۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ویژه استان
تأکید حاج قاسم بر بازگویی ادبیات دفاع مقدس بدون غلو/ شکست دشمن در جنگ نرم با تکیه بر ارزش های مقاومت و پایداری – راه آرمان کرمان
تأکید حاج قاسم بر بازگویی ادبیات دفاع مقدس بدون غلو/ شکست دشمن در جنگ نرم با تکیه بر ارزش های مقاومت و پایداری – اقطاع خبر

تأکید حاج قاسم بر بازگویی ادبیات دفاع مقدس بدون غلو/ شکست دشمن در جنگ نرم با تکیه بر ارزش های مقاومت و پایداری – اقطاع خبر

دو تناز نویسندگان کرمانی تأکید کردند: در جامعه ای که به ارزش های دفاع مقدس پایبند هستند و در آن جامعه روحیه ایثارگری وجود دارد، مطمئنا جنگ نرم و تهدیدات خارجی دشمنان بر آن اثر نخواهد گذاشت.     به گزارش اقطاع خبر؛ خرداد ماه یادآور روزهای مقاومت و درخشان تاریخ ساز ملت ایران است. […]


دو تناز نویسندگان کرمانی تأکید کردند: در جامعه ای که به ارزش های دفاع مقدس پایبند هستند و در آن جامعه روحیه ایثارگری وجود دارد، مطمئنا جنگ نرم و تهدیدات خارجی دشمنان بر آن اثر نخواهد گذاشت.

 

 

به گزارش اقطاع خبر؛ خرداد ماه یادآور روزهای مقاومت و درخشان تاریخ ساز ملت ایران است. روز گذشته چهارم خرداد ماه روز مقاومت و پایداری و همچنین روز دزفول در سالنامه رسمی کشورمان نامگذاری شده است. پایداری مردمانی که به منظور دفاع از تمامیت ارضی ایران اسلامی و آرمان انقلاب به مبارزه با رژیم بعثی عراق پرداختند. با شروع جنگ تحمیلی گونه جدیدی از ادبیات با عنوان ادبیات دفاع مقدس، ادبیات پایداری و ادبیات جنگ و مقاومت در کشورمان آغاز به کار کرد و می توان گفت نگارش و تدوین کتب در زمینه شهدای عزیز و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس ، خود می تواند جلوه ای مقاومت و پایداری را به نمایش بگذارد.

احمد یوسف زاده در گفتگو با اقطاع خبر؛ با بیان اینکه اگر اتفاقات روزهای مقاومت و پایداری دوران مقدس نوشته نشود، الگو سازی برای نسل های آینده سخت خواهد شد، گفت: نسل های آینده مجددا باید این مسائل را تجربه کنند ال بتوانند از کشور خود دفاع کنند.

نویسنده کتاب آن ۲۳ نفر ادامه داد: اما زمانی که به مقوله ادبیات مقاومت و پایداری توجه شود، الگوهای این عرصه به نسل های آینده معرفی می شوند و دیگر لازم نیست که آنها این مسائل و تمامی سختی و مشکلات آن را از روز اول تجربه کنند؛ بنابراین توجه به ادبیات مقاومت و پایداری علاوه بر برجسته سازی شرایط دفاع مقدس، تاریخ یک مرز و بوم را ترسیم می کند.

وی بیان کرد: برخلاف اینکه می گویند تاریخ را حکام و تاریخ نویسان برای آیندگان می نویسند اما در ادبیات دفاع مقدس و مقاومت و پایداری، این برهه از تاریخ کشور به دست افراد معمولی نوشته می شود و معمولا خاطرات شخص در تاریخ قابل اطمینان تر است و بر همین اساس توصیه می شود کسانی که در جنگ حضور داشته اند حتما خاطرات آنها ثبت و ضبط و سپس نگارش شود.

