پخت آبگوشت در مسجد جامع کوهبنان، خانه مرحوم آیتالله حائری، تکیه شهید روحالامینی، منزل سید حسین خیابان طالقانی، تکایای بخش طغرالجرد و دهستان خرمدشت در روزهای تاسوعا و عاشورا به وفور انجام میشود.
برای تهیه آبگوشت امام حسینی از گوشت، لوبیا و نخود به همره سبزیهای معطر مثل ترخون، شنبلیله و جعفری و ادویهها و طعم دهندههای دیگر استفاده میشود.
در گذشته مرسوم بود که خانوادها یکی دو تا گوسفند را نشان میگرفتند تا در دهه اول محرم جلوی دستههای عزاداری ذبح کنند و گوشت آن را برای طبخ آبگوشت تقدیم کنند.
علاوه بر آن برخی خانوادهها برای فرزندی که در طول سال بدنیا میآمد نذر میکردند و در دهه اول محرم گوسفندی برای سلامتی و طول عمر فرزند خود جهت تهیه آبگوشت به هیأت امنای مساجد و تکایا میدادند که این رسم همچنان پابرجاست.
انتهای خبر/ علیاصغر نامجوکوهبنانی