۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
مدیریت ناترازی‌های انرژی با حداکثر صرفه‌جویی ممکن
مدیریت ناترازی‌های انرژی با حداکثر صرفه‌جویی ممکن

مدیریت ناترازی‌های انرژی با حداکثر صرفه‌جویی ممکن

بنا به اذعان کارشناسان برودت این روزها را می‌توان با مدیریت ناترازی‌های انرژی و صرفه‌جویی حداکثری حامل‌های انرژی، برطرف کرد. به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ با توجه به برودت هوا و کاهش دما در مناطق مختلف کشور، می‌طلبد رویکرد ملی و عمومی به‌منظور کاهش مصرف حامل‌های انرژی اتخاذ شود تا در […]



بنا به اذعان کارشناسان برودت این روزها را می‌توان با مدیریت ناترازی‌های انرژی و صرفه‌جویی حداکثری حامل‌های انرژی، برطرف کرد.

مدیریت ناترازی‌های انرژی با حداکثر صرفه‌جویی ممکن

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ با توجه به برودت هوا و کاهش دما در مناطق مختلف کشور، می‌طلبد رویکرد ملی و عمومی به‌منظور کاهش مصرف حامل‌های انرژی اتخاذ شود تا در کنار هموار شدن چرخه اقتصادی کشور، مردم در اقصی نقاط کشور نیز بتوانند از حامل‌های انرژی به‌خوبی استفاده کنند.

عبدالحسین همتی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ با بیان اینکه در فصول سرد زمستان و پاییز، مصرف گاز خانگی خیلی بالا می‌رود، گفت: بسیاری از نیروگاه‌های سطح کشور، برای تأمین برق مورد نیاز، از حامل انرژی گاز استفاده می‌کنند که برخی از نیروگاه‌ها از گازوئیل و برخی دیگر از مازوت برای تولید برق استفاده می‌کنند.

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی عمده سوخت نیروگاه‌های برای تأمین برق گاز است، تصریح کرد: روزهایی که هوا بسیار سرد می‌شود، به دلیل اینکه مصرف گاز خانگی بالا می‌رود، ممکن است تولید برق کم شود که کاهش تولید برق بر صنایع، کشاورزی و دیگر عرصه‌ها تأثیر می‌گذارد و در برخی مواقع موجب می‌شود که برق خانگی را نیز قطع کنند.

استفاده از گاز در کارخانجات و صنایع تولیدی

وی با تأکید بر اینکه گاز برای بسیاری از کارخانجات مورد نیاز است، عنوان کرد: علاوه بر اینکه از گاز برای تهیه برق، کارخانجات، کشاورزی و صنایع مختلف مورد نیاز است و بخش عمده‌ای از گاز کشور می‌تواند توسط پتروشیمی‌ها به مواد با ارزش تبدیل شود.

همتی اظهار کرد: از مواد پتروشیمی در عرصه‌های مختلف استفاده می‌شود، از جمله تولید کفش، دمپایی، لباس، پوشش‌های مختلف، یخچال، اقلام پلاستیکی، چمن مصنوعی، موکت که همه این لوازم با استفاده از ظرفیت گاز تأمین می‌شود. بنابراین اگر ما بتوانیم مصرف گاز را کنترل کنیم، می‌توانیم با استفاده از پتاسنیل پتروشیمی مواد بسیار باارزش‌تری را در کشور تولید کنیم و حتی صادرات اقلام را داشته باشیم.

دبیر کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر کمبود گاز داشته باشیم و یا مصرف گاز خانگی بالا رود، مجبور می‌شویم که به صنایع و نیروگاه‌ها گاز کمتری برود و از آن طرف باعث تعطیلی صنایع شود. در همین مدت اطلاع دارم که بسیاری از صنایع مجبور شده‌اند به‌ دلیل سردی هوا، تعطیل کنند و یا گاز کمتری به این صنایع داده می‌شود تا شرایط بهتر شود.

نقش‌آفرینی مردم در کاهش مصرف حامل‌های انرژی

نماینده مردم زرند و کوهبنان در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: در این شرایط بهتر است که مردم تا جایی که می‌توانند کمک کنند؛ به عنوان مثال با دو درجه کم کردن دما منزل، استفاده از لباس‌های زمستانی، بستن دریچه‌های کولر، کم کردن درجه شوفاژ‌ها و بخاری‌ها و دیگر روش‌ها می‌توانند در کاهش مصرف انرژی کمک کنند.

وی خاطرنشان کرد: عمده مصرف انرژی در بخش خانگی است و ۶۰ الی ۷۰ درصد مصرف گاز در روزهای سرد در بخش خانگی مصرف می‌شود و اگر مردم بتوانند پنج الی ۱۰ درصد از مصرف انرژی کم کنند، گاز به شبکه اضافه می‌شود و از آن می‌توان در عرصه تولید برق، صنایع مختلف و غیره می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

حسین اکبری‌فرد در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ با بیان اینکه مسائل اقتصادی به حامل‌های انرژی گاز و برق متصل هستند. هزینه‌های ذخیره‌سازی حامل‌های انرژی برای منابع عمومی، شرکت‌های دولتی و خصوصی، فوق‌العاده بالاست.

