۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » زرند
کشت ۲۲ هکتار زرشک مقاوم به کم‌آبی در زرند
کشت ۲۲ هکتار زرشک مقاوم به کم‌آبی در زرند

کشت ۲۲ هکتار زرشک مقاوم به کم‌آبی در زرند

مدیر جهادکشاورزی زرند گفت: کشاورزان زرندی با وجود توسعه کشت ۲۲ هکتاری زرشک به عنوان محصولی مقاوم در برابر خشکسالی، با چالش جدی عدم پرداخت تسهیلات کم‌بهره روبه‌رو هستند. به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر»؛ کشاورزان زرندی باوجود توسعه کشت ۲۲ هکتاری زرشک به‌عنوان محصولی مقاوم در برابر خشکسالی، با چالش […]


مدیر جهادکشاورزی زرند گفت: کشاورزان زرندی با وجود توسعه کشت ۲۲ هکتاری زرشک به عنوان محصولی مقاوم در برابر خشکسالی، با چالش جدی عدم پرداخت تسهیلات کم‌بهره روبه‌رو هستند.

کشت ۲۲ هکتار زرشک مقاوم به کم‌آبی در زرند

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر»؛ کشاورزان زرندی باوجود توسعه کشت ۲۲ هکتاری زرشک به‌عنوان محصولی مقاوم در برابر خشکسالی، با چالش جدی عدم پرداخت تسهیلات کم‌بهره و کمبود زیرساخت‌های لازم برای خشک‌کردن و بسته‌بندی مواجه هستند.
 
 شهرستان زرند یکی از شهرستان‌های دارای تنش آبی‌ست که کشاورزان منطقه طی چند سال اخیر در بخش کشاورزی و تولید محصولاتی که نیازمند آبیاری فراوان هستند با مشکل مواجه شده است.

 زرشک از جمله محصولات باغی بسیار مقاوم به خشکی و شوری است. این ویژگی، آن را به یک گزینه ایدئال برای کشت در مناطق کویری و خشک استان کرمان تبدیل می‌کند.
 
 شهرستان زرند، با قرارگرفتن در کمربند کشاورزی نسبتاً مستعد استان، به‌سرعت توانسته است جایگاه خود را به‌عنوان مهم‌ترین کانون تولید زرشک در استان کرمان تثبیت کند.
 
کشاورزان زرندی بیش از یک دهه است که به سراغ کشت محصول زرشک رفته‌اند و از این راه امرارمعاش می‌کنند، اما کمتر کسی از این موضوع مطلع است؛ لذا در جهت معرفی بیشتر این محصول و چالش‌های پیشرو با مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرند به گفت‌وگو نشستیم.
 
زهرا علیزاده در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» به کشت محصول زرشک در شهرستان زرند اشاره و عنوان کرد: سطح زیر کشت زرشک در زرند ۲۲ هکتار است، دلیل عمده گسترش سطح زیر کشت، خشکسالی و مقاومت به کم‌آبی این درختچه است.
 
 وی دوره کشت زرشک را زمان‌بر دانست و افزود: ازآنجاکه از سال چهارم به باردهی اقتصادی می‌رسد این امر موجب کوتاه‌شدن دوره بازگشت سرمایه و افزایش سودآوری باغ و باغدار می‌شود.
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرند علت علاقه کشاورزان به تولید زرشک را نام برد و گفت: از دیگر دلایل، افزایش آگاهی مردم نسبت به خواص دارویی و رغبت به مصرف آن بوده است که مناطق مستعد شهرستان در کشت زرشک مناطق کوهستانی دشت خاک، سربنان و جرجافک امروز میزبان این دانه ترش کوچک هستند.
 
وی تأکید کرد: کشت زرشک از سال ۱۳۸۵ در شهرستان زرند آغاز شد، موتورپمپ وهاب (دشت خاک) توسط کشاورز پیشرو مهدی و حسین دژانکاه شروع و در حال گسترش است و عمده استقبال کشاورزان به محصول زرشک، سودآوری این محصول بعد از پنج سال است و از هر هکتار نسبت به سن درخت ۴ تن محصول تازه و یک تن محصول خشک برداشت می‌شود.
 
علیزاده به نوع زرشک تولیدی اشاره و تصریح کرد: زرشکی که در زرند کشت می‌شود از نوع پفکی است و امسال ۲۲ تن زرشک از مزارع شهرستان زرند برداشت شد.

 وی افزود: زرشک تولیدی در سطح شهرستان توزیع و مقداری به مرکز استان ارسال می‌شود ضمن اینکه زرشک زرند به‌صورت خشک و در نایلون و زرشک تازه دانه شده در ظروف یک‌بارمصرف بسته‌بندی می‌شوند.
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرند به چالش‌ها و مشکلات پیشروی کشاورزان نیز پرداخت و گفت: عدم پرداخت تسهیلات کم‌بهره به کشاورز، نبود زیرساخت و مکان جهت خشک‌کردن و نبود امکانات بسته‌بندی و برداشت و بالابودن هزینه تهیه پاجوش و سایر نهاده‌ها و مبارزه با آفات زرشک که سوسک گرده‌خوار و شته از جمله چالش‌های کشاورزان تولیدکننده زرشک است.
 
علیزاده در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه چندین سال است که تسهیلات حمایتی ارائه نمی‌شود و فقط در جهت اجرای آبیاری قطره‌ای به کشاورز کمک شده است؛ لذا تأمین تسهیلات کم‌بهره برای کشاورزان جهت نوسازی باغات و تهیه تجهیزات برداشت مکانیزه (به‌ویژه در مقیاس‌های بزرگ‌تر) و مکانیزاسیون برداشت زرشک نیز می‌تواند هزینه‌های تولید را به‌شدت کاهش داده و کیفیت محصول نهایی را بهبود بخشد.
 
 انتهای پیام/ زارعی


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*