۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
اوج عزای کرمانی‌ها در عاشورای حسینی
اوج عزای کرمانی‌ها در عاشورای حسینی

اوج عزای کرمانی‌ها در عاشورای حسینی

همزمان با عاشورای حسینی مردم سراسر استان کرمان به یاد مظلومیت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و شهدای دشت کربلا به عزاداری پرداختند. به گزارش پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ عاشورای حسینی سال ۶۱ هجری، حادثه‌ای ماندگار است که طنین آن قرن‌ها است دل‌های شیفته و شیدای خاندان نبوت (ع) را مفتون خود کرده و در رثای شهدای […]


همزمان با عاشورای حسینی مردم سراسر استان کرمان به یاد مظلومیت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و شهدای دشت کربلا به عزاداری پرداختند.

اوج عزای کرمانی‌ها در عاشورای حسینی

به گزارش پایگاه خبری «اقطاع خبر»؛ عاشورای حسینی سال ۶۱ هجری، حادثه‌ای ماندگار است که طنین آن قرن‌ها است دل‌های شیفته و شیدای خاندان نبوت (ع) را مفتون خود کرده و در رثای شهدای مظلوم کربلا مجالس عزاداری برپا می‌کنند.

 
مردم دیار کریمان که از روز اول ماه محرم سیاه پوشیده و با اجرای آئین‌های ماه محرم، ارادت خود را به ساحت سالار شهیدان نشان دادند، در روز عاشورا با شرکت در مجلس عزاداری و مرثیه‌سرایی، دلبستگی خود را به امام حسین (ع) و یاران باوفایش به اوج می‌رسانند.
 
آئین‌های روز عاشورا در سراسر استان پهناور کرمان از ساعات ابتدایی روز دهم ماه محرم و با قرائت زیارت عاشورا آغاز می شود، سپس هیأت‌ها و دسته‌های عزاداری سینه‌زنی و زنجیرزنی، در حسینیه‌ها، تکایا و سایر اماکن مقدس حضور پیدا می‌یابند، مردم مؤمن و معتقد نیز این دسته‌های عزاداری را با اشک و ماتم همراهی می‌کنند و بر سر و سینه می‌زنند.
 
در عاشورا و غم‌انگیزترین روز تاریخ، هر شهر و روستای کرمان با انجام آئین‌ها و مراسم خاص این روز مانند جوش‌زنی، سنگ‌زنی، علم‌گردانی، تعزیه، شبیه‌گردانی و غیره گوشه‌ای از عشق و علاقه خود را به اهل بیت (ع) ابراز می‌دارند.

پخش نذورات و اطعام حسینی نیز توسط مؤمنان و ارادتمندان امام حسین (ع) در روز عاشورا توسط اهالی استان کرمان جزء سنت‌های پسندیده این روز است که عزادارن با خوراکی‌های محلی مانند آبگوشت سنتی موسوم به آبگوشت امام حسینی(ع) ، شله‌زرد و انواع شربت پذیرایی می‌شوند.

 
در دیار کریمان قومیت ها، مذاهب و طوایف مختلفی سکونت دارند، عزای امام سوم شیعیان با حضور زرتشتیان، اهل سنت به ویژه در شرق و جنوب استان نیز با انجام آئین‌هایی گرامی داشته می‌شود.
 
در شهر کرمان نیز عزاداران و دلدادگان حسینی در اماکن مذهبی مانند بازار تاریخی، صفه عزاخانه، بیت سادات خوشرو، تکیه فاطمیه، حسینیه ثارالله و غیره جمع می‌شوند و به نوحه‌خوانی و عزاداری در رثای حضرت اباعبدالله (ع)، خاندان و یارانش می‌پردازند.
 
متدینان کرمانی به یاد آخرین نماز امام حسین (ع) در صحرای کربلا و در میانه نبرد با لشکر یزیدیان، نماز ظهر عاشورا را برپا می‌دارند تا سیره آن امام همام را در برپایی شعائر واجب دینی زنده نگه دارند.

عصر و غروب عاشورا نیز مردم سوگوار با آتش زدن خیمه‌ها و روشن کردن شمع و مرثیه‌سرایی، در مصیبت زنان و کودکان اهل بیت پیامبر (ص) که در تاریکی دشت کربلا سرگردان بیابان شده بودند، عزاداری و نوحه‌سرایی و آئین شب شام غریبان را ادا می‌کنند.

منبع: ایرنا
انتهای خبر/س


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*