۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
عوامل انسانی سبب تخریب تنوع زیستی است
عوامل انسانی سبب تخریب تنوع زیستی است

عوامل انسانی سبب تخریب تنوع زیستی است

رئیس مرکز تحقیقات استان کرمان گفت: توسعه معادن و فعالیت‌های صنعتی، خشکسالی‌های پی‌ در پی چالش‌های زیست محیطی ایجاد کردند. هادی زهدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» به اهمیت مراقبت و توجه به تنوع زیستی پرداخت و عنوان کرد: از مهم‌ترین اهداف اختصاص یک روز در تقویم به عنوان […]


رئیس مرکز تحقیقات استان کرمان گفت: توسعه معادن و فعالیت‌های صنعتی، خشکسالی‌های پی‌ در پی چالش‌های زیست محیطی ایجاد کردند.

عوامل انسانی سبب تخریب تنوع زیستی است

هادی زهدی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» به اهمیت مراقبت و توجه به تنوع زیستی پرداخت و عنوان کرد: از مهم‌ترین اهداف اختصاص یک روز در تقویم به عنوان روز جهانی حفاظت از تنوع‌زیستی را می‌توان به حفاظت از گوناگونی موجودات در طبیعت، استفاده پایدار از اجزای آن و تقسیم عادلانه منافع حاصل از منابع ژنتیکی دانست.

رئیس مرکز تحقیقات استان کرمان گفت: حفاظت از تنوع زیستی، تنها یک وظیفه زیست محیطی نیست، بلکه تضمینی برای بقای انسان و پایداری اکوسیستم‌هایی است که حیات ما به آن‌ها وابسته است.

 
وجود ۲ هزار گونه گیاهی در کرمان 

وی ادامه داد: استان کرمان با دارابودن گونه‌های منحصربه‌فرد و اکوسیستم‌های حساس، گنجینه‌هایی ارزشمند هستند که نیازمند توجه جدی‌تر و اقدامات عملی برای حفظ آن‌ها هستیم، هرگونه غفلت در این زمینه نه‌تنها به نابودی میراث طبیعی منجر می‌شود، بلکه آینده نسل‌های بعد را نیز به مخاطره‌ می‌اندازد.
 
زهدی تأکید کرد: همکاری بین‌المللی، مشارکت جوامع محلی و سیاستگذاری‌های هوشمندانه می‌تواند راه‌گشای حرکتی جمعی برای نجات تنوع‌زیستی باشد، یادمان باشد که طبیعت تنها خانه مشترکمان و حفاظت از آن، عامل حفظ آینده خودمان است.
 
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان ادامه داد: برای حفاظت از تنوع زیستی لازم است که افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت این مسئله با شناخت تهدیدهای پیش روی آن مانند تغییرات اقلیمی و تخریب زیستگاه‌ها و تشویق اقدامات حفاظتی افزایش یابد.
 
وی افزود: دانشمندان تخمین زده‌اند که امروزه حداقل ۸ میلیون گونه گیاهی و جانوری روی زمین زندگی می‌کنند، این گونه‌ها به صورت پراکنده در اکوسیستم‌های مختلف جهان زندگی می‌کنند که ایران میزبان بیش از ۸ هزار گونه گیاهی دارد.

زهدی ادامه داد: در ایران حدود یک هزار و ۳۰۰ گونه جانوری مهره‌دار شامل پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهی‌ها و ده‌ها هزار گونه بی‌مهره به ویژه حشرات زندگی می‌کنند که از مهم‌ترین کشورهای دارای تنوع زیستی بالا است که بعضی از گونه‌های آن در خطر انقراض هستند.

 تنوع‌ زیستی کرمان به دلیل تنوع آب و هوایی‌ست

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان خاطرنشان کرد: در استان کرمان هم تاکنون بیش از ۲ هزار گونه گیاهی و ۳۰۰ گونه مهره‌دار و تعداد زیادی از بی‌مهرگان شناسایی شده است، البته این آمارها تقریبی هستند و بسته به منابع مختلف در حال تکمیل و به‌روزرسانی هستند.
 
