وی به نرخ سوادآموزی در کشور اشاره کرد و ادامه داد: نرخ سواد کشور در سال ۱۳۵۷، ۴۸ درصد بود اما اکنون این نرخ در کشور به ۹۸ درصد رسیده است.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان کرمان نرخ سوادآموزی را از ملاکهای پیشرفت هر کشور دانست و گفت: خوشبختانه نرخ سوادآموزی در استان کرمان ۹۶ درصد است اما باید اشاره کرد کسانی که از سواد عقب ماندهاند به علت فقر فرهنگی و یا اقتصادی است.
ارجمندکرمانی با اشاره به این که بزرگترین مشکل نهضت سوادآموزی، شناسایی و جذب سوادآموز است، افزود: افراد آموزشدهنده در خط مقدم هستند، در استان کرمان یک هزار و ۵۱۲ نفر آموزش دهنده فعال وجود دارد که از این تعداد ۲۵۶ مرد و هزار و ۲۵۵ نفر زن هستند.
وی بیان کرد: سال گذشته ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر تحت پوشش سوادآموزی قرار گرفتند و غالباً گروه سنی تحت پوشش سوادآموزی بین ۱۰ تا ۵۹ سال بوده است که از این میان ۸ هزار و ۷۵۸ نفر ایرانی و ۲ هزار و ۲۵۵ نفر از اتباع تحت آموزش قرار گرفتهاند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان کرمان آمار قبولی سال گذشته را ۵۲ درصد و در سال تحصیلی ۱۴۰۳ آمار قبولی را ۶۰ درصد عنوان کرد و توضیح داد: این که هر سال افراد تحت پوشش سوادآموزی کمتر میشود نشان از نزدیک به صفر شدن افراد بیسواد در کشور و استان کرمان است.
ارجمند کرمانی به آموزشهای نوین در سوادآموزی اشاره کرد و گفت: با مصوبه مجلس در سال ۱۴۰۳؛ قرار است اساسنامه سوادآموزی تغییر کند و به سمت آموزشهای نوین حرکت کنیم بنابراین از سال آینده شیوه انجام وظیفه تغییر میکند.
وی ادامه داد: طبق گزارش یونسکو رشد سوادآموزی در جهان ۱۸ درصد اما در کشور ایران ۵۰ درصد پیشرفت داشته است یعنی رشد سوادآموزی ایران ۲/۶ بیشتر از میانگین جهانی بوده است.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان کرمان به مراکز یادگیری محلی اشاره و بیان کرد: این مراکز ایجاد شده تا به فرزندان مهارتهایی آموزش داده شود ضمن این که مهارتهای زندگی نیز به سوادآموزان در کنار آموزش خواندن و نوشتن نیز داده میشود.
ارجمند کرمانی یکی از مشکلات داخلی استان را سوادآموزی دوقطبی دانست و گفت: سمت شمال و غرب استان افراد بیسواد به شدت کم شده اما در جنوب و شرق بیشترین افراد بیسواد وجود دارد که تحت پوشش قرار داده میشود ضمن این که بیشترین سوادآموزی متعلق به شهرستان رودبار جنوب و جازموریان است اما شهرستانهای کوهبنان و راور دارای کمترین نرخ بیسوادی استان را دارند.
وی به شیوه شناسایی و جذب افراد بیسواد اشاره کرد و گفت: شیوه مدرسهمحور توسط مربیان مدرسه و دیگری روستای باسواد که توسط دهیاران برای شناسایی این افراد در نظر گرفته شده است، اجرا میشود.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش استان کرمان در پایان گفت: نهضت سوادآموزی در ندامتگاهها نیز فعال است و امسال رتبه اول کشوری ندامتگاههای کشور در بحث سوادآموزی را کسب کردیم.
انتهای خبر/ پسند