مسئول بسیج جامعه پزشکی کرمان با اشاره به اینکه نقش تیمهای درمانی در در رسیدگی به مصدومان حادثه ۱۳ دی ۱۴۰۲ مسئلهای غیرقابل انکار است، سبب شد تا مقالهای توسط تیم پژوهشی سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور با عنوان «حادثه تروریستی کرمان مورخ ۱۳ دی ۱۴۰۲ و نقش بسیج جامعه پزشکی کرمان در رسیدگی به مصدومان» نگارش شود و در چهارمین کنگره ملی تروما عنوان مقاله برتر را دریافت کرد.
وی در خصوص موضوع این مقاله عنوان کرد: این مقاله روایتی از یک تجربه است و بررسی و شرح اقدامات انجام شده تیمهای درمانی از جمله تیم واکنش سریع سازمان بسیج جامعه پزشکی در پی حادثه تروریستی ۱۳ دیماه و بررسی نوع و شدت آسیبهای جسمانی مصدومان حادثه در آن بیان شده است.
تقوی افزود: این مقاله در قالب بیان تجربه از لحظه رخداد دو انفجار در گلزار شهدای کرمان، نحوه ساماندهی مصدومان در بیمارستانهای شهر کرمان و نقش بسیج جامعه پزشکی در این حادثه از لحظات آغازین این حادثه تا حضور تیم واکنش سریع کادر امداد و درمان و پیگیری مصدومان و خانواده شهدا در روز های بعد از آن نگارش شده است.
مسئول بسیج جامعه پزشکی کرمان بیان کرد: چهارمین کنگره ملی تروما در ۲۳ و ۲۴ آبانماه ۱۴۰۳ با حضور اساتید، پزشکان و اعضای هیات علمی توسط قطب علمی ترومای کشور مستقر در دانشگاه علوم پزشکی بقیهالله (عج) در مرکز همایشهای رازی برگزارشد و از بین تمامی مقالات، در جمع سه مقاله برتر قرار گرفت.
وی با اشاره به نویسندگان و نخبگان مقاله اظهار کرد: ۱۳ نفر در نگارش این مقاله مشارکت داشتند از جمله پنج نفر از دانشگاه علوم پزشکی کرمان شامل: سید محمدصادق تقوی (مسئول بسیج جامعه پزشکی استان کرمان)، مهدی احمدینژاد (ریاست وقت دانشگاه علوم پزشکی کرمان)، محمد صابری رئیس اورژانس علوم پزشکی استان کرمان)، پروین مَنگلیان (مدیر گروه پرستاری دانشگاه علوم پزشکی کرمان) و فاطمه زینلیکرمانی (مدیر علمی، پژوهشی بسیج جامعه پزشکی کرمان) که در هیات نویسندگان هستند.
تقوی تاکید کرد: ابعاد و خسارات این حادثه فقط به همان زمان ختم نشد بلکه در بحث مشکلات روحی و روانی، در ابتدا تقریباً اکثر افراد حاضر در صحنههای انفجار و اعضای خانوادههایشان یا حتی افرادی که خبرها را به طور جد دنبال میکردند، قاعدتاً دچار آسیبهای روانی شدند که این آسیبها در وهله اول حاد هست و یک زمان طلایی برای آسیبشناسی و درمان متناسب با ویژگیهای روحی و روانی هر فرد وجود دارد.
وی در پایان تصریح کرد: برخی از حادثهدیدگان به علت عدم مراجعه در زمان مناسب یا عدم پیروی از درمان روانشناس و مواردی از این دست، دچار فاز مزمن بیماری میشوند که مدت زمان درمان را طولانیتر میکند و بهطور کلی بیماریهای مرتبط با روان افراد، بیماریهایی هستند که نیاز به دوره درمان طولانیتری دارند. از این رو اقدامات پزشکی در حوزه بسیج جامعه پزشکی دارای اهمیت است و منجر به نگارش این مقاله شد.
انتهای خبر/ن