۞ امام علی (ع) می فرماید:
هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

موقعیت شما : صفحه اصلی » ويژه‌های خبری
خوشه‌سازی تجربه‌ای موفق که کرمانی‌ها رقم زدند
خوشه‌سازی تجربه‌ای موفق که کرمانی‌ها رقم زدند

خوشه‌سازی تجربه‌ای موفق که کرمانی‌ها رقم زدند

رئیس انجمن ماشین‌آلات و قطعات صنعتی استان کرمان گفت: با ایجاد خوشه این هدف که نیروی کار «مجموعه‌سازی را پیشه، کار گروهی را یاد گرفته و شبکه‌سازی کند» دنبال شد. ارسلان شجاعی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» به پروژه توسعه خوشه کسب و کار ماشین‌آلات و قطعات صنعتی کرمان […]


رئیس انجمن ماشین‌آلات و قطعات صنعتی استان کرمان گفت: با ایجاد خوشه این هدف که نیروی کار «مجموعه‌سازی را پیشه، کار گروهی را یاد گرفته و شبکه‌سازی کند» دنبال شد.

خوشه‌سازی تجربه‌ای موفق که کرمانی‌ها رقم زدند

ارسلان شجاعی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «اقطاع خبر» به پروژه توسعه خوشه کسب و کار ماشین‌آلات و قطعات صنعتی کرمان اشاره و عنوان کرد: این خوشه ذیل شرکت شهرک‌های صنعتی از فروردین‌ماه سال ۱۴۰۰ و با هدف توسعه صنعت استان و توانمندسازی واحدهای فعال در حوزه قطعه‌سازی آغاز شده است.

وی تصریح کرد: این خوشه متشکل از واحدهای تولیدی که در زمینه طراحی تولید و ساخت ماشین‌آلات صنعتی همچنین مهندسی معکوس و ساخت انواع قطعات صنعتی و ارائه خدمات فنی است که در سطح استان فعال هستند.

رئیس انجمن ماشین‌آلات و قطعات صنعتی استان کرمان ادامه داد: با توجه به رشد قابل توجه صنایع فولادی و معدنی در استان و تمرکز جدی سازندگان بر صنایع فلزی، به ویژه تجهیزات معدنی و فولادی، این صنعت به عنوان یکی از صنایع استراتژیک در اقتصاد استان محسوب می‌شود. 

شجاعی تأکید کرد: در این راستا صنایع پائین‌دستی صنعت فولاد حائز اهمیت ویژه‌اند و تلاش شده با ارائه خدمات حمایتی به اعضای خوشه، آنها را جهت حداکثر استفاده از این فرصت آماده کرد، بنا به مطالعات انجام شده در این پروژه یکی از عمده مشکلات خوشه، کمبود نیروی انسانی آموزش دیده است.

وی تصریح کرد: برای رفع این مشکل بنا به پیشنهاد عامل توسعه خوشه و با حمایت شرکت شهرک‌های صنعتی، مدل ساختاری جهت جذب متقاضیان بازار کار و آموزش افراد به صورت تئوری و عملی در واحدهای عضو خوشه، با هدف آموزش حین کار در راستای حل مشکل نیروی انسانی ذی‌نفعان خوشه طراحی شده است. 
 

ماده ۳۸ تأمین اجتماعی مشکل ماشین‌آلات و قطعه‌سازی بود

رئیس انجمن ماشین‌آلات و قطعات صنعتی استان کرمان ادامه داد: بدون شک این مدل اجرایی به صورت کاملاً عملی منجر به ایجاد اشتغال پایدار در استان و حل مشکل نیروی انسانی واحدهای صنعتی فعال در حوزه قطعات صنعتی خواهد شد. 

شجاعی افزود: در زمینه مشکل ناشی از ماده ۳۸ تأمین اجتماعی که یکی دیگر از مشکلات واحدهای قطعه‌ساز استان است، پیگیری قانونی لازم انجام شده، بنابراین واضح است که امروزه رشد و توسعه فرصت‌های شغلی از طریق گسترش خوشه‌های کسب‌ و کار، نقش محوری و بارزی در سیاست‌های اقتصادی قطعات ایفا می‌کند.

