وی افزود: بیماری هاری از مهمترین و خطرناکترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است، اصلیترین راه سرایت بیماری هاری به انسان گازگرفتگی حیوان یا پنجه کشیدن حیوانات بهخصوص سگ و گربه میباشد.
مدیر دامپزشکی شهرستان گنبکی ادامه داد: همچنین هاری میتواند از طریق تماس با پوست زخمی و خراشیده منتقل شود که ویروس وارد شده در محل زخم، خود را به پایانههای عصبی رسانده سپس به مغز رفته و علائم بیماری مشاهده میشود.
ملکوتی خاطرنشان کرد: تمامی در صورت هر گونه گزش توسط حیوانات بلافاصله محل زخم را ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با آب و صابون شستشو، سپس با آب معمولی صابونزدایی و بعد از ضدعفونی با الکل یا بتادین سریعاً به مراکز بهداشتی و درمانی برای دریافت سرم و واکسن ضد هاری مراجعه کنند.
مدیر شبکه دامپزشکی گنبکی بیان کرد: حیوانات صاحبکار را میتوان از طریق واکسیناسیون واپایش کرد، اما امکان واپایش و واکسیناسیون حیوانات بلاصاحب وجود ندارد. از این رو به مردم هشدار داده میشود که از تماس با این حیوانات بهشدت خودداری کنند.
وی تصریح کرد: حیوانات پرسهزن و یا بدون صاحب، یکی از عوامل گسترش بیماریهای زئونوز بوده که متأسفانه اخیراً فرهنگ غذا دادن به این نوع حیوانات در فضای مجازی بسیار تبلیغ میشود که سبب افزایش حیوانات بلاصاحب شده است.
ملکوتی عنوان کرد: پستاندارانی که ویروس هاری را منتقل میکنند عمدتاً شامل سگ، گربه و گوشتخواران وحشی هستند و از نظر انتقال ویروس در سطح بالایی از خطر هستند.
وی گفت: اما هر حیوانی که سابقه گزش و علائم بیماری را داشته باشد احتمال انتقال بیماری را دارو و بایستی به دامپزشکی گزارش شود علائم این بیماری به دو برگه خاموش و خشمگین در حیوانات بروز میکند که علائمی از جمله گوشهگیری، زوزه و ناله، ترشح بزاق، عدم بلع، حمله و گاز گرفتن اجسام، فشار دادن سر به اجسام سخت و در نهایت فلجی و مرگ را به دنبال دارد.
منبع: دیارنخل
انتهای خبر/ دانش