۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
ویژگی محله «بازار عزیز» در کرمان قدیم
ویژگی محله «بازار عزیز» در کرمان قدیم

ویژگی محله «بازار عزیز» در کرمان قدیم

مدیر مرکز کرمان‌کرمان‌شناسی گفت: در وسط محله عزیز، بازاری وجود داشت که از خیابان شریعتی مقابل بازار حاج آقاعلی شروع و به تکیه شاه‌زاده شاهرخ‌خان حدود محله قبه سبز ختم می‌شد. به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، در گذشته، محله های کرمان هر کدام دارای ویژگی‌های متعددی بودند و هر کدام بنا به […]



مدیر مرکز کرمان‌کرمان‌شناسی گفت: در وسط محله عزیز، بازاری وجود داشت که از خیابان شریعتی مقابل بازار حاج آقاعلی شروع و به تکیه شاه‌زاده شاهرخ‌خان حدود محله قبه سبز ختم می‌شد.

ویژگی محله «بازار عزیز» در کرمان قدیم

به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، در گذشته، محله های کرمان هر کدام دارای ویژگی‌های متعددی بودند و هر کدام بنا به پتانسیل موجود در آن محله کارکرد خاصی داشتند.

 
شاید از محله عزیز و بازار عزیز کم‌تر شنیده باشید، سید محمدعلی گلاب‌زاده در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر»، در رابطه با محله عزیز گفت: این محله از شمال به محله قبه سبز، از شرق به محله شهر، از جنوب به خیابان شریعتی و مجموعه حاج آقاعلی و از جانب غرب به محله باغ لله منتهی می‌شود.
 
تاریخ‌شناس کرمانی ادامه داد: در وسط محله عزیز بازاری وجود داشت که از شمالی‌ترین بازارهای کرمان در بافت قدیمی این شهر بود که از خیابان شریعتی مقابل بازار حاج آقاعلی شروع و به تکیه شاه‌زاده شاهرخ‌خان حدود محله قبه سبز ختم می‌شد.
 
گلاب‌زاده بیان کرد: در بازار عزیز حدود ۷۰ باب مغازه دایر بود که عده‌ای از کسبه در آن مشغول به کار بودند، احداث خیابان شمالی و جنوبی شهید چمران در سال ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۳ شمسی در مجاورت و با موازای این بازار صورت گرفت و موجب شد که اکثر مغازه‌های بازار عزیز به خیابان شهید چمران منتقل شوند.
 
رئیس مرکز کرمان‌کرمان‌شناسی با اشاره به این‌ که احداث خیابان چمران موجب شد تا از کسبه بازار عزیز کاسته شود، توضیح داد: این موضوع باعث شد تا بازار عزیز کم‌‌کم از رونق بیفتد.
 
وی عنوان کرد: مدارک و شواهد تاریخی نشان می‌دهد که پیشینه محله بازار عزیز بیش از ۱۰۰ سال است.
 
تاریخ‌شناس کرمانی افزود: در سال ۱۳۰۸ توسط مرحوم ابوالقاسم هرندی اولین کارخانه چراغ برق کرمان در این محله نصب و د سال ۱۳۱۱ شمسی به وسیله مرحوم سید مصطفی کاظمی افتتاح شد به این ترتیب اولین محله‌ای که از محله‌های کرمان در آن چراغ برق نصب گردید، محله بازار عزیز بود.
 
گلاب‌زاده توضیح داد: کارگاه‌های شال‌بافی و ترمه‌بافی از دیگر مراکز صنعتی واقع در محله بازار عزیز بود همچنین از آثار تاریخی در این محله می‌توان به مسجد تاریخی گنج، تکیه شاهزاده شاهرخ‌خان و خانه تاریخی مرحوم حاج محمدتقی‌ امراللهی است.

امتهای خبر/ پسند


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*