۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
وقتی عدالتی در توزیع برق و خاموشی‌ها نیست
وقتی عدالتی در توزیع برق و خاموشی‌ها نیست

وقتی عدالتی در توزیع برق و خاموشی‌ها نیست

در حالی که جدول زمانبندی برق مرتب در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند اما مردم از خاموشی‌هایی خارج از عرف و اعلام قبلی خبر می‌دهند. به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» همه ما بر این واقعیت که ناترازی برق وجود دارد اذعان داریم اما آنچه بیش از هر موضوعی ما و شهروندان […]


در حالی که جدول زمانبندی برق مرتب در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌شوند اما مردم از خاموشی‌هایی خارج از عرف و اعلام قبلی خبر می‌دهند.

وقتی عدالتی در توزیع برق و خاموشی‌ها نیست

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» همه ما بر این واقعیت که ناترازی برق وجود دارد اذعان داریم اما آنچه بیش از هر موضوعی ما و شهروندان را می‌رنجاند موضوع چگونگی مدیریت برق است.

چندی پیش عبدالحسین همتی نماینده مردم شهرستان زرند و کوهبنان در حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به این نکته اشاره کرد که استان کرمان ۲۰ درصد بیش‌تر از ظرفیتش تولید برق دارد اما اجازه تأمین برق مردم خودش را ندارد زیرا باید وارد شبکه سراسری شود و وزارت نیرو برای چگونگی توزیع تصمیم‌سازی کند و این یعنی کرمان بازهم جور دیگر استان‌هایی که در تأمین برق خودشان کوتاهی کرده‌اند، بکشد تا کشور کمبودش را جبران کند.

همانطور که صنعتی‌ها دچار مشکل کمبود برق هستند و تولید را با چالش روبه‌رو می‌بینند به‌جای تمرکز بر تولید به دنبال خرید و یا ایجاد نیروگاه برق هستند که عملاً تولید را به حاشیه می‌کشاند.

در شهر قدمی زدیم حتی به مناطق ییلاقی کرمان هم سری زدیم تا از نوع مدیریت برق در شهرستان کرمان بیش‌تر مطلع شویم.

روستای کوهپایه از جمله مناطق خوش آب و هوای استان کرمان است که گرمای تابستان برای اهالی این منطقه هم دردسرساز شده است.

روز جمعه کوهپایه برای گردشگرانی که کنار آب مستقر می‌شوند و تنی به آب می‌زنند بسیار خنک و خوب است اما برای اهالی آن که آب تنها دو روزی یکبار به خانه‌هایشان می‌آید و حتی آب روان جوی هم هفته‌ای یکبار از کنار خانه‌هایشان عبور داده می‌شود قطعی پنج ساعته برق بدون توجیحه بود.

یکی از اهالی روستا حرفش این بود برق را زمانبندی می‌کنند، آب را هم زمانبندی کرده و زندگی را برای ما بسیار سخت کرده‌اند روزانه دو ساعت آب آشامیدنی لوله‌کشی داریم که فقط برای پر شدن تانکر‌هاست، زیرا باید مرتب پارچ به دست به سمت قنات حرکت کنیم و دبه‌های آب را بر شانه گذاشته به خانه برویم این چه نوع توزیع امکانات است؟

منطقه سعیدی کرمان هم از این قطعی‌ها بی‌نسیب نمانده است و گاهی روزانه سه بار قطعی برق را شاهدند و شهرک جنت و قمر بنی‌هاشم که از مناطق محروم هستند نیز از قطعی ۶ ساعته خبر داده‌اند انگار هرچه قدر محروم‌تر باشید همان میزان هم باید سختی بیش‌تر از نبود امکانات دولتی عمومی بکشید.

