وی بیان کرد: در دانشگاهها، مدارس و نظام آموزش فنی و حرفهای مشکلات جدی داریم و آموزش دوگانه عملاً اتفاق نمیافتد. باید زیرساختهای آموزشی را در اختیار زیستبوم اقتصادی قرار دهیم.
معاون وزیر کار ادامه داد: باید کنسرسیومهایی در استانهای مختلف کشور با حضور فعالان اقتصادی تشکیل شود، بازار و نیاز آنها را تشخیص و سمت تقاضا را شکل دهیم. متناسب با آن عرضه را طراحی کنیم. اگر این اتفاق رخ دهد و ائتلاف اجتماعی و اقتصادی تشکیل دهیم تجربه استان کرمان شکل میگیرد که طی دو سال فعالیت مداوم، نرخ بیکاری در استان از ۱۰ درصد به ۸/۳ درصد کاهش یافته است.
رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور تصریح کرد: اگرچه تنها علت این موضوع مهارت نیست، اما مهارت نقطه انفصال زنجیره اشتغال است و باید روی آن سرمایهگذاری کرد؛ چون بهرهوری را افزایش میدهد و اگر بتوانیم داراییهای خود را شناسایی کرده و در کنار هم قرار دهیم، این اتفاق رخ خواهد داد.
محمدی ادامه داد: بهعنوان مثال در مجتمع مس سرچشمه یکسری کارگاههای بسیار خوب در حوزههای مکانیک، جوشکاری، کار در ارتفاع و… تجهیز شده و کنسرسیوم مهارت شرکتهای دیگر را در حوزههای دیگر در نیازهای اشتغال استان هدایت میکند. باید این سرمایهگذاریها با کمک فنی و حرفهای در نقاط خاص و با متخصصان حرفهای هدایت شود و هر استانی بتواند برای تقویت نیروی کار خود و کمک کردن به استانهای همجوار سرمایهگذاری هدفمند را انجام دهد.
وی ابراز امیدواری کرد که این الگو در کشور توسعه یابد و افزود: اگر قرار باشد از طریق مهارتافزایی بهرهوری نیروی کارافزایش یابد همین، مسیرش است.
معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی بر لزوم حمایت از شرکتهای کوچک تأکید کرد و گفت: برای برونرفت از مشکلات اقتصادی نیاز است شرکتها و واحدهای متوسط و کوچک بهوسیله شرکتهای بزرگ مورد حمایت قرار گیرند زیرا ۶۵ درصد اشتغالها توسط شرکتهای کوچک و متوسط است.
وی خاطرنشان کرد: کمبود منابع مالی در شرکتهای کوچک وجود دارد و این شرکتها نیاز به زنجیره حمایتی دارند و نیاز است شرکتهای بزرگ از جمله شرکت مس ورود و از آنها حمایت کنند.
منبع: ایسنا
انتهای خبر /بارانی