این جام رسانهای با هدف معرفی ظرفیتها و پتانسیلهای استان کرمان در عرصه تولید تایر در سطح کشور برگزار شد و ۳۲ نماینده از رسانههای استان در این رویداد یک روزه از لاستیک بارز کرمان دیدن کردند.
بعد از بازدید مدیر مجتمع گروه صنعتی بارز در یک نشست با اصحاب رسانه به نقاط قوت و چالشهای پیش روی این صنعت پرداخت.
محمد ضیایی در خصوص پیشینه تاریخی این مجموعه صنعتی گفت: پنج شرکت تخصصی بعد از انقلاب کار خود را آغاز کردند که بارز یکی از آنهاست زیرا در سال ۱۳۶۴ کلنگزنی این کارخانه با نام طرح مجتمع صنایع لاستیک کرمان زده شده و در سال ۱۳۷۲ با حضور رئیس جمهور وقت افتتاح شد.
تولید ۴۶ درصد لاستیک کشور در بارز
وی عنوان کرد: امروز ۱۱ کارخانه در صنعت لاستیک ثبت هستند که از این تعداد تنها هشت واحد لاستیکسازی فعال هستند به نامهای بارز، کویر تایر، ایران تایر، آرتاویل یزد، دنا، فارس، البرز و سبلان اما تنها لاستیک بارز است که ۴۶ درصد از تولید لاستیک را به خود اختصاص داده است.
مدیرگروه صنعتی بارز کرمان ادامه داد: بارز از ابتدا با تولید ۲۵ هزار تنی کار خود را آغاز کرد اما از زمان شروع تا به امروز همیشه در مسیر رشد و توسعه بوده است و رسیدن تولید به ۱۰۰ هزار تن نشان از این منحنی رشد دارد.
ضیایی تنها عامل رشد و موفقیت بارز را عدم تغییرات مدیریتی در ۳۰ سال فعالیت مداوم عنوان کرد و گفت: از سال ۹۷ تا ۱۴۰۰ بارز تا مرز فروش پیش رفت زیرا سیاستزدگی در تغییرات مدیریتی سبب شد تا سهامدارنش قصد واگذاری بارز را داشته باشند اما تلاش مدیران تولید سهامداران را منصرف کرد.
وی افزود: در حالی که اعلام ورشکستی بارز تقویت میشد بارزیها در خط تولید چنان مقاومتی از خود نشان دادند که افزایش تولید را رقم زدند و همان سهامدارانی که قصد واگذاری داشتند پا به عرصه سرمایهگذاری گذاشته و طرحهای توسعهای بارز یکی پس از دیگری رقم خورد که کارخانه کردستان یکی از آنان است.
مدیرگروه صنعتی بارز افزود: امروز لاستیک بارز با تولید روزانه میانگین ۳۰۰ هزار تنی به ظرفیت تولید ۱۳۵ هزار تن در سال رسیده است و در چشمانداز ۱۴۰۵ به تولید ۲۵۰ هزار تن خواهیم رسید اما برای سال پیشرو ۱۴۰۴ رکورد تولید ۲۰۰ هزار تنی را با خطوط توسعه رقم خواهیم زد.
ضیایی تاکید کرد: در حال حاضر مجموعه تولید بارز در شهرستان کرمان ۴۴ هزار تن است که با راه اندازی خطوط توسعه در فاز اول ۲۶ هزار تن و در فاز دوم ۱۸۰ هزار تن به آن افزوده خواهد شد.
وی ادامه داد: در بارز کردستان نیز تولید ما ۳۰ هزار تن است که در دو فاز اول و دوم ۱۴ و ۱۶ هزار تن با راهاندازی خطوط توسعه به تولید فعلی اضافه میشود و در سیرجان نیز تولید ما ۱۰ هزار تن و در لرستان در چند فاز به میزان ۵۰ هزار تن است.
مدیرگروه صنعتی بارز با بیان اینکه اقتصاد چرخشی یکی از موارد توسعه پایدار است عنوان کرد: در کارخانه سیرجان که به روش ریکلیم است ما عملاً کار بازیافت دوباره را انجام میدهیم یعنی لاستیکی که عاج آن از بین رفته است دوباره به کارخانه برگشت داده شده و بعد از روکشی به متقاضی تحویل داده میشود که کلی صرفه اقتصادی داشته و یک لاستیک چند بار قابل استفاده خواهد بود.
ضیایی اذعان کرد: این مجموعه صنعتی با ۳ هزار و ۷۰۰ کارگر در سه مجموعه کردستان، سیرجان و کرمان فعال هستند و بارز با ۴۶ درصد از تولید کشور در ۲۲ سال بیشترین سهم تولید لاستیک را به خود اختصاص داده است.
تولید ۶۹ محصول جدید در بارز طی سه سال
وی افزود: از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ ما به تولید ۶۹ محصول جدید رسیدهایم و این یعنی ماهی دو محصول را به سبد عرضه اضافه کردهایم و حتی بحت تولید تایر هواپیما که موضوعی استراتژیک است به مرحله تست سوم رسیدهایم.
مدیر گروه صنعتی بارز ابراز کرد: ما در گذشته سالی پنج تا هفت محصول را تولید میکردیم و نهایت به ۵۰ تا ۱۰۰ محصول رسیده بودیم اما رکرود معرفی و تولید محصول جدید را در دو سه سال زدیم.
ضیایی ادامه داد: ما افزایش ۷/۲ برابری سود شرکت و کسب حاشیه سود به ۲۷ درصد برای اولین بار در صنعت تایر کشور رسیده است.
وی تاکید کرد: تولیدات این واحد صنعتی شامل تایر رادیال سواری، suv، رادیال وانتی، کشاورزی، راهسازی، لیفتراک، تایر هواپیما، tbr، است اما تایر لیفتراک و تایر هواپیما محصولات خاص ما هستند که به تازگی به سبد محصولات ما اضافه شدهاند.
مدیرگروه صنعتی بارز کرمان در پایان خاطرنشان کرد: بارز ۱۰ همت درآمدهای خود را افزایش داده که عامل آن، انسجام در تیم مدیریتی، بهبود سبد ترکیب محصول، افزایش تولید محصولات گروه suv، بوده است.
انتهای خبر/ طهماسبی