محله همان کانونی بود که بسیاری از توانمندیها و حتی قدرت شهر به آن وابسته بود. کارکردهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی محلهها در گذشته بیشتر نمود داشت و افراد و صاحبمنصبان در محلهها نقش رهبری موثری در کانون کوچکی به نام محله داشتند.
در کرمان و در سالهایی شاید بیش از صد سال پیش محلههای مختلفی از جمله مسجد دروازه امام، گبر محله، چوپان محله، جانیآباد، بازار عزیز، بازار شاه، پامنار، سلسبیل و … وجود داشت که شرح توانمندیها و ویژگیهای بسیاری از این محلهها در این پایگاه خبری بیان شده است.
اما یکی دیگر از محلههای قدیمی شهر کرمان، محله «زریسف» است. سید محمدعلی گلابزاده در توصیف ویژگیها و خصوصیات این محله به خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری اقطاع خبر گفت: این محله در قسمت شرق شهر کرمان، در محدود شمال به بلوار باستان پاریزی، از طرف غرب به خیابان شهید باهنر، از شرق به کوههای دامنه سید حسین و از طرف جنوب به گنبد جبلی و مسجد صاحب الزمان واقع گردیده است.
رئیس مرکز کرمانشناسی در باب وجه تسمیه محله زریسف توضیح داد: عدهای معتقدند زریسف به معنای اسب زرین است؛ نظر به این که اکثر ساکنان محله مزبور را همشهریان زرتشتی تشکیل میدادند و از آنجایی که در نزد ایرانیان باستان، اسب را موجودی ارزشمند و محبوب محسوب میکردند، این محله زرسف یا زریسف نام گرفته است.
وی افزود: در سال ۱۰۵۰ قمری یعنی حدود ۴۰۰ سال قبل شخصی به نام میرزا هاشم خراسانی حاکم کرمان بود و ریاست طایفه زرتشتیان را فردی به نام انوشیروان زرسف عهدهدار بوده است، قدمت محله زریسف به حدود ۲ هزار سال قبل میرسد.
گلابزاده به بناهای تاریخی به جا مانده در این محله اشاره کرد و گفت: از بناهای به جا مانده در این محله میتوان به باغ و عمارت وسیعی که توسط سید ابوالحسن خان بیگلربیگی احداث شده به نام باغ آقا یا باغ نواب اشاره کرد همچنین بیمارستان نوریه و پرورشگاه دیلمقانی از بناهای معروف دیگری است که در این محله وجود دارند.
انتهای خبر/ پسند