تشریح آسیب های حوزه ادبیات مقاومت و پایداری

این رزمنده دوران دفاع مقدس با بیان اینکه ما بسیار کم توانسته ایم اتفاقاتی که در دوران جنگ رخ داده است را معرفی کنیم و از عظمت دوران دفاع مقدس بنویسیم، اظهار کرد: کتاب و تحقیق صد در صد جامع و واقع گرایانه ای را در مورد عملیات های دوران دفاع مقدس مشاهده نکرده ایم.

یوسف زاده افزود: تاکنون آثار خوبی و بعضا آثار فوق العاده ای در مورد مقاومت و پایداری دوران دفاع مقدس نوشته شده است و برخی از این کتاب در زمره چاپ های متعدد قرار گرفته اند؛ به عنوان مثال کتاب بنده به چاپ ۷۵ رسیده است و این مسئله باعث خوشحال من است که این اتفاق رخ داده و نسل جوان می توانند این کتاب را مورد مطالعه قرار دهند.

نویسنده کتاب آن ۲۳ نفر با بیان اینکه آسیب هایی در حوزه نوشتاری و تولید درگیر حوزه ادبیات دفاع مقدس و مقاومت و پایداری است، اظهار کرد: آسیب های نوشتاری این عرصه هر روز دامنه وسیع تری پیدا می کند؛ بزرگترین آسیب در این زمینه این است که ما از بیان واقعیت ها به سمت اغراق و غلوگویی برویم، همان گونه که بسیاری از حوزه های دفاع مقدس مورد تحریف قرار می گیرند؛ متأسفانه ادبیات مقاومت و پایداری نیز در معرض تحریف است.

وی ابراز کرد: برخی اوقات نویسنده ها قصه و روایات را آنچنان عجیب و غریب خلق می کنند که گویی آنها قومی بودند و رفتند و دیگر نمونه ای از آنها پیدا نمی شود؛ رزمندگان و نیروهای اسلام در هشت سال دفاع مقدس، کشور را اداره کردند و نگذاشتند حتی یک وجب از خاک کشورمان به دست دشمن بیافتد؛ آنها انسان های معمولی مغازه دار، دانش آموز، معلم و غیره بودند که حماسه های بزرگی را خلق کردند؛ بنابراین آنها انسان های دست نیافتنی نبودند.

تأکید حاج قاسم بر بازگویی ادبیات دفاع مقدس بدون غلو

یوسف زاده با بیان اینکه جبهه خاصیتی داشت که به شدت روح و روان افراد را تحت تأثیر قرار می داد و افراد را در بُعد معنوی و شجاعت متحول می کرد، عنوان کرد: رزمندگان و نیروهای دفاع مقدس انسان های معمولی بودند که برخی نامزد داشتند، برخی دیگر عاشق بودند و همه این موارد در ادبیات دفاع مقدس و مقاومت و پایداری مغفول مانده است و باید به آنها پرداخته شود.

نویسنده کتاب آن ۲۳ نفر بیان کرد: در محضر سردار سلیمانی برای خاطره نگاری دفاع مقدس در محل بیت الزهرا سلام الله علیها بودیم و ایشان در خصوص کتاب صحبت می کردند و تأکید داشتند که دفاع مقدس نیاز به اقرارگویی ندارد؛ چرا که واقعیت ها آنچنان برجسته هستند که نیاز نیست آنها را با غلو و اقرار برجسته کنیم.

وی با اشاره به اینکه چاپ و نشر آسیب دیگری در حوزه ادبیات دفاع مقدس و مقاومت و پایداری است، خاطر نشان کرد: اگر می خواهیم به تاریخ کشور و دفاع مقدس کمک کنیم، حتما باید راه هایی برای تسهیل چاپ کتب این عرصه فراهم شود؛ هم اکنون اگر کتابی در این زمینه می خواهد منتشر شود چنانچه نویسنده شناخته شده نباشد، قطعا با مشکلاتی مواجه خواهد شد؛ بنابراین باید تسهیلاتی صورت گیرد تا کتب فاخر و مناسبی در اختیار نسل جوان قرار داده شود.

