شورای عالی معادن به شورای استان تفویض شود انقلاب صنعتی و معدنی در استان خواهیم داشت، ادامه داد: اختیار عزل و نصب مدیران استانی هم اگر به استان واگذار شود قطعاً موفقیتهای خیلی خوبی خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه اگر این دو تفویض اختیار به استان داده شود هیچ چیز دیگری نمیخواهیم، گفت: برخی موارد قانون نیازمند اصلاح و بازنگری است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید همکاری کنند و قطعاًً در جهت افزایش تولید و پیشگیری از خام فروشی موثر خواهد بود.
با بیان اینکه پایان کار معادنی که کارخانه فرآوری احداث نکردند باید اعلام شود و پروانه این معادن تمدید نشود، خاطرنشان کرد: باید معادن به افرادی واگذار شود که خام فروشی نداشته باشند.
۱۴ دستور کار و بررسی مصوبه سهم معادن کرمان
مهدی حسینینژاد با ۱۴ دستور کار جلسه را ادامه داد و گفت: ایام حزن و اندوه شهادت سالار شهیدان امام حسین (ع) و شهادت جمعی از فرماندهان و دانشمندان هستهای کشور و تعدادی از هموطنان در حمله جنایتکارانه رژیم غاصب صهیونیستی را تسلیت میگوییم
وی ظهار کرد: یک درصد از فروش معادن و صنایع معدنی پس از واریز به خزانه معین استان نزد باید به خزانهداری کل کشور به جبران خسارتهای ناشی از بهرهبرداری از معادن و فعالیتهای معدنی به اهالی ساکن در منطقه و بخش کشاورزی آنان به فعالیتهای بهداشتی درمانی و عمرانی اختصاص یابد.
مدیرکل سازمان صنعت و معدن استان کرمان افزود: شورای معادن استان هم موظف است تا اصلاح فناوری آلایندهها و به روزآوری آنها را پیگیری کند.
وی با بیان اینکه این عدد باید صرف آسیبهای وارده معادن در حوزههای بهداشتی، درمانی و عمرانی شود که قانون کشور است، گفت: متاسفانه تاکنون برگشتی از این واریزیها نداشتیم در حالی که طی ۱۰ سال گذشته رتبه برتر وصولی درآمد حقوق دولتی را در کل کشور داشتهایم.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه درخواست داریم که امسال هم نمایندگان و هم مسئولان استان پیگیری کنند تا سهم استان کرمان از محل یک درصد فروش معادن و صنایع معدنی برگشت داده شود، افزود: امسال این سهم هزار میلیارد تومان در قانون بودجه کشور پیشبینی شده است که سهم استان کرمان حدود ۳۸۰ میلیارد تومان دیده شده است.
معادن منگنز جنوب تعیین تکلیف اعتبار شدند
در ادامه این شورا مسلم مروجیفرد هم دو دستور کار را در حوزه جنوب کرمان مطرح کرد و گفت: دو معدن منگنز متاع و چاه افغان موضوع تعیین تکلیف اعتبارشان مطرح است که بیش از یک سال راکد و غیر فعال بودهاند و بهرهبرداران در خواست تمدید اعتبار به مدت یک تا دو سال دارند و با عنایت استاندار کرمان تمدید شد.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت جنوب کرمان به معدن مس کرور هم اشارهای کرد و گفت: این معدن شامل ماده ۲۰ است لذا باید پروانههای بهرهبرداری معادن مس اعم از کرور و دلفارد مورد بررسی قرار گیرند.
پیروز واقعی وفاق مردم بودند
در ادامه شهباز حسنپور نیز عنوان کرد: متاسفانه خام فروشی بلای جان مردم کرمان شده است زیرا هرکسی که مجوز گرفته است معدنکاری را شروع نکرده است بنابراین باید از آنان صلب اختیار شده و به افراد متعهدتری واگذار شود
نماینده مردم کرمان و راور در شورای معادن استان اذعان کرد: لازم است یک کارگروه ویژه فقط برای معادن راکد تشکیل شود و صلب و اختیار و مزایده جدید در آن بررسی شود
وی به دفاع مقدس روزه اشاره کرد و گفت: یادمان نرود که پیروز واقعی میدان مردم بودند و حق و الانصاف ما در برابر مردم کم آوردیم، زیرا وفاقی که بین مردم شکل گرفت صد برابر بهتر از مسئولان و مدیران بود لذا باید تبصرههایی ببندیم که مشکل مردم حل و فصل شود.
حسنپور ادامه داد: یکی از استانهایی که حتی یک مورد شکایت در تامین کالای اساسی نداشت کرمان بود که این بدون تدبیر استاندار کرمان ممکن نبود لذا باید همه را ارجا دهم به سخنان گهر بار سردار دلها که میگفتند؛ در دل تهدیدها فرصتی است که در خود فرصتها نیست بنابراین باید از این تهدیدها بهترین فرصتها را رقم بزنیم.
یک راه نفوذ افرادیاند که بدون نظارت در واحدهای معدنی جذب میشوند
محمد معتمدیزاده هم در ادامه این شورا مدعی شد: باید از جذب افرادی که تخصص کافی ندارند و به راحتی تنها با واسطه معرفی یک شخص صاحب سمت به شرکتهای معدنی و صنعتی وارد میشوند، جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه یکی از موارد نفوذ و ارتباط با کشورهای معاند همین افرادی هستند که بدون هیچ نظارتی انواع سفرهای خارجی را به بهانه ماموریت کاری انجام میدهند و بعضا اطلاعات کشور را به راحتی در اختیار دشمنان قرار میدهند لذا باید مراقبت بیشتری کرد و نظارت را بر این شرکتها سخنگیرانهتر کرد.
نماینده مردم سیرجان و بردسیر خاطرنشان کرد: از شرکتهای صنایع ملی مس در کرمان هنوز هیچ بهرهای را برای استان ندیدهایم نه تنها برای توسعه قدمی برنداشتهاند بلکه هنوز در خام فروشی کاتد مس باقی ماندهاند که باید به این عرصه هم ورود جدی داشت.
انتهای خبر/ طهماسبی