سه ظهر پشت‌سر هم قطعی برق و تحمل گرمای طاقت‌فرسا

یکی دیگر از شهروندان ساکن در شهرک خواجو بلوار سما هم مدعی شد که؛ سه روز ظهر پشت سر هم  از ساعت ۱۲ و ۴۰ دقیقه تا دو و ۴۰ دقیقه قطع بود و دوباره از ساعت ۱۷ و ۴۵ قطع و تا ۱۹ و ۴۵ دقیقه همان روزها شاهد نبود برق بودیم تا جایی که درب کرکره گاراژ به مدت دو ساعت پایین نمی‌آمد، بارها برق قطع بوده نتوانستیم ماشین را از خانه خارج کنیم و حالا این وضعیت جدید برایمان رقم می‌خورد.

یکی دیگر از شهروندان ساکن در شهرک «نون و القلم» که کارش مجازی است و از اینکه با قطعی برق شاهد حذف آنتن‌های گوشی هم هست، تأکید کرد: ما هر روز از ساعت ۱۰ و نیم صبح تا ۱۲ ظهر و عصرها هم از ساعت چهار تا ۶ برق، آنتن و آب نداریم با این حجم از قطعی برق به شدت نگران وسایل برقی هستیم که اگر خراب شوند با این تورم تا  سال دیگر هم نمی‌توانیم جایگزین آن کنیم.

آب، برق و اینترنت باهم قطع می‌شوند

دیگر شهروند ما ساکن منطقه مهدیه هم با اعتراض به این امر که مدیران برق اعلام کرده‌ بودند مدت زمان خاموشی‌ها به ۶۰ دقیقه کاهش یافته، از قطعی ۱۲۰ دقیقه در دو نوبت صبح و عصر خبر داد و گفت: اصلاً در لیست خاموشی‌های احتمالی این ساعت دوم در نوبت عصر درج نشده بود چرا هر طور که دلشان می‌خواهد برق را قطع می‌کنند.

دیگر شهروند ساکن در بلوار پرستار هم از همین قطعی‌ها شاکی بود، عنوان کرد: در حالی که تابستان است و فرزندان خود را در خانه می‌گذاریم قطعی برق موجب ترس آنان می‌شود زیرا نه برق و نه آبی نیست که حتی درب خانه را مسدود می‌کند لذا برای این برق باید فکری اساسی شود.

البته برخی شهروندان هم در مناطق ۲ از قطعی تنها یکبار در روز و یا اصلاً قطعی نداشتن را اعلام می‌کنند، گویا آن قسمت شهر خودش را از دیگر بخش‌ها جدا کرده و هیچ مشکلی ندارد.

برق بالانشین‌ها را با قطع برق پایین‌نشینان تأمین می‌کنند؟

وقتی شب‌ها در خیابان‌های ویلا، هزار و یک شب و حتی بلوار حمزه قدم می‌زنیم اصلاً موتوربرق و یا قطعی برقی را مشاهده نمی‌کنیم حتی خیابان‌ها هم بسیار پرنورتر از دیگر مناطق هستند و عملاً هیچ زندگی مختل نشده است، به نظر می‌رسد قطعی‌های برق فقط برای نقاط محروم و مستضف است تا کمبود برق را بالا نشین‌ها حس نکنند.

آنچه مشهود است دستگاه‌های خدمات‌رسان هم از این پدیده قطعی دور نمانده‌اند زیرا وقتی ماشین خود را جهت تعمییر به نمایندگی خیابان جهاد بردیم عملاً پذیرش امکان‌پذیر نبود زیرا ساعت‌ها بود که برق رفته و سیستم‌های این نمایندگی که کارشان آنلاین استعلام گرفتن بود، تا پذیرش کنند، قطع شده بودند نکته خنده‌دارش ماشینی بود که با جک برقی بالا رفته بود و نمی‌شد آن را پایین آورد.

اما آنچه رخ می‌نمود نورپردازی‌های غیر ضروری برخی مجموعه‌ها بود که در زمان تعطیلی در شب بسیار روشن هستند که گرچه روشنی برق آنان غیر ضروری است اما اگر این موارد هم قطع شوند شاهد شهری تاریک هستیم که عملاً کسبه را مجبور می‌کنند یا خانه‌نشین شوند و یا اینکه موتوربرق‌های وارداتی را به قیمت گذاف بخرند.

انتهای خبر/ طهماسبی
 


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*