مرتضی برخورداری در گفتگو با اقطاع خبر؛ با بیان اینکه بر اساس سه دلیل باید ادبیات دفاع مقدس، مقاومت و پایداری را به رشته تحریر در آوریم، گفت: ادبیات در تاریخ هر ملت نشان دهنده خوشی ها و ناخوشی های آن ملت است و ادبیات دفاع مقدس نیز  برآمده از تاریخ معاصر ایران است و از این مسئله مستثنی نیست و به عنوان یک واقعه خاص تاریخی نیاز است که به رشته تحریر درآورده و حفظ شود.

شکست دشمن در جنگ نرم با تکیه بر ارزش های مقاومت و پایداری

این نویسنده کرمانی ادامه داد: ادبیات دفاع قدس ما با ادبیات جنگ در جهان کاملا متفاوت است؛ در جنگ ارزش های انسانی و آرمانی حرف اول را می زند و در دفاع مقدس ما قهرمانان تخیلی نیستند و برآمده از متن مردم هستند که کارهای خارق العاده ای را بر پایه ایمان، ارزش های انسانی و آرمانی انجام می دهند.

وی بیان کرد: در مناسبت های مختلف همچون هفته دفاع مقدس راویان و رزمندگان دوران هشت سال جنگ تحمیلی روایت گری را به صورت شفاهی انجام می دهند و وقایع آن دوران یسنه به سینه منتقل می شود؛ لیکن از آنجا که ادبیات شفاهی به دلیل از دست دادن قهرمانان همواره در معرض نابودی است؛ این روایات حتما باید مستند سازی شود تا نسل آینده از تجربه و تحلیل های کتبی به صورت مستند استفاده و از آنها آگاه شوند.

برخورداری با اشاره به اینکه رهبر فرزانه انقلاب سیاست های کلی این عرصه را بیان کرده اند و فرموده اند که ارزش های دفاع مقدس باید حفظ شود، عنوان کرد: بنا به فرموده معظم له، نهادهایی که در این عرصه فعالیت می کنند همچون بنیاد حفظ آثار و ارزش های دفاع مقدس، بنیاد شهید، جانبازان و ایثارگران، سازمان بسیج و غیره باید در این راستا تلاش های خوبی را انجام دهند.

این نویسنده کرمانی با تأکید بر اینکه اقدامات مناسبی در این زمینه صورت گرفته به گونه ای که ارزش های دفاع مقدس، مقاومت و پایداری در جامعه ساری و جاری شده است اما کافی نیست، اظهار کرد: برای آنکه در امور خود در این زمینه موفق باشیم با در جامعه روحیه شهادت طلبی، ایثار، ظلم ستیزی و غیره وجود داشته باشد و در این زمینه با سه مؤلفه مسئولان، سیاست گذاری ها و جامعه رو به رو هستیم.

وی ادامه داد: اگر مسئولان ولایت پذیر و با آرمان های شهدا همراه باشند، در نتیجه جامعه به چنین مسئولانی اعتماد خواهد کرد و زمانی که این اعتماد صورت گیرد در نتیجه جامعه نیز پذیرای روحیه شهادت طلبی، سیاست گذاری ها و زیر ساخت ها خواهد شد و چنانچه در جامعه ای این ارزش ها پیاده شود، آن جامعه در عرصه تهدیدات خارجی و جنگ نرم شکست نخواهد خورد.

برخورداری با تأکید بر اینکه در جامعه ای که به ارزش های دفاع مقدس پایبند هستند و در آن جامعه روحیه ایثارگری وجود دارد، مطمئنا جنگ نرم بر آن اثر نخواهد گذاشت، تصریح کرد: بنابراین سیاست کلی باید این مهم باشد که ارزش های دوران دفاع مقدس، مقاومت و پایداری را در بین جوانان جاری و ساری کنیم.

انتهای پیام/م

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*