۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
ویژگی‌های «چوپان محله» در کرمان قدیم
ویژگی‌های «چوپان محله» در کرمان قدیم

ویژگی‌های «چوپان محله» در کرمان قدیم

رئیس مرکز کرمان‌شناسی گفت: در غرب کرمان قدیم، مکانی برای چرای گوسفندان مناسب بود، کم کم با سکونت افراد و چوپانان در این محل، به «چوپان محله» مشهور شد. به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» جان مایه هر شهر به تاریخ آن برمی‌گردد؛ این که در روزگاران گذشته افرادی که در این دیار […]



رئیس مرکز کرمان‌شناسی گفت: در غرب کرمان قدیم، مکانی برای چرای گوسفندان مناسب بود، کم کم با سکونت افراد و چوپانان در این محل، به «چوپان محله» مشهور شد.

ویژگی‌های «چوپان محله» در کرمان قدیم

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» جان مایه هر شهر به تاریخ آن برمی‌گردد؛ این که در روزگاران گذشته افرادی که در این دیار زندگی می‌کردند با چه دیدگاه و توانمندی شهر را مدیریت کردند، می‌تواند یک درس برای دوره کنونی باشد.
بدون شک در هر محله و بخشی از شهر کرمان افرادی بودند که با اندیشه و افکار خود شهر را از ابعاد مختلف از جمله فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و … بزرگ کردند.
 
مکان‌هایی چون گبرمحله، بازار شاه، باغ لَلِه، فریزن، گلبازخان از جمله محله‌‌هایی بوده است که تا کنون در مورد آن‌ها توسط این رسانه توضیح داده شده است اما یکی دیگر از محله‌های قدیمی شهر کرمان «چوپان محله» است.

سید محمدعلی گلاب‌زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «اقطاع خبر» با بیان این‌که «چوپان محله» در غرب کرمان واقع شده است، عنوان کرد: «چوپان محله» از محله‌های قدیمی شهر کرمان است که قدمت آن به ۲۵۰ سال قبل می‌رسد.
 
رئیس مرکز کرمان‌شناسی بیان کرد: با توجه به موقعیت و وجود قنات‌هایی از جمله قنات حسن‌آباد، شاه‌آباد و بهجرد، این منطقه برای چرای گوسفندان مناسب بود، کم کم با سکونت افراد و چوپانان در این محل، این مکان به چوپان محله مشهور شد.
 
گلاب‌زاده عنوان کرد: می‌توان گفت مکان کنونی «چوپان محله» خیابان فردوسی، از جنوب به پارک نشاط و قسمتی از خیابان خواجو و از شرق به بیمارستان شهید باهنر محدود است.
 
تاریخ‌شناس کرمانی در رابطه با شخصیت‌های برجسته «چوپان محله» گفت: از این محل شخصیت‌هایی برخواستند که تقریبا می‌توان گفت همه از نیکان و بزرگواران بودند از جمله می‌توان به محاسب‌الملک اشاره کرد که مدت‌ها در آستان قدس رضوی مسئولیت مالی را بر عهده داشت و مرحوم سید محمد جندقی، حسن تبریزچی برادر مرحوم محمد ارجمند و پسر او دکتر تبریزچی که امروزه یکی از مفاخر علمی و پزشکی شهرمان است، از ساکنان این محل بودند.
 
وی ادامه داد: با آمدن دو شخصیت به این محله، چهره «چوپان محله» را تغییر داد و دگرگون کرد، یکی از این افراد مرحوم محمد ارجمند بود که بانی بیمارستان ارجمند و پدر مرحوم دکتر منوچهر ارجمند بود و دیگری مرحوم هرندی بود.
 
گلاب‌زاده افزود: این دو شخصیت وقتی به «چوپان محله» آمدند، به دلیل رفت و آمدهای زیادی که به منزل آن‌ها می‌شد و شخصیت‌های مختلفی که به واسطه این دو فرد به این محله تردد می‌کردند، این محله رونق ویژه‌ای گرفت.
انتهای خبر/ پسند
 


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*