۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
کدام محیط‌ها عامل انتقال شپش هستند؟
کدام محیط‌ها عامل انتقال شپش هستند؟

کدام محیط‌ها عامل انتقال شپش هستند؟

مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان گفت: محیط‌های ورزشی و سالن‌های رخت‌کن باشگاه‌ها از جمله مکان‌های انتقال شپش است. صحبتی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» در رابطه با معضل آلودگی به شپش در مدارس گفت: این موضوع یک معضل بزرگ اما فراموش شده است که برخی از فصول سال […]



مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان گفت: محیط‌های ورزشی و سالن‌های رخت‌کن باشگاه‌ها از جمله مکان‌های انتقال شپش است.

کدام محیط‌ها عامل انتقال شپش هستند؟

صحبتی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری «اقطاع خبر» در رابطه با معضل آلودگی به شپش در مدارس گفت: این موضوع یک معضل بزرگ اما فراموش شده است که برخی از فصول سال از جمله پاییز و زمستان و با آغاز فصل تحصیلی دانش‌آموزان شیوع آن نگران‌کننده‌تر است.
 
مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان ادامه داد: شپش به قدمت تاریخ برای انسان دردسر ایجاد کرده است و این آلودگی حتی به قبل از انسان برمی‌گردد از طرفی گسترش این معضل در سراسر جهان است و هیچ کشوری نیست که مصون از این معضل باشد.
 
وی ادامه داد:  حتی در گزارش‌ها و اخبار بیان می‌شود کشورهایی که پیشرفته و از طرفی صنعتی هستند از جمله کانادا، آمریکا، فرانسه، انگلیس و … در شمار کشورهایی هستند که آلودگی بالای به شپش را در جمعیت‌ها خاص خودشان به سازمان بهداشت جهانی گزارش کردند.

صحبتی با اشاره به این‌ که در مجموع سه نوع شپش وجود دارد، توضیح داد: شپش سر، بدن و تناسلی وجود دارد اما بیش‌ترین مشکل مربوط به شپش سر است اگر چه در گذشته شپش بدن بیش‌تر وجود داشت اما با پیشرفت سطح بهداشت عمومی و افزایش سطح سواد سلامت شپش تنه کم شده است اما متاسفانه اکنون شاهد وفور شپش سر هستیم.
 
مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان بیان کرد: تمام انواع شپش میزبان اختصاصی‌شان انسان است که عمدتا انتقال از فرد به فرد شکل می‌گیرد، این معضل علامت خاصی ندارد اما خارش، ایجاد زخم و عفونت ناشی از خارش عموماً دیده می‌شود.
 
وی بیان کرد: بعد از بررسی سر، تخم شپش دیده می‌شود که دانه‌های سفید رنگ به اندازه ته یک سنجاق است که به مو و ساقه مو می‌چسپند و گاهی با شوره سر اشتباه گرفته می‌شود اما چسپندگی بالایی دارند و برخلاف شوره از سر ریخته نمی‌شود.
 
صحبتی با اشاره این که شپش در بعضی از گروه‌های سنی و جنسی شایع‌تر است، توضیح داد: در کودکان به خصوص کودکان گروه سنی مقطع ابتدایی و در میان دختربچه‌ها به دلیل بلندی موی دختران احتمال بروز شپش وجود دارد.
 
مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان به پیشگیری و درمان شپش اشاره کرد و گفت: اصل اول رعایت بهداشت فردی است که مربوط به استحمام روزانه ،استفاده از وسایل شخصی از جمله حوله، شانه، گل‌سر، روبالشتی و … است.
 
وی تاکید کرد: که در تماس میان افراد باید دقت شود چرا که ارتباط مستقیم با فرد آلوده سبب انتقال شپش می‌شود از این رو شناسایی افراد مبتلا خاصتاً در میان دانش‎‌آموزان کمک می‌کند تا افراد کم‌تری به این بیماری مبتلا شوند همچنین بلندی مو در شیوع بیماری نقش ندارد اما در ادامه برای درمان این مشکل یکی از توصیه‌ها کوتاهی مو است.
 
صحبتی تاکید کرد: شپش پرتحرک است و به راحتی از فردی به فرد دیگری منتقل می‌شود اما از محیط گرم، سرد و یا مرطوب دوری می‌کند بنابراین اگر حرارت فردی به علت تب کردن و یا حرکات ورزشی افزایش یافت، شپش بدن او را ترک می‌کند و ممکن است وارد موی سر افراد مجاور او شود.

مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان به محیط‌های انتقال شپش اشاره کرد و گفت: محیط‌های ورزشی و سالن‌ها رخت‌کن باشگاه‌ها، صندلی‌های مشترک از جمله سرویس مدارس می‌تواند عامل انتقال باشند.

وی به درمان شپش اشاره کرد و توضیح داد: علاوه بر رعایت بهداشت فردی ،استفاده از انواع شامپوها و لوسیون‌های بهداشتی وجود دارد که استفاده از آن‌ها باعث ازبین رفتن شپش شود.

صحبتی با اشاره به این‌که متاسفانه امروز شپش‌ها به برخی از شامپوها و یا لوسیون‌ها که در جهت درمان این بیماری است مقاومت کرده‌اند، عنوان کرد: گاهی لازم است از داروهای جدیدتر و قوی‌تر استفاده کرد و مهم‌ترین نکته این‌که برای اطمینان از درمان بعد از گذشت یک هفته از درمان بیماری شپشک برای اطمینان باید مجدد درمان را تکرار کرد.
 
مدیرگروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان بیان کرد: بعد از درمان شپش باید رشک‌زدایی مو انجام شود که شامل آغشته شدن مو با سرکه است و سپس با یک شانه چوبی دندانه‌ریز موها باید شانه شوند تا تخم شپش از سر از بین رود البته علاوه بر این باید تمام وسایل شخصی باید با آب داغ شسته و بعد از آن اتو شوند.

وی بیان کرد: در صورت مشاهد ابتلای یک دانش‌آموز به شپش باید تمام دانش‌آموزان کلاس باید توسط مربیان بهداشت مدارس مورد بررسی قرار بگیرند و در صورت ابتلا موارد درمان پیش‌گرفته شود همچنین خانواده دانش‌آموزان مبتلا نیز باید مورد بررسی و درمان شوند.

صحبتی تاکید کرد: خوشبختانه سیستم بهداشتی گزارش موارد شپش را ثبت و در بسیاری از موارد قادر به توزیع شامپوهای اختصاصی ضدشپش برای افراد آلوده است بنابراین افراد مبتلا به نزدیک‌ترین مرکز جامع سلامت خود مراجعه کنند تا از توصیه‌های بهداشتی و داروهای مورد نیاز بهره ببرند.

انتهای خبر/ پسند
 
 
 


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*