وی تنوع آب و هوایی گسترده در استان کرمان باعث ایجاد تنوع زیستی، چشم‌اندازها و محیط‌های طبیعی بسیار زیبا، با ارزش و کم‌نظیری شده است، وجود ارتفاعات نسبتاً بلند در مناطق مختلف این استان در کنار دشت‌های پست و مناطق کویری، ایجاد تنوع آب و هوایی و به دنبال آن تنوع زیستی قابل توجه و مواهب فراوان طبیعی را سبب شده است.
 
زهدی تصریح کرد: کرمان به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص، تنوع آب و هوایی و وجود زیست‌بوم‌های متنوع، جایگاه مهمی در حفاظت از تنوع زیستی در ایران دارد زیرا با مساحت گسترده، میزبان اکوسیستم‌های کوهستانی، بیابانی، جنگلی از جمله جنگل‌های گرمسیری در جنوب و تالابی است که هر یک گونه‌های منحصربه‌فردی را در خود جای داده‌اند.
 
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی کرمان مدعی شد: از جنبه‌های کلیدی جایگاه کرمان در حفاظت از تنوع زیستی را می‌توان به وجود مناطق حفاظت شده و پارک‌های ملی پناهگاه حیات وحش کوه بافت و منطقه حفاظت شده خَبر در شمال غرب کرمان که از مهم‌ترین مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست هستند، اشاره کرد.
 

تنوع‌زیستی از جاذبه‌های کرمان است

 وی با اشاره به مناطق تحت حفاظت کرمان افزود: این مناطق زیستگاه گونه‌هایی مانند پلنگ ایرانی، کل و بز کوهی، قوچ، میش و پرندگانی مانند کبک و تیهو است، ضمن اینکه منطقه حفاظت‌ شده جبال بارز نیز به دلیل حضور خرس سیاه آسیایی و تنوع گیاهی خاص، از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
زهدی ابراز کرد: گونه‌های شاخص و در معرض خطر یوزپلنگ آسیایی، خرس سیاه آسیایی، گورخر ایرانی، روباه شنی، هوبره، گیاهان دارویی و انحصاری مانند بادام کوهی، کهور ایرانی، بنه در استان کرمان وجود دارند.

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان افزود: توسعه معادن و فعالیت‌های صنعتی، خشکسالی‌های پی‌ در پی و کم‌آبی که موجب تخریب زیستگاه‌ها و کاهش منابع آلی برای حیات وحش شده و شکار غیر قانونی و چرای بی‌رویه از جمله چالش‌های زیست محیطی هستند.
 

مناطق حفاظت‌شده کرمان ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره هستند

زهدی به چگونگی رفع چالش‌های حفاظتی زیست محیطی اشاره کرد و گفت: اجرای برنامه‌های پایش جمعیت گونه‌ها، مشارکت سازمان‌های مردم‌نهاد و جوامع محلی در پروژه‌های احیایی زیستگاه‌ها، آموزش محیط زیستی و تلاش برای احیای تالاب هامون جازموریان در مرز کرمان و سیستان و بلوچستان که نقش کلیدی در حفظ پرندگان مهاجر و اکوسیستم‌های آبی دارد از جمله مسائل مهم این حوزه است که برای حفظ تنوع زیستی اجرا شده‌اند.
 
وی اذعان کرد: برخی مناطق کرمان به دلیل تنوع زیستی منحصربه‌فرد، در فهرست مناطق مهم برای حفاظت جهانی مانند ذخیره‌گاه‌های زیست‌کره قرار دارند زیرا کرمان به دلیل هم‌جواری با کویر لوت در مطالعات اکولوژیک منطقه‌ای اهمیت ویژه‌ای دارد.

زهدی در پایان خاطرنشان کرد: کرمان با وجود چالش‌های جدی زیست محیطی، به دلیل غنای گونه‌های گیاهی، جانوری و اکوسیستم‌های متنوع، نقشی حیاتی در شبکه حفاظتی کشور ایفا می‌کند و موفقیت در حفظ این تنوع، نیازمند تقویت همکاری بین نهادهای دولتی، جوامع محلی و افزایش آگاهی عمومی نسبت به ارزش منابع طبیعی است.
 
انتهای خبر/ طهماسبی
 


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*