طبق آخرین آمار، ۴۰ درصد ارزش افزوده معادن کشور و ۴۲ نوع ماده معدنی از قبیل زغالسنگ، مس، آهن، کروم، روی، سرب، تیتان و سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، سنگهای ساختمانی تزئینی و غیره در این استان یافت میشود.
آنچنان که رهبر معظم انقلاب نیز بر جایگزینی نفت با فعالیتهای معدنی تاکید کردهاند؛ معدن باید به عنوان پیشران اقتصاد مدنظر قرار گیرد.
از سوی دیگر طی سالهای گذشته تکیه و توجه بر برداشت صرف از منابع معدنی موجود بوده و فعالیتهای اکتشافی به صورت سطحی انجام شده و ذخایر فعلی نیز رو به اتمام هستند.
از همین روی و در راستای تکمیل اقتصاد معدنی، توسعه فعالیتهای اکتشافی به عنوان یکی از سیاستهای اقتصادی استان کرمان مدنظر قرار گرفت و شرکت توسعه عمران و اکتشافات کویر کرمان به عنوان شرکت تخصصی حوزه اکتشافات با سهامداری بزرگان صنعتی و معدنی کشور متشکل از صنایع مس ایران، گلگهر سیرجان، گهرزمین، گروه مالی بانک صادرات و صدر تامین تشکیل و راهاندازی شد.
سینا زینلی گفت: هدف، انجام اکتشافات اصولی با نگاه ویژه به کرمان و جنوب استان است.
مدیرعامل شرکت توسعه عمران و اکتشافات کویر کرمان، هدف تاسیس این شرکت را انجام اکتشافات اصولی و هدفمند در محدودهها و پهنههای معدنی مستعد کشور با اولویت استان کرمان برشمرد و گفت: ایده اولیه شکلگیری این مجموعه از سوی مقامات عالی استان مطرح و با حمایت سهامدارن خود در راستای توسعه اکتشافات معدنی آغاز به فعالیت کرد.
وی ادامه داد: این شرکت فعالیت خود را از شهریورماه ۱۴۰۲ آغاز کرد، از اهداف اصلی تعریف شده هم این بود که مباحث اکتشافی را با نگاه ویژه به استان کرمان علیالخصوص جنوب استان انجام دهیم، چون جنوب استان از نظر مواد معدنی غنی است اما جزو مناطق تقریبا محروم محسوب میشود و نیاز است که فعالیتهای اقتصادی آن به واسطه کشف ذخایر معدنی ارزنده ساماندهی شود و رونق اقتصادی در این مناطق شکل گیرد.
زنگ خطر کمبود مواد معدنی خام در آینده
زینلی با اشاره به هزینهبر و بلندمدت بودن فعالیتهای اکتشافی گفت: همین مسئله موجب میشود که معمولاً سرمایهگذاران چندان استقبالی از این حوزه نداشته باشند؛ اما اکتشاف، فعالیت سرمایهای است که اگر نتیجه آن به یک معدن و ذخیره معدنی مطلوب منجر شود، کل هزینه با سرمایه و منفعت بیشتری برخواهد گشت لذا باید به اکتشاف به چشم یک سرمایهگذاری نگاه کنیم و این مسئله زمان، انرژی و فعالیت اصولی و هدفمند میخواهد تا منجر به موفقیت شود.
این استاد دانشگاه و فعال حوزه صنعت و معدن تصریح کرد: استان کرمان مملو از ذخایر معدنی متنوع است، از سویی ذخایر موجود معدنی رو به اتمام هستند و با توسعه فعالیتهای صنعتی در ۱۵ سال آینده با کمبود مواد معدنی و سنگآهن، مس و مواد خام روبهرو خواهیم شد، لذا باید از الان فعالیتها را به سمت و سویی برد که توجه بیشتری به اکتشاف داشت.
انتهای خبر/ طهماسبی