وی افزود: گسترش خوشه‌های کسب‌ و کار، به ویژه در صنعت ماشین‌آلات و قطعات صنعتی، برای کاهش نرخ بیکاری و توسعه اقتصادی استان ضروری است لذا فعال‌سازی این صنعت با توجه به پتانسیل‌های موجود استان و در راستای حرکت به سمت اقتصادی غیروابسته به نفت، از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس انجمن ماشین‌آلات و قطعات صنعتی استان کرمان تأکید کرد: توسعه این صنعت می‌تواند جایگزینی برای فعالیت‌های اقتصادی دیگر مانند کشاورزی باشد که با مشکل کمبود آب مواجه هستند و این رویکرد، مورد توجه اکثر برنامه‌ریزان آینده‌نگر در اقتصاد استان و ایران است.

هدف اصلی از خوشه‌سازی سازماندهی شرکت‌های کوچک است

وی هدف اصلی در اجرای پروژه توسعه خوشه صنعتی ماشین‌آلات و قطعات صنعتی کرمان سازمان‌دهی و هماهنگ‌سازی شرکت‌های کوچک سازنده تجهیزات این صنعت در راستای الگوی توسعه خوشه‌ای بود که خوشبختانه تا حد قابل انتظاری محقق شده است.

شجاعی ادامه داد: لازم است بر پایه نتایج مطالعات شناختی با حرکت رو به جلو ضعف‌های سازندگان خوشه به چالش کشیده شود و در نهایت این ذهنیت در سازندگان ایجاد شود که باید متحول شده و سطح دانش فنی خود را بالا ببرند، سیستم مدیریت کارآمد داشته باشند و «مجموعه‌سازی را پیشه، کار گروهی را یاد گرفته و شبکه‌سازی» کنند.

رئیس انجمن ماشین‌آلات و قطعات صنعتی استان کرمان افزود: در اجرای این پروژه هرگز به دنبال اثرات آنی و کوتاه‌مدت نبوده‌ایم زیرا نقش و اثرگذاری پروژه عمقی و زیرساختی و بر پایه راهبردهای مشخصی بر روی اساسی‌ترین نقاط قوت و ضعف سازندگان خوشه متمرکز بود.

وی افزود: تلاش کردیم تا ساز و کار لازم برای تولید جمعی و گروهی در راستای تکمیل فعالیت‌ها فراهم آید و بر این اساس شکل تولید به سمت «مجموعه‌سازی سوق داده شود و سازندگان به تخصصی شدن محصولاتشان تشویق شوند، سطح دانش فنی و مدیریتی آن‌ها تا حدودی ارتقاء یابد و فرهنگ تولید استاندارد و «استانداردسازی فرایندها به شکل وسیعی ترویج شود.
 

پروژه خوشه‌سازی با موفقیت به اتمام رسید

شجاعی عنوان کرد: از آنجا که فعالیت خوشه صنعتی ماشین‌آلات و قطعات صنعتی کرمان مرتبط با صنایع جامع و اصلی دارای مزیت کشور یعنی صنایع مس و فولاد است این خوشه را می‌توان یک «خوشه هسته‌ای قلمداد کرد رویکرد بنیادی در توسعه این خوشه صنعتی به عنوان یک سیستم اقتصادی اجتماعی و صنعتی مبتنی بر دو پایه توانمندسازی و پایایی استوار شد.

رئیس انجمن ماشین‌آلات و قطعات صنعتی استان کرمان در پایان خاطرنشان کرد: تیم عاملیت خوشه برای محقق شدن نقشه راه تمامی تلاش خود را به کار گرفتند امروز با پایان یافتن این پروژه امیدواریم که با برنامه‌ریزی‌های آتی گامی ارزنده در جهت شکوفایی صنعت استان و ایجاد اشتغال برداشته شود.

انتهای خبر/ طهماسبی


———-
منبع:آرمان

پاسخ دادن

ایمیل شما منتشر نمی شود. فیلدهای ضروری را کامل کنید. *

*