سرمازدگی اولیه
فرماندار رفسنجان بیان کرد: در روزهای پنجم، ششم و هفتم فروردینماه، دمای پنج ایستگاه از ۱۶ ایستگاه هواشناسی شهرستان زیر صفر درجه رفت و در برخی مناطق (مانند اسماعیلآباد نوق، بهرمان و جوادیه فلاح) منجر به سرمازدگی جزیی در ارقام کلهقوچی و احمد آقایی شد با این حال، به دلیل عقبافتادگی فصل رشد، این خسارت چندان حاد نبود.
دماهای بالا در فروردین
وی ادامه داد: ۱۳ روز دمای بالای ۳۰ درجه و حداکثر دمای ثبتشده ۳۳/۲ درجه سانتیگراد در ۲۵ فروردین، تأثیر منفی بر گردهافشانی ارقام دیرگلی (مانند رقم اکبری) داشت و این شرایط باعث خسارت حدود ۷۰ درصدی در برخی مناطق شد.
فرماندار رفسنجان تصریح کرد: میانگین خسارت گزارش شده روی کل ارقام تا کنون حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد است که رقم اکبری بیشترین خسارت را متحمل شده است.
مقایسه تولید پسته با سالهای گذشته
رضایی گفت: برای سومین سال متوالی تولید پسته شهرستان از میانگین تولید ۱۲ سال گذشته (از سال ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۱) که حدود ۳۳ هزار و ۵۰۰ تن بوده عبور کرده است.
وی ادامه داد: به طوری که ما در سال قبل ۴۰ هزار تن و در سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۶۰ هزار تن محصول پسته از ۸۰ هزار هکتار باغ در رفسنجان برداشت کردیم.
رضایی با اشاره به اینکه میانگین تولید این محصول در ۱۲ سال گذشته حدود ۳۳ هزار و ۵۰۰ تن بوده است افزود: در دو سال اخیر این میزان به ۴۸ هزار و ۵۰۰ تن رسیده است که نشاندهنده افزایش ۱۵ هزار تنی تولید است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط فعلی و خسارتهای اولیه، پیشبینی تولید ۷۰ هزار تن پسته در شهرستان رفسنجان نشاندهنده سال آور ارقام پسته به ویژه ارقام کلهقوچی و فندقی است.
رضایی گفت: ارقام کله قوچی و فندقی در سال جاری عملکرد بسیار خوبی داشتهاند و تولید آنها نسبت به دو سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته و رقم احمدآقایی نیز تولید خوبی داشته است، اما تحت تأثیر سرمازدگی اولیه قرار گرفته است.
وی در خصوص رقم پسته اکبری و چروک خورده هم گفت: این رقم دیرگل بیشترین خسارت را به دلیل دمای بالا در فروردینماه متحمل شده است.
رضایی خاطرنشان کرد: هنوز باید گرماهای تابستان را پشت سر گذاشت که اگر دماهای بالا همراه با خاموی موتورپمپ چاههای کشاورزی ادامه یابد، ممکن است تأثیر منفی بر کیفیت و کمیت محصول داشته باشد.
منبع: خانه خشتی
انتهای خبر/