لزوم صرفه‌جویی حامل‌های انرژی و توجه به کسب و کارها در شرایط برودت هوا

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان اینکه برق یکی از حامل‌های انرژی است که ما امکان ذخیره‌سازی آن را نداریم، عنوان کرد: حامل انرژی برق، محصولی است که زمانی که تولید می‌شود، باید مصرف شود. مانند خورشید که نورش می‌تابد، در همان زمان هم مصرف می‌شود و امکان ذخیره برای زمان دیگر نیست و اگر هم این امکان وجود داشته باشد، هزینه‌های آن فوق‌العاده بالاست.

وی ادامه داد: با توجه به کاهش دما و شدت سرمایی که در مناطق مختلف کشور وجود دارد، ممکن است ما نیاز به ارتباطات اقتصادی در بعد تجارت داشته باشیم و از این رو در حوزه تهیه حامل‌های انرژی ممکن است با محدودیت‌هایی مواجه شویم.

اکبری‌فرد ابراز کرد: با توجه به شرایط حاضر و برای آنکه کسب و کارها و به ویژه واحدهای تولیدی با کمبود مواجه نشوند باید همه دست به دست هم دهیم و در راستای کاهش مصرف حامل‌های انرژی اقدام کنیم. اگر تنها یک گروه خاص شرایط را رعایت کنند و سایرین در بهینه مصرف کردن کم‌کاری کنند، شاید مشکلاتی در حوزه‌های دیگر به وجود آید.

ناترازی‌های انرژی معضل اصلی کشور

رئیس دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: اگر گاز و برق به عرصه تولید نرسد، تولید کم می‌شود و ممکن است محصول خیلی مهمی در این راستا و یا در عرصه بهبود کیفیت خانواده به موقع به بازار نرسد به عنوان مثال واحدهای مرغ‌داری که تولیدکننده گوشت و تخم‌مرغ هستند، مستقیم به زندگی اقشار مختلف جامعه متصل هستند و ممکن است با کاهش دما در روند تولید مشکلاتی ایجاد شود.

وی اظهار کرد: در حوزه اقتصاد، با کاهش دما و مصرف بالای حامل‌های انرژی، امکان تولید مناسب و بیش از اندازه نیست و در این شرایط ما باید مدیریت مصرف حامل‌های انرژی را در نظر بگیریم تا با کم‌ترین صدمه از این شرایط عبور کنیم و در این زمینه مدیران ادارات هم می‌توانند کمک‌کننده باشند؛ چرا که آن‌ها هم مصرف‌کنندگان بزرگی هستند که باید به این مسائل توجه کنند.

محمد معتمدی‌زاده در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ با تأکید بر اینکه مسئله ناترازی‌های انرژی هم‌اکنون یکی از معضلات اصلی کشور است، گفت: در تابستان در زمینه مسئله برق که در عرصه کشاورزی شاهد خاموشی موتور پمپ‌ها بودیم و همچنین در صنایع بزرگ، قطعی برق را داشتیم.

لزوم اقدام جدی در زمینه هدر رفت حامل‌های انرژی

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در استان کرمان نیز در عرصه کشاورزی و صنایع مختلف شاهد خسارات بسیاری با قطعی‌های ایجاد شده، بودیم.

دبیر دوم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: هم‌اکنون که فصل پاییز را می‌گذرانیم و فصل زمستان را پیش رو داریم، در زمینه ناترازی انرژی در حوزه گاز مشکل داریم و باید در عرصه هدر رفت حامل‌های انرژی اقدام کنیم، چرا که در این راستا مشکل داریم.

وی با بیان اینکه اگر ما بتوانیم هدر رفت انرژی را مدیریت کنیم، بسیاری از ناترازی‌های انرژی حل خواهد شد، اظهار کرد: با وضعیت حاکم چاره‌ای جز مدیریت کردن ناترازی‌های انرژی نداریم.

ضرورت مشارکت همگان در گذر از شرایط فعلی

معتمدی‌زاده با اشاره به پویشی که رئیس جمهور در زمینه کاهش دو درجه انرژی راه‌اندازی کرده است، گفت: این اقدم انجام شده بر پایه ناترازی‌های حامل‌های انرژی است که این کار، پویش خوبی است و مردم هم در این امر مشارکت کنند. چرا که در بسیاری از مناطق سردسیری کشور، گاز کامل قطع است و مردم با مدیریت مصرف انرژی می‌توانند، مصرف خود را بهینه کنند.

نماینده مردم سیرجان و بردسیر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: هم‌اکنون گاز برخی از صنایع را قطع می‌کنیم و چاره‌ای هم در این زمینه نداریم، چرا که اولویت دولت توجه به مصارف خانگی است، بنابراین همه مردم باید مشارکت کنند تا بتوانیم از شرایط ناترازی‌های حامل‌های انرژی گذر کنیم.

دبیر دوم کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دولت هم برنامه‌هایی را به سمت اصلاح و رفع ناترازی‌های می‌برد، خاطرنشان کرد: دولت صنایع را تشویق می‌کند به سمتی که ناترازی‌های انرژی را حل کنند. برای آنکه کشور را کمک و مشکلات را حل کنیم باید مصرف بهینه داشته باشیم که در این عرصه مردم باید مشارکت و دولت نیز برنامه داشته باشد.
 

انتهای خبر/ م


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*